FAN HIZI 4530 ! DESTEK LÜTFEN

İSOMANNN

80+
Reaksiyon skoru
0
2 defa elektirik gitti geldi , sonrasında pc yi açtığımda böyle oldu , Resimde göründüğü üzere masaüstünde herhangi bir yük altında degılken bu hızda çalışıyor ve çok aşırı ses yapmaya başladı..

Ekler

• ekran.webp
    ekran.webp
    35.6 KB · Hit: 31
Biosuna gir ve reset at.
Biosunu guncelle.
Anakart driverlarini kur.

Xozulmesse otomatik fan yonetici ayarlari kendin yalabolirsin.

Anakart programlarinda yada biosun kendisinde su dereceyle su derece arasi fan hizi degeri ayarlayabkliyorusun.

Osekilde kendin mnuel deneyebilirsin

2 defa elektirik gitti geldi , sonrasında pc yi açtığımda böyle oldu , Resimde göründüğü üzere masaüstünde herhangi bir yük altında degılken bu hızda çalışıyor ve çok aşırı ses yapmaya başladı..
Kendin fan hızlarını uygulama içerisinden ayarlayabilirsin Gpu ne amd sanırım ayarlayabilmen lazım ben asus'un kendi yazılımını kullanıyorum oradan ayarlayabiliyorum internetten veya yapay zekaya sorarak çözebilirsin

adam ekran kartından bahsediyor sen anakarta reset at demişsin
Ekran karti oldugunu farketmemisim cpu diye algiladim.

Yinede bios reset ve guncellemeyi yap baska sorunlari stabilize eder belki bunada iyi gelebilir.

Muhtemelen ekran kartlari icinse manuel sekilde bu derece araliklarinda bu dan devrinde calis gibi ayarlar vardir onu manuel sekilde ayarla. Yada kullanim durumunsa gore manuel sekilde fan devrini kendin arttirabilirsin.

Msi afterburner uzerinden bosda iken %20 30 larda duruma gore degistirir.

Yuke gececeginde elinle orani yukseltebilirsin :D

Ekran kartı driverini DDU İLE SİL, daha sonra son sürümü indir kur düzelecektir.

Geri