Neler Yeni

Far Cry 6 torrente düştü

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Birisi oyuna para vermeyince çıldırıyorsun ve içerliyorsun.
Umrumda değilsin, ben oyunumu oynar geçerim. Senin gibi insanlar yüzünden olan oyunuculara oluyor. Oyun 50 lira da olsa almayacaksın çünkü ücretsiz varken neden alasın öyle değil mi?

Ukhai

80+ Bronze
Dolar bazında düşünmemek maalesef imkansız, eğer Türkiye pazarında yapımcıların çoğunluğu Türk firma olsaydı zorunda kalmazdık ancak öyle değil.
Bir çok kişi yapımcıların korsan olayları yüzünden Türkiye'de açılamadığını söylüyor fakat tamamen palavra. Eğer bir ülkede enflasyon varsa dolar 17'ye gelmişse bende bir Türk yapımcı olsam oyunlarımı yurtdışında bir şirkete pazarlarım veya tamamen oraya yerleşirim Türkiye'ye yerleşmek için insanın tamamen kafayı yemiş olması lazım.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Bir çok kişi yapımcıların korsan olayları yüzünden Türkiye'de açılamadığını söylüyor fakat tamamen palavra. Eğer bir ülkede enflasyon varsa dolar 17'ye gelmişse bende bir Türk yapımcı olsam oyunlarımı yurtdışında bir şirkete pazarlarım veya tamamen oraya yerleşirim Türkiye'ye yerleşmek için insanın tamamen kafayı yemiş olması lazım.
Dediğinizde sonuna kadar haklısınız sadece eklemek istediğim ufak bir şey var. Türk halkı olarak enflasyonun düşük olduğu seviyelerde eğer gerekli yatırımları yapsaydık Türkiye pazarında da üretim yapabilirdik. Bunun yanı sıra dolar 5-10 liraya gelmişken yine oyun almış olsaydık firmalar karşısında yine bir sempati kazanmış olurduk ve bölgesel fiyatlandırmaya yol açardı. Bakınız en güzel örneği; CD Projekt Red.

The Batman

80+ Silver
Sana üzücü bir şey söylemek istiyorum, şuanda bir oyun için 500₺ yine ucuz. Ortalama bir oyun 60$'dan çıkıyor yani 985 Türk lirası.
oda dogru gönül ister ki alalım bundan bundan 10 sene önce olsa 1 dolar 1.5 falan maaş az ama en azından alabilirdik şimdi hiç alamıyoruz

Ukhai

80+ Bronze
Dediğinizde sonuna kadar haklısınız sadece eklemek istediğim ufak bir şey var. Türk halkı olarak enflasyonun düşük olduğu seviyelerde eğer gerekli yatırımları yapsaydık Türkiye pazarında da üretim yapabilirdik. Bunun yanı sıra dolar 5-10 liraya gelmişken yine oyun almış olsaydık firmalar karşısında yine bir sempati kazanmış olurduk ve bölgesel fiyatlandırmaya yol açardı. Bakınız en güzel örneği; CD Projekt Red.
Maalesef halktan önce bunu devletin kendi yapması gerekiyordu. Zamanında bir çok güzel Türk oyunu çıktı hepsini yabancılara kaptırdık veya sattık. Hükümet hiç bir zaman gerekli desteği vermedi.

Satriani

80+ Bronze
Eskiden yıllarca korsan ' CD ' oyunlar oynadık, internetten ' CRACK 'li oyunlar indirdik; kimi zaman hataları, kimi zaman farklı sorunları vardı, açıkcası o zamanlar çok da fazla bilinçli değildik. Fakat şimdi internette herhangi yerden indirip ya da korsan herhangi oyun oynamayı düşünmüyorum, ekonomik olarak çok zor zamanlardayız bu kaçınılmaz ama yazılımsal olarak herhangi risk, üretici için emeğe saygısızlık ve risksiz orijinal kalitede ürün için şahsen; indirimleri takip ediyorum, yeni çıkan oyunu aynı gün oynamak zorunda olmadığım için üzerinden belirli süre geçmesini bekliyorum, farklı platformlarda kod, çekiliş vb. kovalıyorum.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Umrumda değilsin, ben oyunumu oynar geçerim. Senin gibi insanlar yüzünden olan oyunuculara oluyor. Oyun 50 lira da olsa almayacaksın çünkü ücretsiz varken neden alasın öyle değil mi?
Avrupa'daki iyi olan devlette yaşayayım asgari ücretli olayım istediğimi alırım.
50 kağıt ne ki? Onu da geçtim 100 kağıt ne ki? Orada 1 gün aç yatarım o paraya sahip olmuş olurum.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Avrupa'daki iyi olan devlette yaşayayım asgari ücretli olayım istediğimi alırım.
50 kağıt ne ki? Onu da geçtim 100 kağıt ne ki? Orada 1 gün aç yatarım o paraya sahip olmuş olurum.
Eğer bu şekilde konuşacak olursak evet size katılıyorum şuanda ancak şunu unutmamak gerek. Türkiye'de 500 TL'de para değil. Bunu dediğim için linç yiyeceğim ancak haklı olduğumu düşünüyorum. Eğer 4250 lira alıyorsan senin için büyük bir mevla bunda haklısın ama şöyle bakman gerek olaya. Markette 500 lira harcayarak kaç gün karnını tok tutabiliyorsun? Kendine kaç yeni parça eşya alabiliyorsun ya da giyim kuşamında 2-3 parça aldıktan sonra bu para bitiyor mu? Maalesef evet. Şuandaki halimiz yerine geçmişten örnek vermek daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yine bir örnek vereceğim;
Uncharted 4: A Thief's End çıktığında 2016 yılında 129 Türk lirası idi. 500 lira ile toplamda 3,87 adet alabiliyordun.
Şuanda bu oyunun fiyatı 189-200 Türk lirası 2,64 adet alabiliyorsun.

Battlefield 3 Premium edition :
Çıktığında 2011 yılında 59 Türk lirası idi. 500 Lira ile 8 adet alabiliyordun.
Şuanda 279,99 Türk lirası. 500 Lira ile 1,79 adet alabiliyorsun.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yine bir örnek vereceğim;
Uncharted 4: A Thief's End çıktığında 2016 yılında 129 Türk lirası idi. 500 lira ile toplamda 3,87 adet alabiliyordun.
Şuanda bu oyunun fiyatı 189-200 Türk lirası 2,64 adet alabiliyorsun.

Battlefield 3 Premium edition :
Çıktığında 2011 yılında 59 Türk lirası idi. 500 Lira ile 8 adet alabiliyordun.
Şuanda 279,99 Türk lirası. 500 Lira ile 1,79 adet alabiliyorsun.
2011 yılında Domatesin kilosu ; 1.50 - 1.75 TL idi şuanda ise 18,5 TL.
2016 yılında Domatesin kilosu : 2.00 - 2.50 TL idi şaunda ise 18.5 TL.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,528
Üyeler
164,861
Son üye
ysf.plvc
Top Bottom