Neler Yeni

Far Cry 6 torrente düştü

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Herkes oyun oynamak zorunda değil, bu oyun dediğimiz şey barınma gibi temel zorunluluklarından biri de değil.
bizim millet bunu bir anlamadı. bir de sokaktaki dayıyla kıyaslayan olmuş. arkadaşlar telefon ve oyun aynı şey değil. vicdanınızı böyle ucuz numaralarla rahatlatmayın. sizin yaptığınızın ekmek çalmaktan farkı yok. torrent hırsızlıktır, azaltıcı bir husus yoktur. ekonomi kötü olduğu için siz oyun yapımcısını cezalandıramazsınız. asıl sizin sokaktaki dayıdan farkınız yok.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Yine bir örnek vereceğim;
Uncharted 4: A Thief's End çıktığında 2016 yılında 129 Türk lirası idi. 500 lira ile toplamda 3,87 adet alabiliyordun.
Şuanda bu oyunun fiyatı 189-200 Türk lirası 2,64 adet alabiliyorsun.

Battlefield 3 Premium edition :
Çıktığında 2011 yılında 59 Türk lirası idi. 500 Lira ile 8 adet alabiliyordun.
Şuanda 279,99 Türk lirası. 500 Lira ile 1,79 adet alabiliyorsun.
Uncharted yine az zam yapmış. Diğeri zamı körüklemiş.

Az zam yapsa ya da biraz daha az ücretli olsa çokça satılacak da.
Firmalar böyle fiyat yükselttikçe Türkiye pazarınds yerini koruyamaz ve Türkiyeden zarar eder. Hep firmaların CEO'ları açıklıyor "oyunun devamını istiyorsanız normal fiyatından alın" diye. Mesela FİFA 500 TL vermektense Ocak, Mayıs aylarında 100 TL'ye indirimli alırım ve başka oyun da alabilirim.

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Battlefield 3 Çıktığında 60-80 TL idi ilk 6 ay sonra 30-45 liraya düştü. O zamanda bölgesel fiyatlandırma yoktu sadece firmalar Türkiye pazarını bilmiyordu. Buna rağmen KUTULU OYUN ALAN SAYISI çok düşüktü. Popüler olan yine korsan cd idi. Size demek istediğim kısaca şu;

10 bin liralık sistem almak için 1 yıl para biriktirmen senin suçun değil, alım gücünün suçu.
Oyuna para vermeden ulaşmak ise senin suçun, alım gücünün değil. Çünkü bu piyasayı torrentciler ve korsan cdciler bu hale getirdi sadece alım gücü değil.
Hayır. O zaman çıkan oyunlar da dolar bazında aynı fiyatta hala öyle. Alım gücü düştü. Ben istemez miyim arkadaşımla dying light 2 oynayayım. Ama param ancak öğlen yemeğine yetiyor. Kenara koyduğum 3 5 kuruşla 350tl lik oyun mu alayım. Ayrıca indirmek suç değil indirtmek suç. Paramız yetiyor da almıyoruz sanki. Oyunları ilk indirimde almaya çalışıyorum zaten. Lütfen duyar kasmayı bırak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Umrumda değilsin, ben oyunumu oynar geçerim. Senin gibi insanlar yüzünden olan oyunuculara oluyor. Oyun 50 lira da olsa almayacaksın çünkü ücretsiz varken neden alasın öyle değil mi?
Alacak paran olmasaydı o zaman görürdüm seni. Tok açın halinden anlamaz

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Lütfen duyar kasmayı bırak.
Tüm cümlelerinize saygı duyuyorum ancak bu ekteki cümle için geçerli değil. Duyar kasmıyorum. Gerçekleri söylüyorum. Oyun ihtiyaç değildir.

Alacak paran olmasaydı o zaman görürdüm seni. Tok açın halinden anlamaz
22 yaşında bir "Türk gencine Tok açın halinden anlamaz" cümlesini kullanmanız ne kadar doğru bilemedim. Merak etmeyin en az sizin kadar bende acısını çekiyorum alım gücümüzün düşmesi sebebi ile.

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Yurt dışı ile Türkiye'deki alım gücünü karşılaştırmak istiyorsanız bu tamamen farklı bir konu ancak madem 21$ veremiyorsunuz aylık aldığınız 258$ içinden o zaman indirime girmesini bekleyin veyahut oynamayın? Herkes oyun oynamak zorunda değil, bu oyun dediğimiz şey barınma gibi temel zorunluluklarından biri de değil.

Türkiye'de ucuza ucuz demekte suç olmuş vay arkadaş.
Dolar bazlı bakarsan ucuz gelir. Biz dolar mı kazanıyoruz da dolar harcayalım. Birim olarak pahalı. Ayrıca oyun oynamak zorunlu ihtiyaç şuanda

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Dolar bazlı bakarsan ucuz gelir. Biz dolar mı kazanıyoruz da dolar harcayalım. Birim olarak pahalı. Ayrıca oyun oynamak zorunlu ihtiyaç şuanda
Hayır size katılmıyorum, zorunlu ihtiyaç değil.

H4ka4n

80+ Bronze
Oyunun fiyatı 59.99$ ama Türkiye'de 349.00₺ yani 21$. Bence oynamak istediğimiz oyunlara para biriktirp ulaşmalıyız. RTX3050-RX6600 alabiliyoruz ama oyunlara para veremiyoruz çok garip :)
Dostum.. bahsettiğin kartlar giriş seviye kartlar insanlar 4000 serisi almak için gün sayarken biz hâlâ 1650 alınır mı diye konular konuşuyoruz neyden bahsediyorsun sen

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Demirok
Geçen ay Ubisoft'da indirim vardı. The Division 2 - 20tl / Far Cry 6 - 56tl / Watch Dogs Legion - 36tl'ye yani toplam 115tl'ye geldi.
Böyle boş beleş hesaplar yapmayalım.

PC tarafında gayet uyguna alınabiliyor oyunlar.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,606
İsim
Deniz Bey
parayla sadece İDM Aldım oda ömür boyu lisans Olduğu İçin ,onun dışında crack çıkarsa indirir oynarım yoksaa 300 500 bi oyuna para vermek elim varmıyor

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Öyle saçma savunmalar yapılmış ki korsan savunacam neredeyse. Bazıları haklı bazıları saçma geldi.

alpegetoptas06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Alp Ege Toptaş
Hayır size katılmıyorum, zorunlu ihtiyaç değil.
Doymak sadece midenin doyması mıdır. Yoksa ruhun da doymadı mı gerekir. Şu ülkede şuan yapılabilecek aktivitelerden biri oyun oynamak. Zaten ders çalışıyoruz sürekli. Arada bir dışarı çıkacak durum nadiren oluyor çıktın mı hemen geri gelemiyorsun ya da paran olmadığı için bir şey yapamıyorsun. Boş vakitlerinde oyun oynamaktan başka yapabilecek ne kalıyor geriye. Ki benim durumum daha farklı çoğu sporu yapamıyorum. Bana yapabilecek ve yaparken sosyalleşebilecek bir şey söyle daha konuşmam.

Top Bottom