Neler Yeni

Fatih Tarihteki en büyük Hükümdardır

"okumaya usendım ama bence degıldır" ne guzel bır yorum oyle burada bahsettıgım sey Fatihin dünyadaki en zor donemlerden birisinde hatta belkide en zorunda savaşması.Macalarların yetıstırdıgı en buyuk komutan Hunyadı ve sonrasında Macar tahtına oturacak Hunyadının oglu Matyas Arnavutluğun Milli Kahramanı Papanın "Hristiyanlıgın kılıcı ve kalkanı" olarak andıgı İskender Bey.Timurluları ve Karakoyunluları yenip irana hakim olan Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan öncesinde anlattığım gibi

"1463-1479 Osmanlı-Venedik savaşıdır bu savaşta 25 devletle 16 yıl boyunca savaşılmıştır ve aralarında o dönemin 8 büyük devleti arasında yer alan Venedik,Macaristan,Almanya,Lehistan,Aragon,Kastilya,Napoli,İran vardır ve kalan devletler ise orta ve küçük devletlerdir bunlar ise
Kıbrıs,Rodos,Papalık,Floransa,Milano,Savoie,Ferrara,Modena,Siena,Lucca,Pisa,Mantua,Trento,Burgonya,Ceneviz,Karaman,Gürcistandır.Bu devletlerle 8 ayrı cephede müttefiksiz biçimde savaşmış ve galip gelmiştir.Öztuna hocamın kitabında geçen şu cümleye dikkat çekmek istiyorum:

Zira Türkiye aleyhinde bu koalisyona girmeyen sadece Çin ve Japonya İmparatorluklarıydı"
Bence değil fikrim değişmedi. Ama ilk 3 e girer

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
evet olabilir böyle düşünebilirsin insanlar genellikle Fatih devrini kucumser, bana bir karşıt görüş sunarsan sana açıklayabilirim.
Yok hocam argümanla uğraşamam ama bana göre sıra şöyle
1. Cengiz han (sevmesem de)
2. Büyük İskender
3. Sezar
4. Fatih sultan mehmet
5. Cyaxares
Bunlar şuan aklıma gelen sıralama değişebilir.

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Yok hocam argümanla uğraşamam ama bana göre sıra şöyle
1. Cengiz han (sevmesem de)
2. Büyük İskender
3. Sezar
4. Fatih sultan mehmet
5. Cyaxares
Bunlar şuan aklıma gelen sıralama değişebilir.
5 dakika önce şunu yazıyordum vaz geçtim sonra
1734379798126.png

Cengiz ve siyaksaresin bu listede ilk 5de olma ihtimalleri yok Napolyon,Sezar ve İskender tamam fakat diğerleri giremiyor önceki sayfalarda İskender ve Timuru açıkladım biraz göz gezdir tarihten anlamayan adam Cengizi 1 e koyar anca.

Ekler

• 1734379646984.png
    1734379646984.png
    82.3 KB · Hit: 7

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Benim açımdan hocam benim görüşüm bu.
hocam iskender,sezar ve cengiz hakkında ne okuduğunuzu öğrenme şansım var mı yoksa celal şengör kafa mı yaptı ve neden Fatihten üstün olduklarınıda yazarsanız sevinirim.

Hocam ne celal Şengör den nede İlber Ortaylı dan bir şey öğrenmem ben, bu benim fikrim.
hocam iskender,sezar ve cengiz hakkında ne okuduğunuzu öğrenme şansım var mı yoksa celal şengör kafa mı yaptı ve neden Fatihten üstün olduklarınıda yazarsanız sevinirim.

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Hocam ne celal Şengör den nede İlber Ortaylı dan bir şey öğrenmem ben, bu benim fikrim.
tamamdır hangi kitapları okumanız sonucunda bu fikre ulaştınız isterseniz bende size kütüphanemin fotoğrafını gönderebilirim

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Yok hocam neden gönderme gereği hissetiniz ki ben tartışmak için degil sadece fikrimi belirtmek için yazdım.
demek istediğim şey bana hangi kitapları okduğunuzu söylemeniz ve bu kişilerin Fatihten nasıl üstün olduğunu anlatmanız fikrinizin altında bir sebep yatmalı sonuçta tarihi incelerken isimlerine bakarak bu şundan iyidir diyemez kimse

Top Bottom