Neler Yeni

Fatih Tarihteki en büyük Hükümdardır

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
millete bilgisiz cahil demek için mi entry attın dostum fikir alışverişi böyle olmaz kaç yaşındasın sen
hayır elbette ben asla doğru şekilde tarih tartışan ve bilen kişilere karşı kötü bir söz sarf etmem fakat hiçbir şey bilmeden biliyormuş gibi sanıp üzerine Fatihi küçümserse orda bilgisizliğini yüzüne vururum cahilde derim yazılanalrı okursan hiçbir şey bilmediğini anlarsın,iyi günler.

GGece

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gece
hayır elbette ben asla doğru şekilde tarih tartışan ve bilen kişilere karşı kötü bir söz sarf etmem fakat hiçbir şey bilmeden biliyormuş gibi sanıp üzerine Fatihi küçümserse orda bilgisizliğini yüzüne vururum cahilde derim yazılanalrı okursan hiçbir şey bilmediğini anlarsın,iyi günler.
kimse fatihe küfür etmedi fatih bir şey başaramadı demedi sen gereksiz yükselip hakaret ediyorsun insanları küçümsüyorsun. doğru şekilde tarih tartışmak farklı polemik yaratmak farklıdır insanlar senin doğruların içerisinde yüzmek zorunda değil

Shourd

80+ Gold
okumuya erinmesem varya yaw çok uzun yazmayın kısa yazın okiyim merak ediyom .d

GGece

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Gece
gösterdiği kaynağı küçümseyip kendin kaynak sunmadan hahaha çok kitap okudum benim kadar okumadın muhabbeti yapıyorsun bu konuyu hiç tarih okumayan insan okuduğunda ona bir şey katmayacaksan neden böyle bir entry var amacı ne? onu konuşmak lazım aaa evet harika bir tespit yaptın fatih kesinlikle en iyi hükümdar naralarını duymak için mi

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
kimse fatihe küfür etmedi fatih bir şey başaramadı demedi sen gereksiz yükselip hakaret ediyorsun insanları küçümsüyorsun. doğru şekilde tarih tartışmak farklı polemik yaratmak farklıdır insanlar senin doğruların içerisinde yüzmek zorunda değil
hayır Fatih devrinin zorlukları olarak yazdığı şey Taht mücadelesi ve kullandığı şu cümle bariz bir şekilde küçümsemedir.
"II.Mehmet zamanın zeki bir karakteri olabilir ama mustafa kemalın düştüğü duruma düşmedi hiçbir zaman" ben bu kişiye bilgisizsin derim.

fatih devrinin zorluğu nedir?

istanbul hükümetini avrupalılar işgal etmiş şu harita da nasıl yerel halk ile hepsini kovabilirsin? Atatürk bunu yaptı. Devlet kasasından yardım almadan çünkü istanbul hükümeti düşmanıydı. Yerel halk altınlarını bağışladı eşyalarını bağışladı. Subaylar savaşı, büyük taarruz savaşına bi bakın halk nasıl yardım yapmış.

Fatih böyle bir duruma düşmedi ve böyle zorluğa karşı karşıya kalmadı. Fatih zamanı asker sayısı daha fazlaydı ve işgal edilen alanlarda dolayısıyla fazlaydı. Vergi kaynağı vardı ve osmanlıya vergi ödeyen ülkeler vardı.

II.Mehmet zamanın zeki bir karakteri olabilir ama mustafa kemalın düştüğü duruma düşmedi hiçbir zaman.

Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

CHATGPT:

Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün karşılaştıkları zorlukları karşılaştırmak, yaşadıkları farklı dönemlerin ve koşulların özgünlüğü nedeniyle oldukça zor. Ancak ikisinin zorluklarına kısaca göz atarsak bazı benzerlikler ve farklılıklar göze çarpıyor:
  1. Fatih Sultan Mehmet’in Zorlukları:
    • Genç Yaş ve Taht Mücadelesi: Fatih, genç yaşta tahta çıktı ve özellikle ilk yıllarında hem içeriden hem de dışarıdan tahtına karşı birçok tehdit aldı. İçteki taht mücadelesi ve sadrazamlar arasındaki çekişme, kararlarını uygulamakta zorlanmasına neden oldu.
    • İstanbul’un Fethi: Fethi gerçekleştirmek, dönemin en güçlü kalelerinden birini geçmek anlamına geliyordu ve bu, büyük askeri strateji ve teknik yenilik gerektirdi. Fatih, 1453’te İstanbul’u fethederken Bizans İmparatorluğu’na karşı sadece bir askerî zafer değil, Doğu Roma’yı yıkarak yeni bir çağ başlatmış oldu. Bu devasa bir sorumluluk ve baskıydı.
  2. Mustafa Kemal Atatürk’ün Zorlukları:
    • İşgal Altındaki Bir Ülke: Atatürk, Osmanlı’nın son yıllarında ülkenin büyük bir kısmının işgal altında olduğu bir dönemde liderliği üstlendi. Kurtuluş Savaşı’nı başlattı ve işgalci güçlere karşı bağımsızlık mücadelesi verdi.
    • Toplumsal Dönüşüm: Cumhuriyeti kurduktan sonra, devleti modern bir yapıya kavuşturmak için köklü sosyal ve kültürel reformlara girişti. Bu süreçte hem geleneksel yapının direnciyle hem de dini liderlerin ve bazı halk kesimlerinin muhalefetiyle karşılaştı. Eğitim, hukuk, dil gibi alanlarda yaptığı köklü değişiklikleri kabul ettirmek büyük bir sabır ve azim gerektiriyordu.

En Çok Zorluk Çeken?​

Her iki lider de zorlu koşullarla yüzleşmiş, büyük değişimlere öncülük etmiştir. Ancak Atatürk’ün karşılaştığı zorluklar daha karmaşık bir yapıya sahip denebilir, çünkü:
  • Osmanlı'nın çökmüş bir mirasını devraldı ve yepyeni bir devlet inşa etti.
  • Halkı Batı’nın modernleşme anlayışı ile tanıştırmak, köklü bir kültürel değişim başlatmak zorundaydı.
  • Dünya savaşlarının ve hızla değişen siyasi ortamın ortasında yeni bir düzen kurmaya çalıştı.
Bu açıdan bakıldığında, Atatürk’ün karşılaştığı zorluklar daha kapsamlı ve çok yönlüydü diyebiliriz.

bu arada tarihteki en büyük hükümdar Cengiz Han
Kendin bişey mi bilmiyon la niye gptye yazdırdın

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
gösterdiği kaynağı küçümseyip kendin kaynak sunmadan hahaha çok kitap okudum benim kadar okumadın muhabbeti yapıyorsun bu konuyu hiç tarih okumayan insan okuduğunda ona bir şey katmayacaksan neden böyle bir entry var amacı ne? onu konuşmak lazım aaa evet harika bir tespit yaptın fatih kesinlikle en iyi hükümdar naralarını duymak için mi
sunduğu kaynak robot ben ise kaynak sunmuşum istersen her bilgi ile ilgili daha fazla kaynak veririm sonra seni küçümserim nasıl fikir? :d
anlamadığınız şey şu madem bir konu hakkında bilginiz yok o konu ile ilgili yorum yapmayın Fatih devrini İstanbulun fethinden ibaret sanan birisi benim göderime yorum atmasın.

okumuya erinmesem varya yaw çok uzun yazmayın kısa yazın okiyim merak ediyom .d
okursun ya bir şey olmaz

birisi gelip evet haklısınız fakat bana göre ... devri daha zor dese ve 2 devri bilerek karşılaştırma yapsa seve seve konuşurum fakat burda yazılan şeyler benim zoruma gidiyor.Fatihi mustafa kemalden düşük bir profile koyması ve gpt isimli bir robotun yazdığı şeyleri karşıma getirip öyle böyle şöyle demesi benim kelimelerimi ağırlaştırmama sebep oluyor.

Son düzenleme:

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Batuhan
Fatih, Atatürk gibi işgal altında veya çöküş döneminde olan bir ulusu yönetmedi. Ayrıca kısa süreli babasının yerine tahta geçtiği ilk dönem başarısız oldu. Belgrad kuşatmasıda aynı şekilde başarısız olmuştur. Fatihi bütün savaşları ve kuşatmaları kazanmış gibi anlatmanız garip. Bana göre Atatürk daha büyük bir şey becermiştir. İşgal altında olan bir devleti ayağa kaldırıp toprak bütünlüğünü korumuştur. Bütün yokluğa ve zorluklara rağmen. İkiside önemli kişilik ama ben önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Geçmişe takılı kalıp övünmek hiçbirsey kazandırmıyor ülkeye. Bugün bir savaş olsa teknolojisi iyi olan ülke kazanır. Maalesef Türkiye herşeyde çok geride kaldı. Osmanlıyla Fatihle övünmek bunların dizilerini yapıp halkı gazlayıp insanları uyutmaktan başka bir işe yaramıyor. Geçmişte değil şuan ne yaptığımız yapabildiğimiz önemli.

Son düzenleme:

luxingel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Umutcan Altan
Evet bilgisizliğin yani cahilliğin
Konuyu buyuk bir merakla okuyacaktım ama hangi tarafta olursan ol bu şekilde cümleye baslayan birinin fikirleri umrumda değildir kendini karşındakından üstün göstermek için bu tarz kelimelere ihtiyaç duyuyorsan pekte bilgili değilsin bence :D

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Furkan Görür

noxsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdullah
İlgilendiği Kategoriler
Tarih,Pc oyunları
Konuyu buyuk bir merakla okuyacaktım ama hangi tarafta olursan ol bu şekilde cümleye baslayan birinin fikirleri umrumda değildir kendini karşındakından üstün göstermek için bu tarz kelimelere ihtiyaç duyuyorsan pekte bilgili değilsin bence :D
inanır mısın bende güzel bir tartışma olacak zannediyordum karşıma iskender,sezar gibi kişilikleri çıkaracaklarını sanıyordum.Fakat mustafa kemali Fatihten üstün tutan birisini görünce laf etmeden duramadım ama istersen yazığım şeyleri okuyup yorum yapabilirsin,iyi günler dilerim.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,067
İsim
Eymen
yorum yapan fatih dönemini direkt olarak küçümsemiş ve zorluğu nedir diye kışkırtmış, başladığı şekil doğru değil ama hep sonuca değil sonucu tetikleyen şeylerede bakılmalıdır.

luxingel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Umutcan Altan
inanır mısın bende güzel bir tartışma olacak zannediyordum karşıma iskender,sezar gibi kişilikleri çıkaracaklarını sanıyordum.Fakat mustafa kemali Fatihten üstün tutan birisini görünce laf etmeden duramadım ama istersen yazığım şeyleri okuyup yorum yapabilirsin,iyi günler dilerim.
Mustafa Kemal ismini kücük yazıp Fatih i buyuk yazarak yaşınıda belli ettin daha ugramam konuna kg

Top Bottom