Elbette zarar verir. Amperin bir önemi yok ancak voltajı cihaz desteklemez.Bizim evde şans eseri bir router buldum TP-link'in.
Soru şu:
Router arkasında 9V 0.6A yazıyor. Başka bir fiş buldum. O 12V 1A.
Zarar verir mi yoksa bir şey olmaz mı? Yani patlama ateş yangın, cihazın yanması vesaire.
Sadece Watt değerine bakılmaz dostum. Mesela bir cihazın 24V güce ve 72 Watt akıma ihtiyacı olsun. Sen buna 24V 10A veya 24V 50A adaptör bağlayabilirsin. Cihaz ihtiyacı olduğu kadar kullanacaktır. Ancak voltajda aynı hesaplamayı yapamayız. İşlemcilerde olduğu gibi bazı cihazlarda 0.1V bile yüksek farklılıklar oluşturabiliyor.Buradan bakınca fark küçük gibi görünse de aslında birisi 5.5W öbürü 12W. Tabii elektrikçi değilim sadece hesabını söyledim ama bence sorun yaratma ihtimali var yani :d Regülasyon olayları falan da var ama kaldıracağını sanmıyorum
@Ckribrahim hocam elektrikçiydi sanırım.Bizim evde şans eseri bir router buldum TP-link'in.
Soru şu:
Router arkasında 9V 0.6A yazıyor. Başka bir fiş buldum. O 12V 1A.
Zarar verir mi yoksa bir şey olmaz mı? Yani patlama ateş yangın, cihazın yanması vesaire.
Yok zaten ben orda W hesabını göz farkı az ama tüketim farkı fazla olduğunu göstermek için yaptım. Cihazdan cihaza değişir tabii benim telefona 12v da 9v da taksam koymaz meselaElbette zarar verir. Amperin bir önemi yok ancak voltajı cihaz desteklemez.
Sadece Watt değerine bakılmaz dostum. Mesela bir cihazın 24V güce ve 72 Watt akıma ihtiyacı olsun. Sen buna 24V 10A veya 24V 50A adaptör bağlayabilirsin. Cihaz ihtiyacı olduğu kadar kullanacaktır. Ancak voltajda aynı hesaplamayı yapamayız. İşlemcilerde olduğu gibi bazı cihazlarda 0.1V bile yüksek farklılıklar oluşturabiliyor.
Mesela geçenlerde modem soğutması için kullandığım Hadron marka 12 cm 27 CFM bir fan vardı. Bozulmuş kendileri.Yok zaten ben orda W hesabını göz farkı az ama tüketim farkı fazla olduğunu göstermek için yaptım. Cihazdan cihaza değişir tabii benim telefona 12v da 9v da taksam koymaz mesela![]()
Daha sonra Power Boost'un bir fanını kullanacaktım ancak:Mesela geçenlerde modem soğutması için kullandığım Hadron marka 12 cm 27 CFM bir fan vardı. Bozulmuş kendileri.480V akıma maruz bıraktım. Bir anda puf oldu gitti.
![]()
Power Boost'un 12 cm 22 CFM olan PSU fanları durduğu yerde bozulmuş. Ben şimdi onları 370V 19A (7000W) akıma maruz bırakmam mı?
Modem çift kanallı. Evde yüksek internet kullanan cihazlar mevcut. (4 tane bilgisayar, 9 tane telefon) Modeme yüksek yük bindiği için ısınıp sürekli sinyali kesiyor. 2 tane fan kullanarak soğutma sağlayacaktım. Yapamadım.. Elimde fan kalmadı.
Bunun fanlarıydı. Kırmızı kırmızı güzel görünürdü..
Bilmeyenler için yüksek akımlı kondansatör (kapasitör) kullanıyorum. (supercapacitor)
![]()
![]()
![]()