Neler Yeni

Felsefesi iyi olan bakabilir mi ?

TamerKs

80+ Silver
hoca bir dahaki dersimin hazırlığı için bu soruları anlayıp cevaplamam gerekiyormuş ama 9213 kere okumama rağmen çözemedim yardımcı olur musunuz ?
2.Felsefi düşüncenin temel nitelikleri nelerdir.
3.Ontoloji ve Metafizik arasından ne gibi bir ilişki vardır. Açıklayınız
4.Varlık felsefesinin temel problemleri nelerdir?
5.Felsefe ve bilim varlığa nasıl bakar açıklayınız
6.Varlığın niteliği ve niceliği ile ilgili farklı görüşleri birer cümle ile açıklayınız.
7.Bilgi felsefesinin temel problemleri nelerdir?
8.Bilgi,suje,obje,gerçeklik ve doğruluk kavramlarını birer cümle ile açıklayınız
9.Bilginin doğruluk ölçütleri nelerdir?
10.Bilginin kaynağı konusunda ileri sürülen yaklaşımları birer cümle ile açıklayınız.
11.Felsefe,bilim ve dinin evrene bakışı ile yöntemleri hakkında kısaca bilgi veriniz
12.Ahlak ve etik arasında nasıl bir ilişki vardır.
13. Özgürlük nedir? felsefe tarihinde özgürlük problemine nasıl yaklaşılmıştır. Açıklayınız
14.Evrensel ahlak yasasının var olup olmadığı ile ilgili öne sürülen farklı fikirler nelerdir. Açıklayınız
15.Din felsefesi ile Teoloji kavramlarını açıklayarak aralarındaki farkları yazınız.
16.Din felsefesinin temel sorunları nelerdir.
kesinlikle sınav değildir sadece bir ödevdir yardımcı olacak felsefeci arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

BeKo'O

80+ Silver
Hocam tek tek cevap veremeyeceğim size ama tavsiye olarak aynı konuyu eodev.com üzerinden açarsanız yardımcı olacaklardır, ben soru sorduğum zamanlar kısa zamanda cevap geliyordu

Phenoma

80+ Silver
Cevaplardım ama şuanda zamanım yok.
Bunları kısaca eodev.com a yazın ve geri dönüş bekleyin.
Aynı zamanda bu soruları tarayıcıda aratıp veap bulabilirsiniz bence
hoca bir dahaki dersimin hazırlığı için bu soruları anlayıp cevaplamam gerekiyormuş ama 9213 kere okumama rağmen çözemedim yardımcı olur musunuz ?
2.Felsefi düşüncenin temel nitelikleri nelerdir.
3.Ontoloji ve Metafizik arasından ne gibi bir ilişki vardır. Açıklayınız
4.Varlık felsefesinin temel problemleri nelerdir?
5.Felsefe ve bilim varlığa nasıl bakar açıklayınız
6.Varlığın niteliği ve niceliği ile ilgili farklı görüşleri birer cümle ile açıklayınız.
7.Bilgi felsefesinin temel problemleri nelerdir?
8.Bilgi,suje,obje,gerçeklik ve doğruluk kavramlarını birer cümle ile açıklayınız
9.Bilginin doğruluk ölçütleri nelerdir?
10.Bilginin kaynağı konusunda ileri sürülen yaklaşımları birer cümle ile açıklayınız.
11.Felsefe,bilim ve dinin evrene bakışı ile yöntemleri hakkında kısaca bilgi veriniz
12.Ahlak ve etik arasında nasıl bir ilişki vardır.
13. Özgürlük nedir? felsefe tarihinde özgürlük problemine nasıl yaklaşılmıştır. Açıklayınız
14.Evrensel ahlak yasasının var olup olmadığı ile ilgili öne sürülen farklı fikirler nelerdir. Açıklayınız
15.Din felsefesi ile Teoloji kavramlarını açıklayarak aralarındaki farkları yazınız.
16.Din felsefesinin temel sorunları nelerdir.
kesinlikle sınav değildir sadece bir ödevdir yardımcı olacak felsefeci arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Phenoma

80+ Silver
Hallediyorum :)
Yarında mı olmayacak, neyse teşekkür ederim
1- Felsefi düşünceler temel olarak şüphecilik, sorgulayıcılık, rasyonellik, evrensellik gibi niteliklere dayanır.
2- Metafizik fizik ötesi kavramlar bütünüdür ancak Ontoloji yalnızca varlık felsefesi tarafına aittir.
3-"Var olanı varlığı bakımından incelemek ve değerlendirmek"
4- Bilim, varlığı araştırırken indirgemeci ve seçicidir. ... Felsefe açısından varlık: Bilimlerden her biri, varlığın bir parçasıyla uğraşır ve onun var olup olmadığını, varsa ne olduğunu sormaz. Oysa felsefe genel olarak varlık kavramıyla ilgilenir. Onu bütüncü bir bakış açısıyla ele alır ve 'varlık var mıdır?
5-
6-
  • Doğru bilgi mümkün müdür?,
  • Bilginin kaynağı nedir?,
  • Bilginin sınırları ve doğru bilginin ölçütleri nelerdir?
  • Bilginin güvenirliliği ve değeri nelerdir?
7-
8- Uygunluk, Tutarlılık, Tümel uzlaşım, Apaçıklık, Yarar
9- Bilginin kaynağı deney(im)dir.  (Empirizm)
Bilginin kaynağı akıldır. (Rasyonalizm)

10- Felsefe sorgulayıcı bakar.
Bilim kanıt arar.
Din kabul eder
( Genel tanımsal bilgimi yazdım )

11- Toplumsal yaşamda ahlâk, daha çok töre anlamında tutum ve davranışları ifade etmek amacıyla kullanılmaktadır. Etik ise bir sürecin ve nasıl sorusunun anlatımıdır. Bir başka ifadeyle; etik usul veya biçim, ahlâk ise esas ya da içerik ile ilgilenmektedir.

12- ( Bilgim var ama fazla öznel olduğu için bilmiyorum diyerek geçiyorum bunu da )

13- Buradan bilgi alarak derleme yapabilirsin
https://www.felsefe.gen.tr/evrensel-bir-ahlak-yasasini-olup-olmadigi-problemi/

14-
Teoloji İle Din Felsefinin Farkı Nedir?
Teoloji (İlahiyat) de tıpkı din felsefesi gibi Tanrı, evren, insan ve dini konu edinir.
Teoloji, inanca dayanır; inancın sınırları dışına çıkmaz. Bu nedenle her dinin kendine özgü bir teolojisi vardır.

Din felsefesi ise belli bir dini değil de genel olarak din olgusunu, dinin kavramlarını, temel iddialarını, insan yaşamındaki yerini, akla dayalı olarak açıklamaya ve sorgulamaya çalışır.
Farklar bu şekilde açıklanabilir.

15- İnanç
Yaratıcının varlığı ile ilgili fikirler
Teizm
Panteizm
Ateizm
Deizm
Panenteizm
Agnostizim

Sanırım 10. Sınıfsın :)
Umarım faydalı olur yazdıklarım. Birkaç soruda alıntılar yaptım veya farklı sitelerden baktım ancak bilgilerimi doğrulamak veya kendim yazsam öznel olacak yargıları nesnelleştirmek için yaptım.

Bol Şans :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

niyetim yok desene sen şuna bize gün 24 sana 10 saatmi
Sadece zamanım yoktu ama şimdi hallettim.
Bu arada günde 7:30 saat dersim ve 2 saat ödevim var.
Bunun üstüne de kendim projeler yapıyorum 1 saat ve ayrıca kendime zaman ayırıp bir de 8 saat uyuyorum :)

TamerKs

80+ Silver

1- Felsefi düşünceler temel olarak şüphecilik, sorgulayıcılık, rasyonellik, evrensellik gibi niteliklere dayanır.
2- Metafizik fizik ötesi kavramlar bütünüdür ancak Ontoloji yalnızca varlık felsefesi tarafına aittir.
4- Bilim, varlığı araştırırken indirgemeci ve seçicidir. ... Felsefe açısından varlık: Bilimlerden her biri, varlığın bir parçasıyla uğraşır ve onun var olup olmadığını, varsa ne olduğunu sormaz. Oysa felsefe genel olarak varlık kavramıyla ilgilenir. Onu bütüncü bir bakış açısıyla ele alır ve 'varlık var mıdır?
5-
6-
7-

Bilim kanıt arar.
Din kabul eder

11- Toplumsal yaşamda ahlâk, daha çok töre anlamında tutum ve davranışları ifade etmek amacıyla kullanılmaktadır. Etik ise bir sürecin ve nasıl sorusunun anlatımıdır. Bir başka ifadeyle; etik usul veya biçim, ahlâk ise esas ya da içerik ile ilgilenmektedir.

12- ( Bilgim var ama fazla öznel olduğu için bilmiyorum diyerek geçiyorum bunu da )

14-
Teoloji (İlahiyat) de tıpkı din felsefesi gibi Tanrı, evren, insan ve dini konu edinir.
Teoloji, inanca dayanır; inancın sınırları dışına çıkmaz. Bu nedenle her dinin kendine özgü bir teolojisi vardır.

Din felsefesi ise belli bir dini değil de genel olarak din olgusunu, dinin kavramlarını, temel iddialarını, insan yaşamındaki yerini, akla dayalı olarak açıklamaya ve sorgulamaya çalışır.

15- İnanç
Teizm
Panteizm
Ateizm
Deizm
Panenteizm
Agnostizim

Umarım faydalı olur yazdıklarım. Birkaç soruda alıntılar yaptım veya farklı sitelerden baktım ancak bilgilerimi doğrulamak veya kendim yazsam öznel olacak yargıları nesnelleştirmek için yaptım.

Bunun üstüne de kendim projeler yapıyorum 1 saat ve ayrıca kendime zaman ayırıp bir de 8 saat uyuyorum :)
İlgilendiğiniz ve benim için zaman ayırdığınız için tekrardan çok teşekkür ederim. Sizde kolay gelsin (en iyi cevap olarak işaretledi)

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7

5-
6-
7-

Bilim kanıt arar.
Din kabul eder

14-

15- İnanç
Teizm
Panteizm
Ateizm
Deizm
Panenteizm
Agnostizim

Ayakta alkışlıyorum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,635
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom