hayalini suya düsürmek gibi olcak ama bu okul ortalamasıyla biraz zor.Evet 5. sınıf 83 6. sınıf 69.
Daha yolun başındasın , motivasyonunu yüksek tut. Bu dönemde ders çalışmak gerekli.Evet 5. sınıf 83 6. sınıf 69.
Neden böyle diyorsun ?hayalini suya düsürmek gibi olcak ama bu okul ortalamasıyla biraz zor.
neden kızgın atıyon gerçekleri yaziyorum.Daha yolun başındasın , motivasyonunu yüksek tut. Bu dönemde ders çalışmak gerekli.
arkadaşın temeli su an kötü gidiyor 6. sınıfda 69 okul ortalaması düsük.Daha yolun başındasın , motivasyonunu yüksek tut. Bu dönemde ders çalışmak gerekli.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Neden böyle diyorsun ?
Buna sen mi karar veriyorsun ?neden kızgın atıyon gerçekleri yaziyorum.
Ortalamanın düşük olması bunun yükseltilmeyeceği anlamına gelmiyor.arkadaşın temeli su an kötü gidiyor 6. sınıfda 69 okul ortalaması düsük.
Liselerin 2.dilleri karışık olur. Fen lisesinde Arapça gören arkadaşım varBen neden fransızca görüyorum lisede peki
forum eğer açık kalırsa arkadaş gelip yazsın orta okul ortalaması max 80 olur oda çok sıkı çalısırsa.Buna sen mi karar veriyorsun ?
Çok yanlış bir yaklaşım yapıyorsun.
Gereksiz bir yorum oldu.
Ortalamanın düşük olması bunun yükseltilmeyeceği anlamına gelmiyor.
Daha yolun başında.
Dostum seninle uğraşamayacağım.
Liselerin 2.dilleri karışık olur. Fen lisesinde Arapça gören arkadaşım var
Çok güzel yaşını sorabilir miyim ? Mahsuru yoksa tabi.forum eğer açık kalırsa arkadaş gelip yazsın orta okul ortalaması max 80 olur oda çok sıkı çalısırsa.
Dediğin kısmen doğru ama lise sınavında iyi bir puan alırsa ortada sorun kalmaz ( çünkü sınavsız alan okulla genel anlamda ortaokul ortalamasına göre alıyor )forum eğer açık kalırsa arkadaş gelip yazsın orta okul ortalaması max 80 olur oda çok sıkı çalısırsa.
Lna o nasıl lise ben günde eskiden pc zula kaldırıyorken günde en az 5-6 saat zula atıyordumki yazılım için anadolu güzelmi?Eğer meslek hedefin tıp, mühendislik ve hukuk tarzı mesleklerse kesinlikle fen lisesine gitmen senin için daha iyi olur.
Çünkü çoğu fen lisesi senin çalışmanı önemser ve seni motive eder.
Ama eğer meslek hedefin yazılım ve tasarım gibi akademik bilgiye ihtiyaç duyulmadan gelişim sağlanabilen mesleklerse kesinlikle fen lisesine gitme.
Mesela kendimden örnek vereyim ;
Ben Pursaklar Fen Lisesine gidiyorum. Benim ilgi alanım yazılım ve muhtemelen ileride seçeceğim meslekte yazılım ile ilgili olacak. Ben kendimi yazılım açısından geliştirmek için dil öğrenmeye çalışıyorum. Ama hocaların baskısı, öğrencilerin arasındaki tek ilişkinin deneme sıralaması olması,ağır ödevler, Sınav stresi,ayrımcılığa uğrama ve aşağılanma gibi şeyler beni yazılım öğrenme konusunda olumsuz etkiliyor. Mesela bilgisayarın başına oturuyorum, BTK Akademiyi açıyorum,dersleri izlemeye başlıyorum ve dersleri izlerken aklıma sınavlar geliyor ve bütün moralim ve motivasyonumun yerine stres ve kaygı geliyor. Fen lisesinde hocalar seni tam olarak bir robot gibi görüyor. Fen lisesine tam olarak uyum sağlamak istiyorsan ne oyun oynamaya nede aktif olarak sosyal bir ortamda bulunmaya hakkın yok. Fen lisesine gittiğin an yarışa başlıyorsun. Okullar arası yarış var mesela. Mebin ortak sınavında okullar birbiriyle yarışıyor.
Ve hocalar diğer okulları geçmek için seni çalışmaya zorunlu tutuyorlar.
Yani demem o ki.
Eğer mesleğin in çok yüksek puanlar gerekiyorsa. Ve çalışmayı seviyorsan fen lisesi senin için en doğru yer.
Ama mesleğin için o kadar da yüksek yerlerden mezun olmana gerek yoksa ve hayatta çalışmaktan daha önemli şeylerin olduğuna inanıyorsan sakın fen lisesine gitme.