Neler Yeni

Fen lisesimi yoksa meslek lisesimi?

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Ben neden fransızca görüyorum lisede peki 😕

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
neden kızgın atıyon gerçekleri yaziyorum.
Buna sen mi karar veriyorsun ?
Çok yanlış bir yaklaşım yapıyorsun.
Gereksiz bir yorum oldu. :mad:
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşın temeli su an kötü gidiyor 6. sınıfda 69 okul ortalaması düsük.
Ortalamanın düşük olması bunun yükseltilmeyeceği anlamına gelmiyor.
Daha yolun başında.

Dostum seninle uğraşamayacağım.

Ben neden fransızca görüyorum lisede peki 😕
Liselerin 2.dilleri karışık olur. Fen lisesinde Arapça gören arkadaşım var :D

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Buna sen mi karar veriyorsun ?
Çok yanlış bir yaklaşım yapıyorsun.
Gereksiz bir yorum oldu. :mad:

Ortalamanın düşük olması bunun yükseltilmeyeceği anlamına gelmiyor.
Daha yolun başında.

Dostum seninle uğraşamayacağım.

Liselerin 2.dilleri karışık olur. Fen lisesinde Arapça gören arkadaşım var :D
forum eğer açık kalırsa arkadaş gelip yazsın orta okul ortalaması max 80 olur oda çok sıkı çalısırsa.

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
forum eğer açık kalırsa arkadaş gelip yazsın orta okul ortalaması max 80 olur oda çok sıkı çalısırsa.
Dediğin kısmen doğru ama lise sınavında iyi bir puan alırsa ortada sorun kalmaz ( çünkü sınavsız alan okulla genel anlamda ortaokul ortalamasına göre alıyor )

Tost Kayaoğlu

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Eğer meslek hedefin tıp, mühendislik ve hukuk tarzı mesleklerse kesinlikle fen lisesine gitmen senin için daha iyi olur.
Çünkü çoğu fen lisesi senin çalışmanı önemser ve seni motive eder.
Ama eğer meslek hedefin yazılım ve tasarım gibi akademik bilgiye ihtiyaç duyulmadan gelişim sağlanabilen mesleklerse kesinlikle fen lisesine gitme.
Mesela kendimden örnek vereyim ;
Ben Pursaklar Fen Lisesine gidiyorum. Benim ilgi alanım yazılım ve muhtemelen ileride seçeceğim meslekte yazılım ile ilgili olacak. Ben kendimi yazılım açısından geliştirmek için dil öğrenmeye çalışıyorum. Ama hocaların baskısı, öğrencilerin arasındaki tek ilişkinin deneme sıralaması olması,ağır ödevler, Sınav stresi,ayrımcılığa uğrama ve aşağılanma gibi şeyler beni yazılım öğrenme konusunda olumsuz etkiliyor. Mesela bilgisayarın başına oturuyorum, BTK Akademiyi açıyorum,dersleri izlemeye başlıyorum ve dersleri izlerken aklıma sınavlar geliyor ve bütün moralim ve motivasyonumun yerine stres ve kaygı geliyor. Fen lisesinde hocalar seni tam olarak bir robot gibi görüyor. Fen lisesine tam olarak uyum sağlamak istiyorsan ne oyun oynamaya nede aktif olarak sosyal bir ortamda bulunmaya hakkın yok. Fen lisesine gittiğin an yarışa başlıyorsun. Okullar arası yarış var mesela. Mebin ortak sınavında okullar birbiriyle yarışıyor.
Ve hocalar diğer okulları geçmek için seni çalışmaya zorunlu tutuyorlar.
Yani demem o ki.
Eğer mesleğin in çok yüksek puanlar gerekiyorsa. Ve çalışmayı seviyorsan fen lisesi senin için en doğru yer.
Ama mesleğin için o kadar da yüksek yerlerden mezun olmana gerek yoksa ve hayatta çalışmaktan daha önemli şeylerin olduğuna inanıyorsan sakın fen lisesine gitme.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Eğer meslek hedefin tıp, mühendislik ve hukuk tarzı mesleklerse kesinlikle fen lisesine gitmen senin için daha iyi olur.
Çünkü çoğu fen lisesi senin çalışmanı önemser ve seni motive eder.
Ama eğer meslek hedefin yazılım ve tasarım gibi akademik bilgiye ihtiyaç duyulmadan gelişim sağlanabilen mesleklerse kesinlikle fen lisesine gitme.
Mesela kendimden örnek vereyim ;
Ben Pursaklar Fen Lisesine gidiyorum. Benim ilgi alanım yazılım ve muhtemelen ileride seçeceğim meslekte yazılım ile ilgili olacak. Ben kendimi yazılım açısından geliştirmek için dil öğrenmeye çalışıyorum. Ama hocaların baskısı, öğrencilerin arasındaki tek ilişkinin deneme sıralaması olması,ağır ödevler, Sınav stresi,ayrımcılığa uğrama ve aşağılanma gibi şeyler beni yazılım öğrenme konusunda olumsuz etkiliyor. Mesela bilgisayarın başına oturuyorum, BTK Akademiyi açıyorum,dersleri izlemeye başlıyorum ve dersleri izlerken aklıma sınavlar geliyor ve bütün moralim ve motivasyonumun yerine stres ve kaygı geliyor. Fen lisesinde hocalar seni tam olarak bir robot gibi görüyor. Fen lisesine tam olarak uyum sağlamak istiyorsan ne oyun oynamaya nede aktif olarak sosyal bir ortamda bulunmaya hakkın yok. Fen lisesine gittiğin an yarışa başlıyorsun. Okullar arası yarış var mesela. Mebin ortak sınavında okullar birbiriyle yarışıyor.
Ve hocalar diğer okulları geçmek için seni çalışmaya zorunlu tutuyorlar.
Yani demem o ki.
Eğer mesleğin in çok yüksek puanlar gerekiyorsa. Ve çalışmayı seviyorsan fen lisesi senin için en doğru yer.
Ama mesleğin için o kadar da yüksek yerlerden mezun olmana gerek yoksa ve hayatta çalışmaktan daha önemli şeylerin olduğuna inanıyorsan sakın fen lisesine gitme.
Lna o nasıl lise ben günde eskiden pc zula kaldırıyorken günde en az 5-6 saat zula atıyordumki yazılım için anadolu güzelmi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,716
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom