Neler Yeni

Fen lisesini kazanabilirmiyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Ali Dogan
hoca haftada en az 1 deneme ve yanlışı çözümleriyle yazdırıyor yapyor 2 saat kursum var cumartesi dahil hafta içi ve cumartesi 2 saat ders ve 2 saat kitap okuyacağım pazar günleri ise 4 saat kitap okuyacağım ve 4 saat ders çalışacağım m5bilisimdeki okuma hızını arttırma etkinliklerini yappıcağım ve yarından başlayıp okullar açılasıya kadar 4 saat kitap okuyup 4 saat ders çalışacağım sömestır tatili gibi tatillerdede 4 saat kitap okuyup 4 saat ders çalışıcağım kunduz uygulamasından faydalanıcam kazanırmıyım veya istatisliksel olarak % kaç ihtimalle kazanırım.
Ayrıntılı çözümlü olan soru bankaları, Konu anlatımı ve örnek soru çözümü detaylı olan kitaplar lazım.
Kitabın birine başlayıp, hemen pes etmemek, kararlı olmak, müzik dinleyerek motivasyonu arttırmak, arada sinemaya gitmek, gezmek,stres seviyesini arttırmamaya çalışmak, bunun için bulunduğu ortamları ona göre seçmek gerekir.

Beslenme Alışkanlığını gözden geçirmek, kola, gazoz türü içeceklerden uzak durmak, meyve,sebze,süt ürünleri ağırlıklı beslenmek ve imkanlar dahilinde belli aralıklarla, maksimum gün aşırı balık, tavuk, et tüketmek gerekir.
Farklı deneme sınavlarına girmek ve tercihan yüksek puan aldığınız sınavlara daha çok girmek, kendine güveni pekiştirmek için gereklidir.
Şahsen denenmiş ve başarıya ulaşmış metodlardır.

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Mehmet
Doğru yani Fen lisesinde yanındaki kişi sıralamaya giren temiz bir çocuk olur Meslekte okursan Pudra şekeri bağımlısı cc yapan ağızı çok bozuk bir sıra arkdaşına sahip olabilirsin
Liseden liseye değişir ama haklısın sen elinden geleni yap eger lgs sürecinde çok yipranirsan yüksek ihtimalle fen lisesi okuyamazsin çünkü fen lisesinde sınavlar aşırı zor oluyor kendi seviyene göre bir yere git mesala ben meslek lisesinde zor teşekkür belgesi aldım fen lisesine gitsem garanti sınıfta kalırım bizim sınavlar aşırı kolay oluyor ortalamaya gore sana atsam soruları yaparsın o kadar yani ama fen lisesi insanı yiprtair çünkü sürekli çalışman lazım sen bı sınava gir sonuçlar açıklansın tercih doneminde kendine sor okuyabilir miyim fen lisesi diye eger okuyamazsan hiç gitme çünkü sınıfta kalırsın ve 1 yılın boşa gider 2. Kere kalırsan atılırsın okuldan

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Melih ÖZSOY
Ayrıntılı çözümlü olan soru bankaları, Konu anlatımı ve örnek soru çözümü detaylı olan kitaplar lazım.
Kitabın birine başlayıp, hemen pes etmemek, kararlı olmak, müzik dinleyerek motivasyonu arttırmak, arada sinemaya gitmek, gezmek,stres seviyesini arttırmamaya çalışmak, bunun için bulunduğu ortamları ona göre seçmek gerekir.

Beslenme Alışkanlığını gözden geçirmek, kola, gazoz türü içeceklerden uzak durmak, meyve,sebze,süt ürünleri ağırlıklı beslenmek ve imkanlar dahilinde belli aralıklarla, maksimum gün aşırı balık, tavuk, et tüketmek gerekir.
Farklı deneme sınavlarına girmek ve tercihan yüksek puan aldığınız sınavlara daha çok girmek, kendine güveni pekiştirmek için gereklidir.
Şahsen denenmiş ve başarıya ulaşmış metodlardır.
Çok detaylı ve nokta atışı konuştun teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

zamanında inkilabı vatanım sensin dizisinden izleyerk fullemiştim mcasfmasfkasmfak
SQTTQFTSF ciddimi

HoYeon Jung

80+ Gold
Kanka sana şöyle yardımcı olayım buralarda bende zamanında senin gibi tavsiye almaya çalışıyordum ama arkadaşların dediği hiçbir şey olmuyor olay tamamen sende ve çevrede bitiyor. Verilecek hiçbir tavsiye yok sadece ders çalışman lazım. Kaynak kitap falan tabii ki kaliteli yayınlar iyidir ama ne buluyorsan onu çöz. Çevrede rekabete girebileceğin arkadaşların varsa daha da rahat ders çalışırsın. Onun haricinde çok kasma ders çalışmayı. Günde 2 3 saat çalış ama düzgün çalış halledersin

Nötr0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Salih GÜNEŞ
hoca haftada en az 1 deneme ve yanlışı çözümleriyle yazdırıyor yapyor 2 saat kursum var cumartesi dahil hafta içi ve cumartesi 2 saat ders ve 2 saat kitap okuyacağım pazar günleri ise 4 saat kitap okuyacağım ve 4 saat ders çalışacağım m5bilisimdeki okuma hızını arttırma etkinliklerini yappıcağım ve yarından başlayıp okullar açılasıya kadar 4 saat kitap okuyup 4 saat ders çalışacağım sömestır tatili gibi tatillerdede 4 saat kitap okuyup 4 saat ders çalışıcağım kunduz uygulamasından faydalanıcam kazanırmıyım veya istatisliksel olarak % kaç ihtimalle kazanırım.
lisenin bi önemi yok diyen çok bilmişlere takılma çünkü iyi bir üniversite istiyorsan gerçekten iyi bir lise şart, bunu yazanlar iyi bir liseye yerleşemeyip kendileri başaramadığı için bu başarıyı küçültmeye çalışan insanlar. Bence okullar açılana kadar ve tatillerde 4 saat okuma çok fazla, evet sınava kadar düzenli okumak türkçede çok işine yarayacaktır ama 4 fazla gibi geldi 2 ideal.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Melih ÖZSOY
Ya şimdi biraz baktımda muğla fen lisesinin aldığı puana kaç ve kaç daha iyi liselere gidebilirim.

Ya şimdi biraz baktımda muğla fen lisesinin aldığı puana kaç ve kaç daha iyi liselere gidebilirim.
pardon kat ve kat

apole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Eren Turhan
Amacın yurtdışınada okumaksa eğer lise bence önemli bazı arkadaşlar önemsiz demiş fakat doğru bulmuyorum , daha yolun başındasın ben kendimden yola çıkarak şunu diyebilirimki günlük şu kadar çalışacam şu kadar şunu yapacam demek ilerde insana bıkkınlık yaratıyor ve işi bırakmasına sebebp oluyor ben hep dağınık biri olduğum için rastgele çalışırdım benden de kaynaklı olabilir sorun ama başarı arkadaşalrımda bile böyle takır takır belirli düzende çalışan çok nadirdir düzene kendini sabitlemek yerine kendine karmaşık ama verimli eğlenebileceğinde bir yapı oluştur , zaten çalışınca her türlü yapılıyor lise seçerekende eğer bir kısıtlaman yoksa farklı liselere gidebilrisin benim arkadaşlarımdan bazısı kabataş erkek lisesine gitmişti imkanları bayyağı fazla dedi bu tarz imkan sunan liselere gitmek lazım galatasaray olabilir mesela özellikle yurt dışı için , şimdiden çalışmalara başlarsan eğer amerikadaki bazı yüksek seviyeli okullara gidebilirisn MIT Stantford tabii ki bunlar kolay değil ama liseninde sana imkan sunabilmesi gerekiyor gerek sosyallik gerek proje konusunda.

Demem o ki yapıştır hayvan gibi çalış zaten bir süre sonra alışıcaksın yaptışın işi sevmeye başladığını görüceksin gerisi geliyor zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Melih ÖZSOY
Amacın yurtdışınada okumaksa eğer lise bence önemli bazı arkadaşlar önemsiz demiş fakat doğru bulmuyorum , daha yolun başındasın ben kendimden yola çıkarak şunu diyebilirimki günlük şu kadar çalışacam şu kadar şunu yapacam demek ilerde insana bıkkınlık yaratıyor ve işi bırakmasına sebebp oluyor ben hep dağınık biri olduğum için rastgele çalışırdım benden de kaynaklı olabilir sorun ama başarı arkadaşalrımda bile böyle takır takır belirli düzende çalışan çok nadirdir düzene kendini sabitlemek yerine kendine karmaşık ama verimli eğlenebileceğinde bir yapı oluştur , zaten çalışınca her türlü yapılıyor lise seçerekende eğer bir kısıtlaman yoksa farklı liselere gidebilrisin benim arkadaşlarımdan bazısı kabataş erkek lisesine gitmişti imkanları bayyağı fazla dedi bu tarz imkan sunan liselere gitmek lazım galatasaray olabilir mesela özellikle yurt dışı için , şimdiden çalışmalara başlarsan eğer amerikadaki bazı yüksek seviyeli okullara gidebilirisn MIT Stantford tabii ki bunlar kolay değil ama liseninde sana imkan sunabilmesi gerekiyor gerek sosyallik gerek proje konusunda.

Demem o ki yapıştır hayvan gibi çalış zaten bir süre sonra alışıcaksın yaptışın işi sevmeye başladığını görüceksin gerisi geliyor

Demem o ki yapıştır hayvan gibi çalış zaten bir süre sonra alışıcaksın yaptışın işi sevmeye başladığını görüceksin gerisi geliyor zaten.
Saol abi

Ahmettİlhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Ahmet İlhan
Üniversitede C2 ingilizceyle bilgisayar mühendisliğine isveçreye gitmeti düşünüyorum

Zaten mesela gidip çalışmazsam insanlar dışlıyacağından kendime topluma kabul ettirmek için zorunlu çalışıcağım lisede yani istesemde istemesemde çalışıcam.
dostum hayaller güzeldir ama çok yükseklerde uçmanı tavsiye etmem. ilk önce önüne bak liseye bile geçmemişsin mesleğinden falan bahsediyorsun.. kim bilir kafa yapın fikirlerin nasıl değişcek? c2 ingilizceyle isviçreye götürebiliyorum dese. tüm Türk gençleri uçar gider zaten. önce hayal dünyandan çık önüne bak ders çalış. Türkiyenin en iyi liselerinde bile inanılmaz şeyler yaşanıyor okullarda. Öyle elit bir ortam bekleme hiçbir yerden.

hocam toplasan her sene oralara 5kişi falan gidiyordur bence kimseyi hayal dünyasında uçurmayın, çalışmasın demiyorum ama şuan hedefi sadece iyi bir lise olmalı.

Maddi olarak site satıcam sonra server alıp evin üst kısımına server kurucam onları kiralatıcam o parayla babamın arazisinde zımpara için olan taşlar varmış almanyaya kadar gidiyormuş gidip adam tutup toplatım sermayeyle işliyip almanyaya satıcam 4 senede en kötü ihtimal 4 sene site satarım
uçup gidiyorsun dostum maşallah

• Beğen
Reaksiyonlar: qcil
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Melih ÖZSOY
dostum hayaller güzeldir ama çok yükseklerde uçmanı tavsiye etmem. ilk önce önüne bak liseye bile geçmemişsin mesleğinden falan bahsediyorsun.. kim bilir kafa yapın fikirlerin nasıl değişcek? c2 ingilizceyle isviçreye götürebiliyorum dese. tüm Türk gençleri uçar gider zaten. önce hayal dünyandan çık önüne bak ders çalış. Türkiyenin en iyi liselerinde bile inanılmaz şeyler yaşanıyor okullarda. Öyle elit bir ortam bekleme hiçbir yerden.

hocam toplasan her sene oralara 5kişi falan gidiyordur bence kimseyi hayal dünyasında uçurmayın, çalışmasın demiyorum ama şuan hedefi sadece iyi bir lise olmalı.

uçup gidiyorsun dostum maşallah
:/

melidoas6

80+ Silver
Sınavda anında ne olacağını bilemeyiz. Düzenli çalışırsan kazanma ihtimalin var

Top Bottom