FİBER HAKKINDA BİLGİSİ OLAN BAKABİLİR Mİ?

zenom00

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba.
Benim şuan oturduğum binada fiber bulunuyor.Fakat dairelere kadar değil.Müşteri hizmetlerini aradığım zaman bana elektirikçinin daireye kadar hat çekmesi gerektiğini söyledi.Eğer şimdi fiber geçersem yine vdsl2 bakır kablo üzerinden alacağımı belirtti.Biraz araştırdığımda sanırım fiber kablolarını TürkTelekom dan alıyormuşuz(yanlışım varsa düzeltin) bu kablolar ücretli mi? ücretliyse metresi ne kadar.Eğer TT vermiyorsa elektirikçinin işçiliğiyle kaça patlar?

Merhaba.
Benim şuan oturduğum binada fiber bulunuyor.Fakat dairelere kadar değil.Müşteri hizmetlerini aradığım zaman bana elektirikçinin daireye kadar hat çekmesi gerektiğini söyledi.Eğer şimdi fiber geçersem yine vdsl2 bakır kablo üzerinden alacağımı belirtti.Biraz araştırdığımda sanırım fiber kablolarını TürkTelekom dan alıyormuşuz(yanlışım varsa düzeltin) bu kablolar ücretli mi? ücretliyse metresi ne kadar.Eğer TT vermiyorsa elektirikçinin işçiliğiyle kaça patlar?
kim öyle dedi. türk telekom'a normal evde internet başvurusu yapın. o gelip bağlar normalde. eğer altyapı binaya kadar fiber destekliyorsa cat6 kablo alın. elektrikçi çağırıp mevcut hattı yenileyin veya ayrı bir hat oluşturun. elektrikçi çağırmak istemiyorsanız türk telekom'un ücretli hizmeti var. elektrikçiden daha güvenlidir. bağlantıyı bildiği için.

kim öyle dedi. türk telekom'a normal evde internet başvurusu yapın. o gelip bağlar normalde. eğer altyapı binaya kadar fiber destekliyorsa cat6 kablo alın. elektrikçi çağırıp mevcut hattı yenileyin veya ayrı bir hat oluşturun. elektrikçi çağırmak istemiyorsanız türk telekom'un ücretli hizmeti var. elektrikçiden daha güvenlidir. bağlantıyı bildiği için.
Zaten evde internet kullanıyorum.Ne gibi yol izlemeliyim.Müşteri hizmetlerini tekrar mı arasam.

Zaten evde internet kullanıyorum.Ne gibi yol izlemeliyim.Müşteri hizmetlerini tekrar mı arasam.
müşteri hizmetleri ne yapacak. müşteri hizmetleri anca modeme bağlanır değerlere bakar satış yapar falan. oradan ne yapsın.
sizin fiber altyapı gpon, bir diğer adıyla ftth yani kendinden daireye kadar gelen değil zaten. sizin kendiniz fiber kablo çekerek daireye getirme şansınız da yok. sizin altyapı fttb. yapmanız gereken şey. kendiniz cat6, uçları olmayan ethernet kablosu alacaksınız. aman yanlışlıkla cat5 falan almayın. kablonun üzerinde yazar cat6 diye. bu cat6 kabloyu kendiniz dairenizden aşağıdaki kutuya kadar çekeceksiniz. veya elektrikçi yardımıyla susta vb. şeyler ile çekeceksiniz. sonrasında elektrikçi veya telekomdan gelen birisi o kabloyu bağlayacak. bu kadar.
mevcut duvar içi kabloları yenilemeye kalkışırsanız ohooh. o yüzden evin içersinde herhangi bir yere gelecek bir kablo çekin tamam. evdeki uca da rj11 veya rj45 takarsınız. kullanırsınız. altyapıda ftth/gpon geçmiyorsa eve fiber getiremezsiniz.

Geri