Neler Yeni

Fiber internet en fazla kaç mbps verebilir?

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
FTTH ise 1000+ Mbps alınabiliyor.
bizde minik bi kutu vardı fiberi oraya takıyorduk modeme bağlıyorduk o kutudan gelen kabloyu sanırım orada hız düşüyormuş 200-300 mbps'e kadar alabiliyormuşuz ama yinede 24 mbps kullanmış olmam inanılmaz eski evime taşınmak istiyorum.

RaMo55

80+
Comnet 500 Mbps paket kullanıyorum :) para olsa 1000 kadar alabilirim. Fiber dediğim 200 mpbs üstü hız demektir.
NOT: Yüksek hıza alışınca 100 mbps hız 35 mbps gibi geliyor :)

Ekler

• HIZ.png
    HIZ.png
    121 KB · Hit: 43

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Fiberin sınırı yok 10 gigabit bile alırsın da Superonline da yüksek paketler var hatta 1gigabit bile 200 mbps filan da var sitesi üzerinden bakabilirsin

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
O iş pek öyle olmuyor :D
Neden olmuyor istenirse olur fiber cam kablo çok yüksek hızları destekliyor normal de ama altyapı sağlayıcı kullandığı cihazlar ile kısıtlıyor bunları yoksa çok yüksek hızlar alınabilir

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Neden olmuyor istenirse olur fiber cam kablo çok yüksek hızları destekliyor normal de ama altyapı sağlayıcı kullandığı cihazlar ile kısıtlıyor bunları yoksa çok yüksek hızlar alınabilir
Fiberde de bilinenin aksine bir limit var.
10 Gigabit interneti kullanabilmek için ne kadar pahalı cihazlar gerektiğini biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Ekstradan sıradan bir insanın 10G alabilmesi için belli koşulları karşılaması gerek. Bunu da 10G hizmeti sunan Superonline belirtmiş zaten.
Binadan daireye gelen splitterlı hattan 10G alınamaz. 10G almak istediğinde binaya gelen hattan alamıyorsun kısaca.
10G'nin nasıl bir şey olduğunu merak edersen de Türkiye'den aktif bir örnek var:

Adam bu hızı kullanabilmek için özel OS kullanıyor. Alışılagelmiş Windows sürümlerinden farklı.
Sonuç olarak Türkiye standartlarında demiyorum. Dünya genelinde bireysel kullanımda 10Gigabit epik seviyede.
Ayrıca burada düşünmen gereken adamların 10 gigabit internete 50 upload sunması. O 50 upload 10 gigabiti kullanırken biter gider zaten. Bir anlamı kalmaz. 10Gbit veriyorsan en az 1Gbps de upload vermesi lazım ama işte.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Fiberde de bilinenin aksine bir limit var.
10 Gigabit interneti kullanabilmek için ne kadar pahalı cihazlar gerektiğini biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Ekstradan sıradan bir insanın 10G alabilmesi için belli koşulları karşılaması gerek. Bunu da 10G hizmeti sunan Superonline belirtmiş zaten.
Binadan daireye gelen splitterlı hattan 10G alınamaz. 10G almak istediğinde binaya gelen hattan alamıyorsun kısaca.
10G'nin nasıl bir şey olduğunu merak edersen de Türkiye'den aktif bir örnek var:

Adam bu hızı kullanabilmek için özel OS kullanıyor. Alışılagelmiş Windows sürümlerinden farklı.
Sonuç olarak Türkiye standartlarında demiyorum. Dünya genelinde bireysel kullanımda 10Gigabit epik seviyede.
Ayrıca burada düşünmen gereken adamların 10 gigabit internete 50 upload sunması. O 50 upload 10 gigabiti kullanırken biter gider zaten. Bir anlamı kalmaz. 10Gbit veriyorsan en az 1Gbps de upload vermesi lazım ama işte.
Eve zaten 10 gigabit geleceği yok bunu bizde biliyoruz ben fiberin öyle bir hız sınırı yok demek istedim kaldı ki kimin evi şuanda 1 gigabit geliyor ki sayılı yani daha çok yolumuz var

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Eve zaten 10 gigabit geleceği yok bunu bizde biliyoruz ben fiberin öyle bir hız sınırı yok demek istedim kaldı ki kimin evi şuanda 1 gigabit geliyor ki sayılı yani daha çok yolumuz var
Zaten FTTH fiber varsa minimum 1gigabit alabiliyor.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Benimde alt yapı TT fiber ama alt yapı sorgulamada max 100 mbps gösteriyor, neden?
Mesaj otomatik birleştirildi:

FTTX-V1(GPON)0 KbVARVAR0
kaç megabit alabilirim
Nereden bakılıyor bunlara?

Top Bottom