koyarsam ne kadar koymalıyım bir bilginiz varmıMerhaba Peacee,
Dondurma koymak sizin zevkine kalmış bir şey. İster koy, ister koyma.
napim
benimde canım çekti ama yapamam kesin yakarım falanBayılırım irmik helvasına. Bak canım çekti şimdi.
Benim de içimde öyle bir his var. Yemek konusunda aşırı başarısızım.benimde canım çekti ama yapamam kesin yakarım falan
Napim
Vasiyetim de öldükten sonra bu helvanın cevizlisinin yapılmasını söyleyeceğim. Ölülerin helvasını yemeyi çok seviyorum aşırı güzel tadı oluyor.
Merhaba,
Malzemeler :
• 1 Su bardağı irmik.
• 100 Gram tereyağı.
• 2 Su bardağı su.
• 1 Su bardağı toz şeker.
• 1 Paket dolmalık fıstık.
Öneri :
Pişirirken su yerine süt kullanmanız tavsiye edilir.
Fıstıklı İrmik Helvası Yapma Adımları :
• Tereyağını derince bir tencerede eritiniz. Dolmalık fıstıkları ekleyip hafifçe kavurunuz. İrmiği ekleyerek 10-15 dakika daha kavurunuz.
• Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayınız. Kavrulan irmiğe şerbeti yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakınız.
• Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Servis ederken tarçın ve fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Kaynak : Tam Kıvamında : Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Afiyet olsun.