Neler Yeni

Fitness beslenme önerisi

gokhanium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Gokhan Kel
Arkadaşlar herkese merhaba ben bundan 3 yıl önce spora başladım kısa aralıklar vererek 2 yıl boyunca yaptım ve 2024 ün başında bırakmıştım. Şuan tekrar başladım. Bıraktığım zamanlar 63 kiloydum yağ oranım %15 civarıydı. Boy 1.75 ve yaş 22. Şuan 72 kiloyum ve yağlandım. Benim beslenme programım nasıl olmalı ? Kalori açığı mı oluşturmalıyım yoksa kalori mi arttırmalıyım? Önce yağ mı yakmalıyım yoksa kas kazanma üzerine bir program mı hazırlamalıyım bana yardımcı olur musunuz?

alixd

80+
Günlük kalori ihtiyacın kadar alarak yağ yakabilirsin. Kilo kaybı bence mantıklı olmaz. Alman gereken karbonhidratı, yağı, proteini yine al antrenmanda 1-2 ayda zemin oturmaya başlar, sonrası zaten vücudunu tanıyorsun. Ben genelde, yulaf ya da yumurta ile kahvaltı, sonra tavuk pilav, son öğün de sebze, salata tüketiyorum kilomu koruyorum, her vücut farklı çalışıyor.

firatness

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Fırat Kaya
Arkadaşlar herkese merhaba ben bundan 3 yıl önce spora başladım kısa aralıklar vererek 2 yıl boyunca yaptım ve 2024 ün başında bırakmıştım. Şuan tekrar başladım. Bıraktığım zamanlar 63 kiloydum yağ oranım %15 civarıydı. Boy 1.75 ve yaş 22. Şuan 72 kiloyum ve yağlandım. Benim beslenme programım nasıl olmalı ? Kalori açığı mı oluşturmalıyım yoksa kalori mi arttırmalıyım? Önce yağ mı yakmalıyım yoksa kas kazanma üzerine bir program mı hazırlamalıyım bana yardımcı olur musunuz?
Sana çok güzel bir tavsiye vereyim mi? tertemiz bak, bunu bir Doktor ve bir Sporcu olarak söylüyorum:
Ramazan geldi az kaldı, 1 ay boyunca tutabildiğin kadar oruç ut, vücudundaki toksik deri altı yağlar ve ödemler gitsin sonra spora başla, beslenmene dikkat ederek ama, kilonun 1,5-2 katı gram protein al yeter. Takviye alman da şart, whey protein vb kardiyo yapmıyorsan önermem, lcarnitine ve creatine öneririm. Başarılar :)

Top Bottom