Neler Yeni

Fizik dersini yapamıyorum?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Matematik nasıl yapabiliyorsun biraz bahseder misin ?
Okulun seviyesi düşük diye hoca acıyıp kolay soruyor 85-95 arası alıyorum bende 🤷🏻‍♂️
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam matta temelim var fizikte yok
Bizim fizik aşırı basit bu arada zor ders ama hoca çok temel anlatıyor son gün defteri 4-5 kere okuyorum 10 sayfa filan 80 üstü garanti (10.sınıfım)

whisper snow

80+ Silver
Fizik zor kardesim bende yapamiyodum o yuzden Dil sectim. Hayatimdaki en dogru kararlardan biri olabilir. Yabanci dilimi gelistirdim diplomayi da aldiktan sonra yurt disina gitme gibi bir planim var. Sende dusunebilirsin. Dildeki bolumleri arastirip oyle karar vermeni tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Özil Fanı Bir Genç
Okulun seviyesi düşük diye hoca acıyıp kolay soruyor 85-95 arası alıyorum bende 🤷🏻‍♂️

Bizim fizik aşırı basit bu arada zor ders ama hoca çok temel anlatıyor son gün defteri 4-5 kere okuyorum 10 sayfa filan 80 üstü garanti (10.sınıfım)
bizim okulun seviyesi iyi olm da ben şimdi ne çalışacam

Fizik zor kardesim bende yapamiyodum o yuzden Dil sectim. Hayatimdaki en dogru kararlardan biri olabilir. Yabanci dilimi gelistirdim diplomayi da aldiktan sonra yurt disina gitme gibi bir planim var. Sende dusunebilirsin. Dildeki bolumleri arastirip oyle karar vermeni tavsiye ederim.
reis ben sayısal seçtim istediğim meslekler de bu alanda

whisper snow

80+ Silver
bizim okulun seviyesi iyi olm da ben şimdi ne çalışacam

reis ben sayısal seçtim istediğim meslekler de bu alanda
Hangi meslekler dostum? Fizik anlamiyosan anlamiyosundur maalesef bunun cozumu yok. EA ya yonelmeyi de dusunebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Özil Fanı Bir Genç
Hangi meslekler dostum? Fizik anlamiyosan anlamiyosundur maalesef bunun cozumu yok. EA ya yonelmeyi de dusunebilirsin.
aga fiziğin temelindeki konuları çalışsam anlarım da ne çalışacağımı bilmiyorum.doktorluk,hekimlik veya bilgisayar,yazılım mühendisliği isgtiyorum

whisper snow

80+ Silver
aga fiziğin temelindeki konuları çalışsam anlarım da ne çalışacağımı bilmiyorum.doktorluk,hekimlik veya bilgisayar,yazılım mühendisliği isgtiyorum
Durumun varsa ozel ders almani tavsiye ederim. Ya da Youtube dan Tonguc akademi yi izleyebilirsin.

whisper snow

80+ Silver

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
hocam 10.sınıf ilk dönemden basıncı komple bitireceğim ama 9.sınıftaki temel konular ne bilmiyorum.9.sınıftaki en önemli temel konular neler
ilk 3 ünite basit ama sonrası çok zor

agalar 10.sınıfım takdir almam gerektiği için adam gibi dersleri dinleyip evde tekrar edip eksikleri kapatarak takdir almaya karar verdim.her ders okey hepsi hallolur ancak fizik yok abi çıkamıyorum işin içinden.bugün dinleyeyim dedim hiçbirşey anlamadım hocaya sordum 9 ve 10.sınıf ilk dönem konularını hiç bilmediğimi söyledim hoca da youtubede açıp 9.sınıf ve 10.sınıf ilk dönem konularını tekrar etmemi söyledi.vip fizikten yapacam ancak konular çok fazla o yüzden ara konuları çıkarmak istiyorum.sizce 9 ve 10.sınıf ilk dönem fizikte olmazsa olmaz öğrenmem gereken konular neler?
temelin sağlamsa halledersin 9.sınıf 2.dönem zor 10.sınıfın da tamamı zor fiziği çıkaranın ben.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Özil Fanı Bir Genç
ilk 3 ünite basit ama sonrası çok zor

temelin sağlamsa halledersin 9.sınıf 2.dönem zor 10.sınıfın da tamamı zor fiziği çıkaranın ben.
hocam vallahi haklısın.şu an her gün 2 saat boyunca fizik çalışmaya karar verdim.önümüzdeki hafta pazar günü artık eksiklerin kapanmasını istiyorum.sence ne yapabilirim

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
hocam vallahi haklısın.şu an her gün 2 saat boyunca fizik çalışmaya karar verdim.önümüzdeki hafta pazar günü artık eksiklerin kapanmasını istiyorum.sence ne yapabilirim
Tavsiyelerim:
-Temel denklem/kavramları ezberlemeye çalış odanın duvarlarına vs. as.
-Anlayamadığın konuların konu anlatımını dinledikten sonra tabi ki test çöz.
-Eğer matematiksel işlem gücün yeterli değilse fizikle paralel olarak matematik çalışabilirsin.
-Soruları yaparken çizimler yap her zaman yardımcı olur.
-Konu anlatımı dinlerken notlar al dersin bittiğinde kısa bir tekrar et.
-Deney izlemek fizikten sıkıldığında hem kafanın dağılmasına hem de meraklanma neden olur bir ihtimal eğlenceli hale getirebilirsin.
-En önemlisi olan düzenli paragraf veya kitap okuma (paragraf en az 30 soru/kitap 1 saat yeterli) soruları daha hızlı kavramana yardımcı olur.
Kolay gelsinn

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
agalar 10.sınıfım takdir almam gerektiği için adam gibi dersleri dinleyip evde tekrar edip eksikleri kapatarak takdir almaya karar verdim.her ders okey hepsi hallolur ancak fizik yok abi çıkamıyorum işin içinden.bugün dinleyeyim dedim hiçbirşey anlamadım hocaya sordum 9 ve 10.sınıf ilk dönem konularını hiç bilmediğimi söyledim hoca da youtubede açıp 9.sınıf ve 10.sınıf ilk dönem konularını tekrar etmemi söyledi.vip fizikten yapacam ancak konular çok fazla o yüzden ara konuları çıkarmak istiyorum.sizce 9 ve 10.sınıf ilk dönem fizikte olmazsa olmaz öğrenmem gereken konular neler?
Dostum çözümü tektir o da çabalayıp bol soru görmektir.
Çözmek de bir aşamadır ama daha büyüğü o soruyu özümsemektir bunu yaparsanız ve bazı olayları mantıken düşünüp deneylerini incelerseniz çok güzel aklınıza kalıcaktır eminim.
Ben de yapamazdım ama sonradan çalışınca çok ama çooook basit olduğunu anladım sır bu kankam.
Özümsemek ve mantık ile temellendirmek

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Özil Fanı Bir Genç
Tavsiyelerim:
-Temel denklem/kavramları ezberlemeye çalış odanın duvarlarına vs. as.
-Anlayamadığın konuların konu anlatımını dinledikten sonra tabi ki test çöz.
-Eğer matematiksel işlem gücün yeterli değilse fizikle paralel olarak matematik çalışabilirsin.
-Soruları yaparken çizimler yap her zaman yardımcı olur.
-Konu anlatımı dinlerken notlar al dersin bittiğinde kısa bir tekrar et.
-Deney izlemek fizikten sıkıldığında hem kafanın dağılmasına hem de meraklanma neden olur bir ihtimal eğlenceli hale getirebilirsin.
-En önemlisi olan düzenli paragraf veya kitap okuma (paragraf en az 30 soru/kitap 1 saat yeterli) soruları daha hızlı kavramana yardımcı olur.
Kolay gelsinn
sağol hocam

Top Bottom