Format sonrası internet yok.

Reaksiyon skoru
39
Bilgisayara format attım. Kasanın arka kısmında kabloyu bağladım ve ethernet ışığı yanmıyor Ağ bağdağtırıcısı da yok aygıt yöneticisinde. Uğraştım ama çözemiyorum internet yok şuanda. Anakartım b650m-r sitesinden lan chipset driveri kurdum başlattım en son uyku modunda olabilirsiniz, bağlı kablo yok falan hata veriyor.

internet bağdaştırıcılar yok mu şu an pcde gözükmüyor mu

Gönderdiğim linkten LAN DRIVER'ı indir ve kur.
1757075087685.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

internet bağdaştırıcılar yok mu şu an pcde gözükmüyor mu
1757075124807.webp

İnternete telefonla bağlı olduğum için bunlar var

Bilgisayara format attım. Kasanın arka kısmında kabloyu bağladım ve ethernet ışığı yanmıyor Ağ bağdağtırıcısı da yok aygıt yöneticisinde. Uğraştım ama çözemiyorum internet yok şuanda. Anakartım b650m-r sitesinden lan chipset driveri kurdum başlattım en son uyku modunda olabilirsiniz, bağlı kablo yok falan hata veriyor.
anakart wifi driverı kurulmamıştır wifi driver ını bir usb ye indirim ana karta kurmanız gerekmekte basit bir işlem

Biosa girip lan ayarlarını kontrol edin normal görünüyorsa biostan lan ayarlarını kapatın tekrar girip açın

anakart wifi driverı kurulmamıştır wifi driver ını bir usb ye indirim ana karta kurmanız gerekmekte basit bir işlem
wifi yok zaten anakartımda zaten sorun kablolu bağlantı olmaması

wifi yok zaten anakartımda zaten sorun kablolu bağlantı olmaması
pardon yanlış yazmışım wifi oolmasada internet driverlarının kurulması gerekiyor birisi linkini atmış zaten saolsun, onları indirip bilgisayarına kur, benimde başıma gelmişti telefona indirmiştim oradan pc ye kablo ile aktarmıştım ve kurmuştum çok zahmetli bir iş değil.

pardon yanlış yazmışım wifi oolmasada internet driverlarının kurulması gerekiyor birisi linkini atmış zaten saolsun, onları indirip bilgisayarına kur, benimde başıma gelmişti telefona indirmiştim oradan pc ye kablo ile aktarmıştım ve kurmuştum çok zahmetli bir iş değil.
Hocam 6 saattir uğraşıyorum o linkteki lan driveri indiriyorum kuruyorum yukarıda fotoğrafını attığım hatayı alıyorum hiç mi bakmıyorsunuz önceki mesajlara. O hatanın çözümü lazım şuanda. Zaten önceden de belirttim mesajda okursanız sevinirim, telefonla kablolu bağlantı yapıp sisteme internet verebiliyorum LAN KABLOSUNDA internet gelmiyor çünkü bilgisayarda aygıt yöneticisine realtek gelmiyor. realtek gelmeyince de o driveri indirince bana realtek yok hatası veriyor. BİOS üzerinde REALTEK LAN açık ENABLED

ethernet driverini asus yerine realtek uzerinden kurmayi deneyebilir misiniz?

asagida windows kisminda netadaptercx ilk sirada yer alan dosya.

link adresini kopyaladim calisir mi bir deneyin

eger problem tekrar format atip hicbir sekilde cozulmezse garantiye gondermeye usenirseniz bunu alabilirsiniz. (suanda 396 tl)

aynisini suanda kullaniyorum. hiz kayipsiz aliyorum.

ekleme: sizin yasadiginiz problemi 2012 model intel bir anakartta yasamistim. tornavida ile anakartin bir yerine dokundugumda anakartin etherneti kisa devreden ucmustu. driver kurulsa bile asla internet logosu dahi gelmiyordu.

Son düzenleme:
ethernet driverini asus yerine realtek uzerinden kurmayi deneyebilir misiniz?

asagida windows kisminda netadaptercx ilk sirada yer alan dosya.

link adresini kopyaladim calisir mi bir deneyin

eger problem tekrar format atip hicbir sekilde cozulmezse garantiye gondermeye usenirseniz bunu alabilirsiniz. (suanda 396 tl)

aynisini suanda kullaniyorum. hiz kayipsiz aliyorum.

ekleme: sizin yasadiginiz problemi 2012 model intel bir anakartta yasamistim. tornavida ile anakartin bir yerine dokundugumda anakartin etherneti kisa devreden ucmustu. driver kurulsa bile asla internet logosu dahi gelmiyordu.
Denedim ve artık port girişin bozuk olduğundan eminim sistem daha bu sabah geldi sabahtan beri driver chipset yüklüyorum format atıyorum yine de yok. Sistemi de incehesaptan aldım kendilerine ilettim ayıplı mal gönderdiklerini değişim talep edeceğim. Parasını ödeyip daha henüz kullanamadığım hatta internet yüzünden kurulumu bile düzgün tamamlayamadığım sistem için kesinlikle değişim yapılmalı.

Denedim ve artık port girişin bozuk olduğundan eminim sistem daha bu sabah geldi sabahtan beri driver chipset yüklüyorum format atıyorum yine de yok. Sistemi de incehesaptan aldım kendilerine ilettim ayıplı mal gönderdiklerini değişim talep edeceğim. Parasını ödeyip daha henüz kullanamadığım hatta internet yüzünden kurulumu bile düzgün tamamlayamadığım sistem için kesinlikle değişim yapılmalı.
urunu sifir yeni aldiysaniz evet, asus anakartlarin b650 modellerinde ethernet karti direk bozuk sikayeti olan kullanicilar vardi. konunuzun ilk mesajinizi okuyunca siz format attiniz, onceden problem yoktu ve bu durumla karsilastiginizi varsaymistim. iadeniz insallah problemsiz gerceklesir.

Ne yaptıysam olmadı arkadaşlar incehesaptan almıştım bütün sistemi söküp anakartı kutulayıp geri gönderdim. İncehesapta asusa gönderecekmiş en az 3 hafta sürecek gibi bu işler. Düzgün kontroller yapılsaydı incehesap ekibinin yaptığı sistem kurulum ve montajında böyle bir sorun yaşamazdım.
Müşteri hizmetleri LAN Port çalışmamasının suçunu üzerime atmayı da denedi ekran kartını taktığınızda kondansatör zarar görmüş olabilir falan tarzı şeyler söyledi ama ben biyomedikalim bir devrenin nasıl çalıştığını, nasıl tamir edildiğini, elektrik vermeden işlemlerin yapılması gerektiğini her şeyi biliyorum bu yüzden saçma bir suçlama oldu.
Bugün öğlen kargo ile gönderdim durum güncellemesi yaparım hem de benzer durum yaşayacak olan arkadaşlar için incehesapta aldığınız kontrol edilmiş sıfır ürün kontrol edilmesine rağmen bozuk çıkarsa sürecin nasıl ilerlediğine dair bir bilginiz olur.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,561
Üyeler
186,749
Son üye
cofler
Geri