FPS Problemi

Sphellex

80+
Reaksiyon skoru
67
Arkadaşlar bu sorunun çözümünü bilen var mıdır? Düz bir drop değil her 10 saniyede bir oluyor ve oyunu oynanmaz hale getiriyor. BIOS da dahil sürücülerin hepsi günceldir. Laptop'um 3-4 yıllık içini geçen hafta temizledim.

Arkadaşlar bu sorunun çözümünü bilen var mıdır? Düz bir drop değil her 10 saniyede bir oluyor ve oyunu oynanmaz hale getiriyor. BIOS da dahil sürücülerin hepsi günceldir. Laptop'um 3-4 yıllık içini geçen hafta temizledim.
Bu esnada bilgisayarın sıcaklık frekans ve kullanım yüzde değerlerini msi afterburner ile takip eder misin? Tahminimce işlemcin frekans düşüyor. Benim de başıma geliyordu. Bir kontrol et söylediğim şekilde neler yapabiliriz bakalım sonrasında. FPS düşüş anlarında ve sonrasında ki frekanslara dikkat et.

Bu esnada bilgisayarın sıcaklık frekans ve kullanım yüzde değerlerini MSI afterburner ile takip eder misin? Tahminimce işlemcin frekans düşüyor. Benim de başıma geliyordu. Bir kontrol et söylediğim şekilde neler yapabiliriz bakalım sonrasında. FPS düşüş anlarında ve sonrasında ki frekanslara dikkat et.
Sıcaklıgı 75 derecelerde oluyor ama frekans'a bakmamıştım bakıp bilgilendireceğim.

Bilgisayarın aşırı kararsız çalışıyor.
İşlemci ve ekrankartının sıcaklık değerlerini tek tek yazar mısın. (MSI Afterburner ile)
İşlemci kullanım değeri %100'e ulaşıyor mu? (MSI Afterburner ile kontrol edebilirsiniz)
Kullandığınız diske nedir ayrıca CrystalDiskMark ile test yapıp sonuçları paylaşır mısınız.
Termal macun kurumuş mu kontrol eder misiniz.

İşlemci ve ekrankartının sıcaklık değerlerini tek tek yazar mısın. (MSI Afterburner ile)
İşlemci kullanım değeri %100'e ulaşıyor mu? (MSI Afterburner ile kontrol edebilirsiniz)
Kullandığınız diske nedir ayrıca CrystalDiskMark ile test yapıp sonuçları paylaşır mısınız.
merhaba çok özür dileyerek soruyorum acaba istediğiniz değerleri size söylemem için Afterburner'dan hangi ayarları açmam lazım.

merhaba çok özür dileyerek soruyorum acaba istediğiniz değerleri size söylemem için Afterburner'dan hangi ayarları açmam lazım.
Cpu temp gpu temp cpu gpu usage fps ayrıyeten cpu ve gpu clock isimli seçenekleri tikleyeceksiniz izleme ekranında, tiklediklerinizin hepsi için osd de göster işaretini etkinleştirin.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FPS bi yüksek iken bir de alçak iken attım

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    4 KB · Hit: 66
  • Ekran Alıntısı2.webp
    Ekran Alıntısı2.webp
    3.4 KB · Hit: 60
Sen bilgisayarı temizlediğine emin misin dostum? 99 derece nedir yahu.

Ben de onu ilk defa gördüm ama eminim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

macun işine bakmaya çalışıcam
Macun kurumuşsa ve silinmiyorsa, bakır soğutucu temas noktalarına sakın ha sakın kesici bir alet ile müdahale etme. Sıcak su ve aseton kullanabilirsin çıkmıyorsa kurumuş termal macun. Sök bakır boruları dışarda sakince temizlemeye çalış.

Macun kurumuşsa ve silinmiyorsa, bakır soğutucu temas noktalarına sakın ha sakın kesici bir alet ile müdahale etme. Sıcak su ve aseton kullanabilirsin çıkmıyorsa kurumuş termal macun. Sök bakır boruları dışarda sakince temizlemeye çalış.
Daha önce hiç işlemciye bir temasım olmadı bir de laptop kullanıyorum sizce yapabilir miyim ?

Daha önce hiç işlemciye bir temasım olmadı bir de laptop kullanıyorum sizce yapabilir miyim ?
Çok zor değil. Ama deneyimin yoksa yapmanı öneremem ne yazık ki dostum. Bilgisi olan bir yakınından yardım almalısın. Ya da bir servise götürebilirsin. Kendim yapacağım diyorsan da önce bir kaç video izle olayı iyice kavra.

Geri