Nvidia ve Amd nin kalite farkı hala BÜYÜK bir çoğunlukla upscaler kısmından kaynaklı. O konuda yıllardır yetişemediler zaten. Küçük bir not dof ve motion blur gibi efektleri kapatmak fsr 2 yi daha kullanılabilir kılıyor.
Frame generation/interpolation teknolojilerinde aralarındaki takmaya değer tek büyük fark şu an gecikme miktarı ve VRR desteği eksikliği. 2000 3000 serisi için special-k programı ile reflex injectlemek de o farkı büyük miktarda azaltıyor. Amd için de alternatif olarak antilag+ var. VRR desteğini de ilerde ekleyeceklerdir.
Amdnin 7000 serisi için yaptığı en iyi hareket fsr 3ün daha ilkel hali olan fluid motion frames teknolojisini direkt driver seviyesinde BÜTÜN dx11/dx12/vulkan oyunlarına sunmuş olmaları.
4000 serisinin sadece latency az tutma sebebiyle 2000 ve 3000 serisinden farklı çekirdeklere boş yere kitlenmiş bir teknolojiyi kullanarak insanlara verdiği performansa kıyasla fahiş fiyatlı kartlardan oluşması beni inanılmaz soğutuyor. Amdnin de Nvidianın arkasından köpek gibi uslu uslu gelip fiyatları yakın tutması daha da üzüyor. Fanboyluğa gerek yok şirketler bizim dostumuz değil.
Kişisel fikrim eninde sonunda ne dlss ne fsr ne başka bir şey önemli. Şu kartı kullandığım süre boyunca dlss rtx fsr gibi özellikleri kullanmaya fırsatım olduğu oyun sayısı iki elin parmaklarını geçmedi daha. İstediğim performansı ve yazılım desteğini kim daha ucuza veriyor o önemli sadece.
https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/ neymiş efendim 8 yıl önce çıkan karta nvidia neden destek vermemişmiş
ya kanka bu tür şeyler zaten oyun dosyalarına atılacak 1 dosya yada steamden indirilecek bir uygulamayla yapılıyor, fpsini arttırmak istiyorsanız binbir çeşit upscaling yada fake piksel oluşturan bir sürü uygulama vs var, amdnin tek yaptığı bunu oyunlara default seçenek olarak eklettirmesi, ki bu da zaten bir elin parmağını zar zor geçer öyle her oyunda fsr falan da yok. dlss öyle değil ama nerdeyse tüm oyunlar destekliyor dişe dokunur olan ve direkt donanım bazlı bir teknoloji, sen fsr açıp pikselleri saymaya devam et ben dlss ile görüntüyü güzelleştireceğim
her şey fps arttırmak değil
Salla biraz daha. Lossless Scaling ve Magpie gibi uygulamaların yaptığı tek şey post processing. Oyun motorundan bilgi alamadıkları için kullanabildikleri FSR 1 sadece. FSR 2 ve DLSS oyun motorundan motion vector denilen bilgiye gerek duyuyorlar. Öyle dosya sürükledin bıraktınla olmuyor.