G.Skill SniperX Gri Kamuflaj Overclock Yapılır mı?

GBarisciL

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba başlıkta belirttiğim gibi dün itopyadan 2x8GB G.Skill SniperX Gri Kamuflaj 3000Mhz CL16 Ram aldm Anakartı da 2.el olarak satın aldım falan sistemi topladım format attım vs derken Bios da ram 3200Mhz olarak çalışıyordu fakat sistem 15-20 dakika sonra mavi ekran veriyor hata sorunu " driver irql not less or equal " diyerek 2 kere yaptı düşündüm yeni sistem bir problem mi var ne falan diye daha sonra ramlerden birini çıkartıp geri taktım sonra biostan xmp profile 2yi seçerek 2933Mhz seçtim sorun düzeldi yada şansa mı denk geldi anlayamadım bu ramleri 3200'e çekebilir miyim? stabil olarak yada daha fazlasına.

Voltajı arttırıp 3200 MHz deneyebilirsin, voltaj yükseltince garanti olur, en azından olmaya çalışır :D.

Voltajı arttırıp 3200 MHz deneyebilirsin, voltaj yükseltince garanti olur, en azından olmaya çalışır :D.

Memory Try it yerinden 3200Mhz 16-18-18-36 olanı seçtim. Voltajı da 1.350 yaptım bir sorun olmadan yine açıldı sistem. Fakat daha bir oyun yada her hangi bir yük yapacak işlemlere girişmedim. Sağlıklı durumda olduğunu tam olarak nasıl anlayabiliriz?

yapılır diye biliyorum
voltaj artı overclock yapabilirsin

Memory Try it yerinden 3200Mhz 16-18-18-36 olanı seçtim. Voltajı da 1.350 yaptım bir sorun olmadan yine açıldı sistem. Fakat daha bir oyun yada her hangi bir yük yapacak işlemlere girişmedim. Sağlıklı durumda olduğunu tam olarak nasıl anlayabiliriz?
AIDA64'ün bellek karşılaştırmalı testini ve kararlılık testini yap. Kararlılık testinde ilk 4 şey seçili olsun, en az 15 dakika test yap. Eğer %100 stabil olduğunu görmek istiyorsan Memtest86 ile test yap, bu işlem yaklaşık 2-3 saat sürüyor, haberin olsun :D.

AIDA64'ün bellek karşılaştırmalı testini ve kararlılık testini yap. Kararlılık testinde ilk 4 şey seçili olsun, en az 15 dakika test yap. Eğer %100 stabil olduğunu görmek istiyorsan Memtest86 ile test yap, bu işlem yaklaşık 2-3 saat sürüyor, haberin olsun :D.
Sistem kararlılık testinde 15 dakika yapayım fakat sistemin kapanıp kapanmayacağını mı test ediyoruz yoksa başka bir şey mi bakacağız? Kusura bakma bu test konularını daha önce hiç yapmadığım için açıkcası bilmiyorum.

Sistem kararlılık testinde 15 dakika yapayım fakat sistemin kapanıp kapanmayacağını mı test ediyoruz yoksa başka bir şey mi bakacağız? Kusura bakma bu test konularını daha önce hiç yapmadığım için açıkcası bilmiyorum.
Hata çıkınca kırmızı oluyor zaten orası ve test duruyor. Onu 15 dakika falan yap. Veya dediğim gibi %100 sorunsuz olduğunu görmek istiyorsan Memtest86 testi yap. Technopat bununla ilgili bir video yayınlamıştı, ona bakabilirsin istersen.

Geri