Selman Karaa
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 8,261
En ucuzu Z490 A Silver. Onu yapabilirsiniz.Ana kartı ne ile değiştireyim çok fazla model var
En ucuzu Z490 A Silver. Onu yapabilirsiniz.Ana kartı ne ile değiştireyim çok fazla model var
Palit gaming pro modeli ısınma yapar mı peki?En ucuzu Z490 A Silver. Onu yapabilirsiniz.
Ve kasa iyi hava alır mı?Palit gaming pro modeli ısınma yapar mı peki?
Isınma olmaz. Ekran kartı soğuk çalışır.Palit gaming pro modeli ısınma yapar mı peki?
Aman sakın yapma, o ramler çok kolay overclock oluyor. Ramler aynı kalsın. Sadece anakarti değiştir ve düzgün bir soğutucu al.Ramleri 3600 mhz cl 18 yapsam iyi mi olur kötü mü 60 TL fark var arada.
bu nfiyata bu sistem o 21 bin TL'ye hakaret olur rx6700xt tada 3070li sistem bulup geliyorumArkadaşlar sistem bu https://www.gamegaraj.com/urun/gt301-7a-rtx3060-asus/ . Bir kaç özelleştirme yaptım ve ailemi zorlamak istemediğim için bütçeyi düşürdüm.
Alıntıyı görüntüle
Sizce nasıl? Bir de ram önerir misiniz rami değiştirmedim karar veremedim çünkü. 3600 mhz olsun modelini siz daha iyi bilirsiniz bir de yanına pf240 almayı düşünüyorum. Bir kaç tane sorum var 1 2 3 diye cevaplarsanız sevinirim.
1.İşlemci ekran kartına darboğaz yapar mı?(1080p kullanacağım)
2. Anakart nasıldır? Parçalara uyumlu mu? B550m-plus ile b550m-E arasındaki fark nedir? Aralarındaki 126 TL fiyat farkına değer mi?(Asus Prime serisinin tasarımını hiç beğenmediğim için wifi tuf seçtim)
3.Ekran kartı performansı nasıldır? 2 fanlı olduğu için ısınma yapar mı? 3 fanlılardan performans farkı var mıdır?
4. 3200mhz cl16 mı 3600 mhz cl 18 ram mi daha iyi?(Ona göre ram önerirseniz sevinirim)
5.Ssd nasıldır? Kronik sorunu var mıdır? Uzun ömürlü müdür?
6. Psu nasıldır? Herhangi bir elektrik kesintisinde patlar mı? Parçalara yeterli güç sağlar mı?
7.Kasa nasıldır? Hava akışı iyi midir? Isınma yapar mı
8. SilverStone pf240 nasıldır? Soğutması iyi midir? Uzun ömürlü müdür?
9. Sistemde parça takmayı bilmiyorum, youtubeden bakarak sıvı soğutmayı takabilir miyim?
10. Kasa bu haliyle nasıldır alınır mı? Ve bu sistem beni 5-6 yıl götürür mü?
Evet arkadaşlar sorularım bunlar, sisteme az veya gereksiz çok gelen parçalar, değiştirmem gereken parçalar varsa söyler misiniz, bir de ram önerir misiniz? Soruları 1. soru şu 2. soru şu diye cevaplarsanız çok sevinirim ilk defa masaüstü alacağım heyecanlıyım o yüzden ve iyice araştırmak istiyorum
Çoktan bulduk reisbu nfiyata bu sistem o 21 bin TL'ye hakaret olur rx6700xt tada 3070li sistem bulup geliyorum
Bu genel konu zaten ama yeni aç istersen.Tamam hocam çok teşekkür ederim. Bir de genel bir konu açayım mı başka arkadaşların da fikirlerini alırım?
Hocam sistemi bir daha inceledim de anakartı değiştirince fiyatı 19k, sıvı soğutma alırsam 20k olacak monitör bulamayacağım o yüzden 17k civarı iyi bir soğutmaya sahip darboğaz yapmayacak bir sistem önerir misiniz?(17k ya monitör dahil değil ve fiyatı azcık 17.5 e kadar aşabiliriz.) Tamamen 21k olmasına gerek yok biraz aşağısı da olur.Bu genel konu zaten ama yeni aç istersen.