- Konu Sahibi Konu Sahibi
Coil whine kullanıcıyı son derece rahatsız eden bir durumdur.CW farklı vakalarda farklı değerlendirilebilecek olsa bile ya ayıp ya da gizli ayıp sınıfına girer çünkü duyduğunuz sesin kaynağı üreticisi tarafından reçine içerisine düzgün şekilde gömülmemiş indüktörlerdir. Donanım üreticisi bu AYIPLI indüktörleri alıp kontrol etmeden donanıma koyduğu için sizin aldığınız donanım AYIPLI donanım haline gelir.Kimse aldığı ürünün vızır vızır metalik sivrisinek gibi ses çıkarmasını istemez.AMD diyor ki ;Coil whine bir arıza değil. Bir sorun da değil. Şans sadece. Coil whine olmayan kart çok az. PSU dan da coil whine olabiliyor. MSI afterburner tarzı programlarla GPU watt değerini kısarak belki biraz azaltabilirsiniz. Coil whine lı kart kullanmak istemiyorsanız. 1.cisi çok kaliteli PSU almanız lazım 2.cisi ise Amazon vs gibi kolay iade alabilecek yerlerden ekran kartı almanız gerekiyor. Bu tarz sitelerden ucuz diye alan insanlar bu tarz konuları önemsemeyen insanlar oluyor. Ben de coil whine çok sevmiyorum sırf bu yüzden iade alabilecek satıcılarda indirime girmesini bekliyorum 3,4 aydır beklediğim ekran kartının. Yoksa ben de gider indirimli sistemlerden alır kullanırdım.
Dediğinizi anlıyorum o kadar para verdim sorunsuz istiyorum diyorsunuz ama o kadar para vermemiş de oluyorsunuz aslında. Sessizlik ve sıcaklık değerlerini düşünen kişiler hazır sistem almamalı bence. Daha pahalıya da gelse ayrı ayrı toplamanız gerekiyor ve iade alabilen yerlerden almanız gerekiyor maalesef.
Bu sizdeki sestemden çok daha fazla olup kasa kapağını kapatıp kulaklık takarak oynayanlar var. Ben de sorun ederdim ama tekrar diyorum bunlar F/P sistem diye geçiyor. Sorunsuz kusursuz bir kullanım beklemek tuhaf olur.
Monitör olayını ise bilmiyorum.
Bunun dışında LG monitör almıştım monitör farklı Hz değerlerinde parlaklığa göre coil whine yapıyordu. Monitörde vardı coil whine. Amazondan aldığım için sorunsuz iade ettim. Bir tane daha aldım başka marka ölü pixel çıktı onu da iade ettim sorunsuz. 5. aldığım monitörde sadece sorun olmadı hepsi de farklı markalar. Yani bu tarz detayları önemseyen biri iseniz böyle firmalardan almamanız gerekiyor.
'' 0dB Teknolojisi
Zeka ile Gelen Sessizlik
GPU çekirdek sıcaklığı 55 derecenin altına düştüğünde gelişmiş dahili kontrolcü fanları durdurur. Böylece oyun keyfini sessiz bir ortamda yaşayabilirsiniz. Sıcaklık belirli eşiği geçtiğinde fanlar otomatik olarak çalışmaya başlar..''coil whine sesinden dolayı ben oyun keyfimi sessiz yaşayamıyorum..nerde 0db teknolojisi ..?kart 56 derecede bile vızıltı yapıyor
PSU değiştirip de deneyenler olmuş sonuç aynı..bu forumda mı başka forumda mı hatırlamıyorum??bulursam ekleyeceğim.
İade alabilecek satıcıları hangileri bilgi verirseniz ben ve herkes faydalanabilir.
35.000 TL benim için baya bir para belki siz son kasa mercedese biniyor 35K yakıta veriyor olabilirsiniz.Ayrıca ''sıfır'' sistem olarak satılıyor bunlar değilmi?Sıfır ürün demek sorunsuz ve ayıplı olmayan mal ve hizmet demek..F/P sistemlerin kusurlu olur kısmına hiç ama hiç katılmıyorum..İphone 16 pro max alınca herşeyi düzgün rahatsız etmeyecek şekilde çalışacak ama F/P samsung a52 alınca kusursuz çalışmasını beklemeyin mantığı çok yanlış..a52 bataryasında sesler gelse normal mi olacak yada kamerası kafasına göre flash açıp kapatsa?? performansa bir etkisi olmadığı için flashın üstüne siyah bant çekip hayatımıza devam mı edeceğiz??
parçaları tek tek kaliteli yerlerden alıp toplamaya %100 katılıyorum