Paylaşımcı
80+
Nedense parçaları açıyorlar montajliyorlar. Test ediyorlar. Ekran kartını da takip test ediyorlar sonra geri kutuluyup yolluyorlar. Aradığımda test ettiyseniz coil whineli ekran kartını neden yolladiniz diyorum , bana sadece kurulumunu yaptığını söylüyorlar. Yazık... Çok yazık...
Size söylenen bu olabilir . Fakat yaygın şekilde herkesçe yapılan .. Arızalı ürünleri toplayıp tamir ettirip veyahut iadeli ürünleri .. yeniden ambalajlayarak veya kutulayarak .. size gönderiyorlar . Sıfır fiyatıyla .
Bobin ağlaması .. aslında sıfır bir parça da olmuyor .. Herkes zannediyor sıfır kartlar da bobin ağlaması oluyor .. Aslında olan tamir görmüş .. üretim hattından hatalı çıktığı bilinen veyahut iade edilmiş ve kullanılmış ürünler .. İkinci ve üçüncü dünya ülkelerinin özellikle üçüncü dünya ülkelerinin pazarında sıfır olarak satılıyor .
Türkiye bu konuda birinci neredeyse .. bir trilyon dolara kadar ulaşmış bir sektörden bahsediyoruz ki .. Dışarıdan bu şekilde ithal edilen ürünler ..
Komiktir ki artık fark ettiniz mi bilmiyorum Outlet Teşhir ürünü de kalmadı .. Çünkü Teşhir ürünleri de tekrar kutulanıp sıfır fiyatına satılıyor .
Benim öğrendiğim ; Bu işin bu kadar kolay yapılmasının nedeni .. Baskı .. Özellikle baskın kültürün tek seçenek olduğu ülkeler de .. bu işler rahatlıkla yapılıyor .
Çünkü ; bu tip ülkeler de saygınlık ; toplumda barınma .. kendine yer edinme gibi sosyal ihtiyaçlar .. Belli başlı rutinleri takip ettiğiniz ve kalıplara uyduğunuz zaman .. kesin bir biçimde sağlandığı için ..
Bu ülkelerde işler böyle yürüyor .
Not : Bahsettiğim ülkelere aslında küresel güney ülkeleri diyebiliriz .