Geçen sene yeşilini indirimden ₺1500 aldım. Şu anki ₺2100'den başlayan fiyatı hak etmediği gibi, ₺1500 bile fazla. Kulak pedi hariç malzeme kalitesi çok düşük. Kablosu kötü. Jak girişli zaten ses kalitesi de H2002P'den kötü. Çinlilerin H2002P (şu an en uygun ve ideali) ₺1200-3000 arası çoğu USB kulaklığı, bu kulaklığı her türlü tokatlar. İnsanlar markasına bakarak alıyorlar. Bence fiyatı ₺1000 fazla olmamalı. Benzer sürücü ve jak girişli Çinli kulaklıklar genelde o fiyatlara satılıyor.
Ses kartın yoksa bir artısı yok. Anakartlarda gamingler hariç düzgün ses kartları da yok. Yani ham hali ile ses boğuk ve az geliyor. Ekolayzer vb. ayarı ile biraz boğukluğu çözüyorsun, ama ses şiddetinde yetersiz kalıyor.
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
Yani H2002P göre daha kötü bir ses kalitesi alacaksınız. Yukarıdaki konuda Realtek ve EQ APO ile ses boğukluğu ve şiddetini çözseniz de, dediğim gibi kulak pedinin rahatlığı hariç malzeme kalitesi çok düşük. Düşürürseniz falan kırılma ihtimali yüksek, kablosu lastik gibi bir şey kedi falan varsa net olarak koparır.
Size genel de bir tavsiye, batılı marka alma takıntınız varsa Razer'dan uzak durun. Her anlamda döviz ve marka algısından dolayı şişik fiyatları var. Bunun yerine Logitech, SS veya HyperX markalarına yönelirdim kendim. Ama bu fiyat aralığında Çinliler daha iyi işler yapıyor. O yüzden Havit H2002P öneriyorum.