Neler Yeni

Gaminggen hazır sistem arızası ve süreç

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Can Ödemiş
Dostlar herkese selamlar , Aralık 2022 tarihinde aldığım hazır sistemde son günlerde pc açık halde iken monitöre aniden görüntü kesmeye başladı . İlk başta monitörden olabileceğini düşünüp gerekli testleri yaptığımda herhangi bir sorunla karşılaşmadım ( konsol - farklı pc ) . Gaminggen'e ulaşmadan 1 gün önce ise alt tarafa ekleyeceğim görselde mevcut olmak üzere ekranda yeşil renkli karıncalaşma meydana geldi ve kapatıp açtığımda tamamen görüntü vermiyordu . Sorunun tarafımca ekran kartından olabileceğini düşünüp sistemi kargo ile Gamingen'e gönderdim ve mail atıp problemlerden bahsedip çektiğim video görselleri yolladım . Beni 4 Kasım 2024 Pazartesi günü arayıp problemin ne olduğunu sordular , ben de anlatıp maildeki videoları izlemeleri gerektiğini söyledim ve bana 14 iş günü inceleme süresi olduğu söylendi . 5 Kasım 2024 Salı günü ise sistem eve kargo ile geldiğini görünce şaşırdım açıkcası herhangi bir not ve ya arayıp bilgilendirme yapılmamıştı . Karşı tarafı aradığımda sistemde herhangi bir arıza olmadığını , isterseniz kayıt altına alınan videoyu göndereceklerini söylediler . Aynı zamanda ekran kartının kendi kutusundan çıkan garanti belgesinin de gönderilmediğini fark ettim , onunda bilgilendirmesini yapıp iletişime geçeceklerini söylediler.
Şu an itibariyle ortada ne bir video var ne de garanti belgesi ile ilgili bir bilgilendirme . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ekran kartını üreticisine mi göndersem yoksa problem nelerden kaynaklanabilir ? Desteklerinizi bekliyorum.

Sistem Özellikleri :
AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
ASUS PRIME A520M-A 4800MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 mATX Anakart
ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB OC GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram
MSI 1TB SPATIUM M390 NVME M.2 SSD (3300MB Okuma / 3000MB Yazma)
ASUS TUF GAMING 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı Güç Kaynağı
ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa

Ekler

• WhatsApp Image 2024-11-06 at 16.04.31.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-06 at 16.04.31.jpeg
    355 KB · Hit: 19
Top Bottom