Arkadaşlar merhabalar, kısa bir yazı yazacağım merak ettiğim bir şey var bende iPhone 11 var ve garanti süresi Apple’ın kendi sitesinde farklı(bitişi 2022) telefonda farklı(2023 olarak) görülüyor nedeni nedir acaba?
1 ay önce sıfır olarak aldım ve cihaz arızalı çıktı bende götürdüm ve bana sıfır yeni cihaz verdiklerini söyledilerNe zaman aldın telefonu
Apple'ın garanti sürelerinde sıkıntı var birçok kişi aynı durumu yaşamış1 ay önce sıfır olarak aldım ve cihaz arızalı çıktı bende götürdüm ve bana sıfır yeni cihaz verdiklerini söylediler
Verdikleri cihaz sıfırdır değil mi çünkü ben telefonu daha yeni aldım değişmesi beni üzdü ve internette verdikleri cihaz hakkında bazı yerlerde sıfır değil diyorlarApple'ın garanti sürelerinde sıkıntı var birçok kişi aynı durumu yaşamış
Bundan kaynaklı işte. Swap cihazlarda garanti sıfırdan başlamaz, aldığınız ilk cihazın tarihi esastır. Telefonda görünen sistemdeki başlangıç tarihinden itibarenki 2 yıldır.1 ay önce sıfır olarak aldım ve cihaz arızalı çıktı bende götürdüm ve bana sıfır yeni cihaz verdiklerini söylediler
Benim demek istediğim o değil ben 14 ekimde aldım telefonu 1 hafta sonra arızalı diye götürdüm sonra telefon değişimini yaptılar ve telefonda garanti süresi 14 ekim 2023 yazıyordu bunda problem yok sadece Apple ın sitesinde neden farklı telefon sıfır değil mi yoksa düşüncesi geldi aklımaBundan kaynaklı işte. Swap cihazlarda garanti sıfırdan başlamaz, aldığınız ilk cihazın tarihi esastır. Telefonda görünen sistemdeki başlangıç tarihinden itibarenki 2 yıldır.
Örnekle açıklarsak.
26 Kasım 2021’de iPhone 13 aldım.
26 Kasım 2023’e kadar garantisi başladı.
1 Ocak 2022’de telefon bozuldu, bana yeni iPhone 13 verdiler. Onun garantisi de 26 Kasım 2023’e kadar. 1 Ocak 2024’e kadar değil.