Neler Yeni

Garip şekilde bozulan sd kart

Nava

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba arkadaşlar, elimde bir sd kart var ve bu sd kart eski bir kart, öncelikle kartın içindekilere ulaşmaya çalıştığımı belirteyim. Bu karta denemediğim yöntem kalmadı ancak belki bilmediğim bir yöntem vardır diyerek konu açmak istedim. Kartı bilgisayara bağladığımda bilgisayarda takılma ve donma oluyor, yaklaşık 10 saniye sonra sd kart gözüküyor neredeyse tamamen dolu halde, hatta bazen içine girip içindeki klasörlerin isimlerini görebiliyorum, ancak toplamda 7-8 saniye sonra sd kartı çıkartmışım gibi kayboluyor. Biçimlendirme yapamıyorum disk yönetimi de dahil çünkü kart dediğim gibi 7-8 saniye sonra çıkartıldı diyor ve daha biçimlendirme başlarken uyarı veriyor. Hiçbir yazılım işime yaramıyor dediğim gibi kısa süre sonra hepsi disk çıkartıldığı için uyarı veriyor. Chkdsk gibi komutlarda bu yüzden yapılamıyor. Biçimlendirebilsem sonradan kurtarabildiğim kısmını yazılımlar ile kurtaracağım ancak yapamıyorum. İçine girip hızlıca atabildiğim kadarını defalarca deneyerek atayım desem sadece klasörleri görebilecek kadar girebiliyorum sonrasında kopyalama dahi yapamıyorum denediğim an kayboluyor kart. Hiç dokunmadan sadece takıp beklesem dahi dediğim gibi 7-8 saniyede tekrar çıkartılıyor kart. 4 farrklı bilgisayarda denedim denediğim diğer sistemlerde sistemi komple kilitliyor restart atmadan sistem kendine gelemiyor. Farklı android cihazlardan denedim, apple'a card reader ile bağladım bu cihazlarda hiç bağlamamışım gibi tepki veriyor, hatta televizyona bile bağlamayı denedim sonuç değişmedi. Pc'ye bağladığımda hiçbir şekilde görmese umudu keseceğim ancak bir süre görebildiğim için belki daha önce bu tarz bir şey yaşayan ve çözen vardır umudu ile yardımlarınızı bekliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,647
Üyeler
173,407
Son üye
efe hakan
Geri