Neler Yeni

GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC) 1ms 2xHDMI DP 3xUSB SS IPS FHD 4.199 TL

serhatkara34

80+ Bronze
G24F-2'nin G2422/12'den daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz, yukarıda yazdığım üzere.

Ama sana önceki konularda da açıklamalarına/açıklamama rağmen sırf kendi monitörün diye yanlış bilgilendirmelerle ve abartmalarla dolu övgü mesajları yazmaya devam ediyorsun.
videoyu izle seni ben değil gözlerin ikna eder belki
Mesaj otomatik birleştirildi:

G24F-2'nin G2422/12'den daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz, yukarıda yazdığım üzere.

Ama sana önceki konularda da açıklamalarına/açıklamama rağmen sırf kendi monitörün diye yanlış bilgilendirmelerle ve abartmalarla dolu övgü mesajları yazmaya devam ediyorsun.
bu arada bende 1 tane bu monitör yok 3 tane lg 144hz 1 tane msi 144hz dükkanda 2 tanede traştan 100hz monitör var

Fantastiktürk

80+ Bronze
videoyu izle seni ben değil gözlerin ikna eder belki
Senin laf anlamana imkan yok.

Ama yine de bilgi vereyim.
1) Birisi ekranları bir cihaz ile kaydedecek.
2) Ardından sıkıştırarak internete yükleyecek.
3) Sonra bunu başka bir ekrandan siz görüntuleyeceksiniz.
Bu şekilde görüntü karşilaştırması yapabileceğini sanan varsa bir şeyden anladıği yoktur. Çünkü her aşamada görüntü değişir.

Ayrıca bahsettiğiniz ekranların renk sapmaları, renk sıcaklığı, bir miktar kontrast ve parlaklıkları üründen ürüne değişir. Bir tane alıp karşilastirma yapmayla bazı önemli bilgileri anlayamazsınız. Örneğin bana gelen biraz daha soğuk tondadır, size gelen sıcak. Bunlar normal sapmalardır.

Bu yüzden 1) birden fazla incelemeye bakarız 2) cihaz ile profesyonel incelemelere bakarız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

msi panelleri bunun yanında çöp kutusu
Halbuki her ikisi de panel ureticilerinden alıyor. Gigabyte'de da aynı marka panelleri monitörlerine koyabiliyor.
%125 srgb panel kullanıyor gigabyte
sRGB'nin %100'den aşağı ve yukarı sapması kötüdür. Daima çok=iyi demek değil yani. Kaldı ki Gigabyte de %99sRGB. O senin baktığin %125 değer covarage değil volume. Çok gözüksün diye onu yazıyorlar.

Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Laptopta kullanmak için almayı düşünüyorum
Hoparlör+ gigabayte monitör mü?
Lenovo R25i-30 24.5 monitör mü?

Fantastiktürk

80+ Bronze
Laptopta kullanmak için almayı düşünüyorum
Hoparlör+ gigabayte monitör mü?
Lenovo R25i-30 24.5 monitör mü?
Size bağlı. Kulaklığinız yoksa/çok kullanmıyorsanjz ve dandirik olmayan bir hoparlör alabileceksiniz Gigabyte alınabilir. Ancak kulakliğiniz varsa ve hoparlörün ses kalitesi önemli değilse Lenovo daha iyi bir monitör.

Lenovo'yu iyi bir yerden alın yalnız. Kalite kontrolü sıkıntılı bir model gibi. Bir sorun olursa iade/değişim uğraştirmasınlar.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Size bağlı. Kulaklığinız yoksa/çok kullanmıyorsanjz ve dandirik olmayan bir hoparlör alabileceksiniz Gigabyte alınabilir. Ancak kulakliğiniz varsa ve hoparlörün ses kalitesi önemli değilse Lenovo daha iyi bir monitör.

Lenovo'yu iyi bir yerden alın yalnız. Kalite kontrolü sıkıntılı bir model gibi. Bir sorun olursa iade/değişim uğraştirmasınlar.
Kulaklık kullanmıyorum çünkü cs , valo gibi savaşçı oyunlar oynamıyorum. Ets2 assetto corsa beamng drive ve arada bf1 bf4 oynuyorum. Laptopun ekranı 60hz ve 15.6 inç
Laptopun ses kalitesi baya tatminkar. Dandirik bir hoparlör alıp cızırtılı dinlemek istemiyorum.
Ama lenovonunda ses kalitesini bilmiyorum.
3x usb olması laptopu 30 40cm yana koyacağım için çok daha iyi olacaktır.
Karar veremedim. Şuan en uygun lenovo ürün teknosa da 5500tl

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
Bu dünyada fanı olabileceğim tek şey BERSERK'tir
İsim
F.M.
Bilgilendirme amaçli yazıyorum.

Ghosting kronik denebilecek bir problem değildir. Kronik demek, ürünlerin büyük çoğunda olan bir kusur demektir. Ghosting ise birinde varsa hepsinde vardır. Aynı modelde sende olup öbüründe olmaz diye bir şey yok. Çünkü panel özelliğidir. Ve yine aynı sebepten bir kusur kabul edilmez (Garantilik falan).

G2412 ve onunla aynı panele sahip olan G2422. Elimde kontrast, parlaklık ve gamut dışında bir veri yok. Renk doğrulukları, tepki süresi performansı vb. lazım net karşılaştırma için. Ama bu saydığim 3'ü şöyle: Kontrast aynılar (1250:1), parlaklık G2422 daha iyi (440 vs 360), gamut G24F-2 daha iyi (%90 DCI+ %86 Adobe vs %80 DCI + %78 Adobe).

Sonradan fark etmişsin HKC panel G244F'ye ait. Ancak attığin Gigabyte'ın değerleri de yanlış. Eksik bilgiyle yorumluyorsun.
1) Her marka kendi aydınlatmasını koymaz. Tümleşik aydınlatma ile gelen modeller o şekilde kullanılır. Eğer tümleşik aydınlatmalı bir panelin aydınlatması sökülmüşse bu yeni bir panel olur. Örneğin K7E -> Q7E.
2) Kontrast, parlaklık, renk gamutu gibi değerler, eğer tümleşik olmayan aydınlatmalı bir panel kullanıldiysa, kullanılan arka aydınlatmaya çok bağlidır. Gigabyte modeli de tümlesik aydinlatma kullanmayan bir model. Bu yüzden panel özelliklerine bakıp Gigabyte'nin değerlerini oğrenemezsin. Özellikleri şöyle: renk gamutları %100sRGB, %85 Adobe RGB, %90 DCI-P3. Parlaklık değeri 350-375 nit, kontrastı 1250:1.
3) 6+2 veya doğal 8 olmasıyla renklerin canlı olmasının alakası yok. Yalnızca bandingde, yani ton geçişlerinde fark eder. İyi bir 6+2 de zaten doğal 8 gibi performans verebilir.
Evet orda yanlış izah etmişim hepsi kendi aydınlatmasını koymuyor g24f-2'ye gelirsek panda lc238lf4f kullanıyor diye biliyorum 6+hi frc ile 8 bit arasındaki farkı anlamak zor ama 8 bit her türlü frcli bitten iyidir ayrıca 350-375nit'in kaynağı nedir ? Gigabyte 300nit olduğunu belirtmiş ?

Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
kaç para gözüküyor sepette ben bugün tekrar üyelik açtım sorun yaşamadım doğum gününü yarın yaptım 250tl kuponu bekliyorum 4.999 gözüküyor şuan sepette
1710435667190.png

>Birde bunu buldum https://www.hepsiburada.com/casper-...esync-g-sync-full-hd-monitor-p-HBCV00004PY6SB

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,359
Üyeler
159,146
Son üye
Camponisal001
Top Bottom