🔥İndirim Gigabyte 2k 280hz Tandem W-Oled Monitör MO27Q28G 25.999 TL

Fiyat olarak fena değil ama ''indirim'' ve ''sıcak fırsat'' olduğunu düşünmüyorum. Yurtdışı fiyatından %20 fazlaya gelmiş bir monitör.
Vergileri, yol masrafını falan hesap ettiniz mi peki? 500 dolar MSRP'nin üstüne zaten %20 KDV koyunca 25k yapıyor. %20 fazlalık bir durum yok yani. Ki depoda bekletme durumu da yok, ön siparişten çıktıktan sonra fiyatının artması muhtemel. Firmalar bir de depoda bekletiyoruz diye ekstradan pahalıya koyacak.

Ne yazık ki, monitörün daha önce Gigabyte'ın belirttiğinden% 10 daha fazla perakende olması bekleniyor. TFT Central’a göre, MO27Q28G’nin 549 dolara satılacağı ancak lansmanda 499 dolara teklif edilebileceği haberi geldi. Daha da kötüsü, tarifeler ve KDV, açıklanmayan bazı piyasalarda fiyatlandırmayı etkileyebilir.

Kaynak:

Ki 550 dolar MSRP ise %20 KDV ile 27.5k falan yapıyor. İlerleyen zamanlarda fiyatının 28-29k civarına sabitleneceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
aw2725d Almayı düşünüyordum sizce hangisi 2725d qd teknolojisi var bunda bu tarz teknoloji varmıdır eksisi artısı nedir dostlar teşekkürler

Zorluyorsa kalsın buna bir şey diyemem.

Daha güncel panel kullanıyor. Bunun muadili gen 4 Qd oled çünkü.
Mor gözükme sorununun olmaması. QD oled panel gereği fazla rahatsız etmese bile loş ortamda bile mor gözüküyor. Benim için büyük bir dert degil fakat sonuç olarak bunda böyle bir sorun yok.
Gündüz vakti bile siyah görünüyor, QD oledler loş ortamda bile siyahları griye dönderiyor
kontrastta fazla bir kayıp yaşamıyorsunuz. QD oledler loş ortamda bile kontrast kaybı yaşıyor
Parlaklığı 100nit civarı daha yüksek.
Eskiden QD oledler renk gamutunda Woledlerden üstündü fakat artık yeni çıkan tandem woledler QD oled seviyesinde renk kapsamına sahip.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu tandem renk gamutu olayına bir yorum yapamicam hiç görmedim ancak bende lg c3 ve g81sf var. Lg c3 glossy woled, g81sf kaplamalı 4. Nesil qd oled. Renk olarak öyle böyle bir fark yok anlatamam yani sanki g81sf yanında lg c3 oled değil. Odamda kalın siyah stor perde oldugundan ışığı kontrol edebiliyorum bu yüzden morluk yaşama derdim yok ancak odasındaki ışığı kontrol edemeyen hiç kimse qd oled almamalı.

Bu tandem renk gamutu olayına bir yorum yapamicam hiç görmedim ancak bende lg c3 ve g81sf var. Lg c3 glossy woled, g81sf kaplamalı 4. Nesil qd oled. Renk olarak öyle böyle bir fark yok anlatamam yani sanki g81sf yanında lg c3 oled değil. Odamda kalın siyah stor perde oldugundan ışığı kontrol edebiliyorum bu yüzden morluk yaşama derdim yok ancak odasındaki ışığı kontrol edemeyen hiç kimse qd oled almamalı.
Renk testi konuda mevcut. Eski nesil Woled ve QD oledler var testte. XG27AQWMG ve Gigabyte tandem oled QD oled seviyesinde çıkıyor. QD oled almanın çok da bir manası kalmadı.

ürün güzel görünüyor, ön sipariş yazıyor sitede, fiyat artar büyük ihtimal ama OLED fiyatları da teknolojisi geçtikçe düşüyor, şuan oled düşünen alabilir bence

Yanma olayı çözülmeden olede bulaşmamak lazım.
Oled'in doğasında yanma var. 2-3 yıl içinde de öyle çözülecek bir problem değil. Belki gen 10 falan çıkarsa anca o zaman 6-7 yıl dayanma ihtimali olur. Her nesilde %50 güçlendirdik, 2 kat dayanıklı oldu falan diyor üreticiler. Sizin dediğiniz ise direkt sorun çözülsün. Bu bir anda %1000 daha güçlü olsun demek gibi bir şey. Örneklemek gerekirse GTX 280 zamanında bunun kas gücü yetersiz GTX (RTX) 5080 falan çıkana kadar bulaşmamak lazım demek gibi. Ömür geçtikten sonra bir anlamı yok. Sana şimdi gelecekten biri gelip 2031 de yeni bir oled türü çıkacak ve yanma sorunu olmayacak deseler 6 yıl bekleyebilecek misin? Yoksa benim 6 yıl daha yaşayabileceğimin bile garantisi yokken Oled alıp geçeyim o zamana belki de evlenirim mi diyeceksin?

Kaldı ki hadi diyelim bekledin, 2031 de bu oled türü çıktı. Yanma sorunu çözüldü. Onu uygun bir fiyata alabileceğini düşünüyor musun? Hadi diyelim uygun fiyatlı olmasa da bütçen yetti ve aldın, bozulmayacağının bir garantisi var mı? IPS bile alsan 2-3 sene de bozulabiliyor.

Kısaca 3 yıl garantiliyken ve bütçeniz yetiyorsa oled alın arkadaşlar. Oradan buradan kıs diyerek olmaz bu iş. 40k ekran kartına veriyorsun bir monitöre 25k veremiyor musun? Ne yapıcan hacı 40k ekran kartı alıp yine 10k ya monitör mü alıcan? 60-100k lık sistem toplama konuları görüyorum 6-10k ayırıyorlar monitöre. :D İstersen 5090 sistem topla benim aldığım zevki alamayacaksın. 360hz IPS veya VA ceksen oled monitörden yavas, hikayeli oyun desen yine yavaş ve görüntüsü daha kötü. 5090'ın gücünü gösterebilir mi bu monitörler?

Hardware unboxed dan tim olayı çözmüş. GPU almayın, monitörü yükseltin. Asıl fark burada.

Oled'in doğasında yanma var. 2-3 yıl içinde de öyle çözülecek bir problem değil. Belki gen 10 falan çıkarsa anca o zaman 6-7 yıl dayanma ihtimali olur. Her nesilde %50 güçlendirdik, 2 kat dayanıklı oldu falan diyor üreticiler. Sizin dediğiniz ise direkt sorun çözülsün. Bu bir anda %1000 daha güçlü olsun demek gibi bir şey. Örneklemek gerekirse GTX 280 zamanında bunun kas gücü yetersiz GTX (RTX) 5080 falan çıkana kadar bulaşmamak lazım demek gibi. Ömür geçtikten sonra bir anlamı yok. Sana şimdi gelecekten biri gelip 2031 de yeni bir oled türü çıkacak ve yanma sorunu olmayacak deseler 6 yıl bekleyebilecek misin? Yoksa benim 6 yıl daha yaşayabileceğimin bile garantisi yokken Oled alıp geçeyim o zamana belki de evlenirim mi diyeceksin?

Kaldı ki hadi diyelim bekledin, 2031 de bu oled türü çıktı. Yanma sorunu çözüldü. Onu uygun bir fiyata alabileceğini düşünüyor musun? Hadi diyelim uygun fiyatlı olmasa da bütçen yetti ve aldın, bozulmayacağının bir garantisi var mı? IPS bile alsan 2-3 sene de bozulabiliyor.

Kısaca 3 yıl garantiliyken ve bütçeniz yetiyorsa oled alın arkadaşlar. Oradan buradan kıs diyerek olmaz bu iş. 40k ekran kartına veriyorsun bir monitöre 25k veremiyor musun? Ne yapıcan hacı 40k ekran kartı alıp yine 10k ya monitör mü alıcan? 60-100k lık sistem toplama konuları görüyorum 6-10k ayırıyorlar monitöre. :D İstersen 5090 sistem topla benim aldığım zevki alamayacaksın. 360hz IPS veya VA ceksen oled monitörden yavas, hikayeli oyun desen yine yavaş ve görüntüsü daha kötü. 5090'ın gücünü gösterebilir mi bu monitörler?

Hardware unboxed dan tim olayı çözmüş. GPU almayın, monitörü yükseltin. Asıl fark burada.
hacı ölü yatırım şu an ekran kartını yine satarsın kullandığın oledi kimse almaz yanmaya yakın zengin işi bu oled benlik değil.

hacı ölü yatırım şu an ekran kartını yine satarsın kullandığın oledi kimse almaz yanmaya yakın zengin işi bu oled benlik değil.
Monitörü yatırım için almayacaksın ki zaten, kullanmak için alacaksın. Oled alınca ileride daha iyisine geçerim durumu pek olmuyor. Zaten hemen hemen her alanda çok çok iyi performansı var. Ben mesela elimdekini yanana kadar kullanmayı düşünüyorum. Oled monitörü anca ihtiyacın olduğun için satarsın, beğenmediğinden veya daha iyisini almak için değil. Şu an alacağın en kötü oled bile 240hz 1ms tepki süresi, %97 DCI-P3, sonsuz kontrast oranı ve mükemmel siyahlara sahip. İster film izle, ister oyun oyna, istersen youtube da takıl. Ne yaparsan yap zaten harika performansı var. Ekran kartını satıyorsun değeri var çünkü ekran kartını yükseltmek zorundasın. Şu an 5060 alsan 3 sene sonra oyunlarda kasmaya başlıyor, bu yüzden satıp daha iyisini almak istiyorsun. Oled de ise böyle bir şey yok. Bardağın yanlış tarafından bakıyorsun. Bütçe yetmezse o ayrı, almak şart degil. Bütçe varsa oled alınmalı, LCD zorunda kalmadıkca alınacak bir panel türü degil. Daglar kadar fark var arada.

Mesela bu gün mafia the old country ye başladım. 4070 ti super gibi orta-üst segment bir kartta 2k da bile dlss ve fg açmadığım için oyun kasıyor. Bu teknolojiler de zorunda kalmadıkça açmayı sevmediğim şeyler. Beni 5080 almaya zorluyor yani. Bu yüzden 2.el de değerinin olması benim için önemli. Çünkü kart eskimeye başladı bile, oyunlar yükseltmemi istiyor. Ama oled de 3 sene sonra bu oled beni desteklemiyor tarzı bir şey olmuyor. Yükseltmek zorunda degilsin. Bu yüzden 2.el değerinin önemi neredeyse yok. Yanana kadar kullan.

Vallahi dostum bilgisayarı monitöre bağlamak için alıyorsun bunu unutma, monitor setubun en önemli parçasıdır oynadığın oyunun tadını çıkarttırır sana. Ben önce 2k 360hz g60sd kullandım dlss kalitede oynardım oyunları şimdi g81sf 4k 240hz kullanıyorum performans modunda oynuyorum oyunlar hala cam gibi, ultra performans moduna alıyorum gene çok iyi bu kasa dizmeye olan bakış açımı değiştirdi eskiden tüm parayı ekran kartı işlemciye gömerdim ama şu an ilk monitoru alıp devamında kasa dizmeyi daha mantikli buluyorum.

Qd oledden çok farkı var mı acaba

oled i kasım indirimlerinde bakmak lazım alınacaksada fiyatlarda indirime gidilecek bence

Geri