aç hocam bikere bida uyarmaması lazım9800x3d Gigabyte B650 eagle ax anakart var her açılışta x3d Turbo Mod açılsın mı diye soruyor bunu kapatmanın yolu var mı?
bir şey farketmiyorhocam açmak saçma 9800x3d kullanıyorum mantıksal çekirdekleri kapatıyor bu işlemci için iyi değil
Ben açık kullanıyorum bir fark olmadı gerçi biraz performans artıyor. Nebi akgünün videosunu izlenasıl fark etmiyor olabilir ki işlemci kullanımdan güç tüketimine kadar etki ediyor en azından ben öyle gözlemledim
hali hazırda verdiği performans benim için iyi ben sadece bu özellik açılsın mı açılmasın mı diye sormasın istiyorum her pc açılışta bunu soruyorBen açık kullanıyorum bir fark olmadı gerçi biraz performans artıyor. Nebi akgünün videosunu izle
Onun hakkında bilgim yok biostan kendin aç kapat yaphali hazırda verdiği performans benim için iyi ben sadece bu özellik açılsın mı açılmasın mı diye sormasın istiyorum her pc açılışta bunu soruyor
SMT' yi kapattığı için 8 core 16 thread yerine 8 core 8 thread calısıyor. Single CCD işlemcide değmez. X3D olmayan işlemcilerde de zaten SMT kapatınca eğer thread sayısından darboğaz yemiyosan FPS çok küçük bir miktar artar ama çoklu çekirdek performansı görünür miktarda azalacaktırBen açık kullanıyorum bir fark olmadı gerçi biraz performans artıyor. Nebi akgünün videosunu izle
Nebi akgünün kanalda testleri vardı bakabilirsiniz birazc artırıyorSMT' yi kapattığı için 8 core 16 thread yerine 8 core 8 thread calısıyor. Single CCD işlemcide değmez. X3D olmayan işlemcilerde de zaten SMT kapatınca eğer thread sayısından darboğaz yemiyosan FPS çok küçük bir miktar artar ama çoklu çekirdek performansı görünür miktarda azalacaktır
Evet 8threadi kapatmaya değmeyecek kadar. Zaten bu SMT kapatmanın performansı bir tık arttırdıgını ilk ryzenlerden beri biliyoruz X3D ile alakası yok yani durumunNebi akgünün kanalda testleri vardı bakabilirsiniz birazc artırıyor
X3d de aynı mantıkda smt kapatıyor o yüzden açık tutuyorum zatenEvet 8threadi kapatmaya değmeyecek kadar. Zaten bu SMT kapatmanın performansı bir tık arttırdıgını ilk ryzenlerden beri biliyoruz X3D ile alakası yok yani durumun