Çözüldü✓ Gigabyte B650 eagle ax 9800x3d x3d Turbo Mod

PhanTomX

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,072
9800x3d Gigabyte B650 eagle ax anakart var her açılışta x3d Turbo Mod açılsın mı diye soruyor bunu kapatmanın yolu var mı?

Ekler

• IMG_20250914_161030.webp
    IMG_20250914_161030.webp
    350.4 KB · Hit: 45
9800x3d Gigabyte B650 eagle ax anakart var her açılışta x3d Turbo Mod açılsın mı diye soruyor bunu kapatmanın yolu var mı?
aç hocam bikere bida uyarmaması lazım

nasıl fark etmiyor olabilir ki işlemci kullanımdan güç tüketimine kadar etki ediyor en azından ben öyle gözlemledim
Ben açık kullanıyorum bir fark olmadı gerçi biraz performans artıyor. Nebi akgünün videosunu izle

Ben açık kullanıyorum bir fark olmadı gerçi biraz performans artıyor. Nebi akgünün videosunu izle
hali hazırda verdiği performans benim için iyi ben sadece bu özellik açılsın mı açılmasın mı diye sormasın istiyorum her pc açılışta bunu soruyor

hali hazırda verdiği performans benim için iyi ben sadece bu özellik açılsın mı açılmasın mı diye sormasın istiyorum her pc açılışta bunu soruyor
Onun hakkında bilgim yok biostan kendin aç kapat yap

SMT' yi kapattığı için 8 core 16 thread yerine 8 core 8 thread calısıyor. Single CCD işlemcide değmez. X3D olmayan işlemcilerde de zaten SMT kapatınca eğer thread sayısından darboğaz yemiyosan FPS çok küçük bir miktar artar ama çoklu çekirdek performansı görünür miktarda azalacaktır

SMT' yi kapattığı için 8 core 16 thread yerine 8 core 8 thread calısıyor. Single CCD işlemcide değmez. X3D olmayan işlemcilerde de zaten SMT kapatınca eğer thread sayısından darboğaz yemiyosan FPS çok küçük bir miktar artar ama çoklu çekirdek performansı görünür miktarda azalacaktır
Nebi akgünün kanalda testleri vardı bakabilirsiniz birazc artırıyor

sorunu çözdüm arkadaşlar yeni cpu takıldı fTPM ekranı geliyordu Y bastım tpm sıfırladı şuan dümdüz açılıyor pc Sorun çözüldü

Evet 8threadi kapatmaya değmeyecek kadar. Zaten bu SMT kapatmanın performansı bir tık arttırdıgını ilk ryzenlerden beri biliyoruz X3D ile alakası yok yani durumun
X3d de aynı mantıkda smt kapatıyor o yüzden açık tutuyorum zaten

Geri