- Konu Sahibi Konu Sahibi
Secure Boot'a girip tekrardan fotoğraf atabilir misin?
Secure Boot'a girip tekrardan fotoğraf atabilir misin?
Hocam oyun acildi hata falanda vermedi çok teşekkür ederim sana bir de bir sey sormak istiyorum bu yaptığımız işlemler bilgisayarin performansini etkiler mi veya guvenlik acigi olusturur mu?Secure Boot ayarlarında Secure Boot modunu başta Custom yapacaksın hocam. İlk sorduğu seçeneğe evet de. Kaydedip çıkmak ister misin ekranına hayır diyeceksin. Tekrardan Standart'a geçecek. Ondan sonra tekrardan Custom'a alın. Ondan da sonra Restore Factory Keys deyin. Gelen ekranda evet deyin. Sonra kaydedip çıkmak ister misin ekranında hayır deyin. Ondan sonra F10 ile kaydedip çıkın.
İnşallah siyah ekran vermez. Gigabyte anakartlarda bazen böyle sorunlar yapabiliyor.
Güvenlik açığı falan oluşturmaz hocam. Performansa da bir etkisi olmaması gerek. İşlemcin ve ekran kartın nedir? 1 ayar daha açtırtacağım BIOS'tan sana.Hocam oyun acildi hata falanda vermedi çok teşekkür ederim sana bir de bir sey sormak istiyorum bu yaptığımız işlemler bilgisayarin performansini etkiler mi veya guvenlik acigi olusturur mu?
İşlemcim AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz ekran kartım ise Sapphire PULSE Radeon RX 6700 11321-02-20G 160 Bit GDDR6 10GBGüvenlik açığı falan oluşturmaz hocam. Performansa da bir etkisi olmaması gerek. İşlemcin ve ekran kartın nedir? 1 ayar daha açtırtacağım BIOS'tan sana.
XMP ayarını açtın dimi hocam? Eğer onu açtıysan BIOS'tan Tweaker sekmesine gir hocam. Orada IO Ports olması gerek. Onun içinde de Above 4G ve Resize BAR ayarını göreceksin bu iki ayarı Enabled konuma getirip kaydedip çık.İşlemcim AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz ekran kartım ise Sapphire PULSE Radeon RX 6700 11321-02-20G 160 Bit GDDR6 10GB
bilgisayarı aldığımdan beri biosa girmemiştim bu konu haricinde yani xmp ayarı ne oluyor bilmiyorum. bir de bu işlem ne işe yarıyor hocamXMP ayarını açtın dimi hocam? Eğer onu açtıysan BIOS'tan Tweaker sekmesine gir hocam. Orada IO Ports olması gerek. Onun içinde de Above 4G ve Resize BAR ayarını göreceksin bu iki ayarı Enabled konuma getirip kaydedip çık.
- XMP ayarı RAM'lerinin desteklediği en yüksek performans'ta çalıştırmanı sağlıyor. Bu XMP ayarı da Tweaker sekmesinin içinde hocam.bilgisayarı aldığımdan beri biosa girmemiştim bu konu haricinde yani xmp ayarı ne oluyor bilmiyorum. bir de bu işlem ne işe yarıyor hocam
peki hocam bu uzun vadede parçaları kötü etkiler mi bir de güç tüketiminde çok artış olur mu?- XMP ayarı RAM'lerinin desteklediği en yüksek performans'ta çalıştırmanı sağlıyor. Bu XMP ayarı da Tweaker sekmesinin içinde hocam.
- Resize BAR ayarı ise hem işlemcini hem de ekran kartını en yüksek performansta çalıştırıyor.
Bu iki ayarın sisteme herhangi bir zararı yoktur.
sıcaklığı vs etkiler mi?peki hocam bu uzun vadede parçaları kötü etkiler mi bir de güç tüketiminde çok artış olur mu?
Parçaları zararı yoktur hocam. Güç tüketimi çok azıcık artabilir.peki hocam bu uzun vadede parçaları kötü etkiler mi bir de güç tüketiminde çok artış olur mu?
tamamdır hocam açıyorum şimdi sıcaklıkta fazla bir artış olursa tekrar aynı şekilde kapatıyorum degil miParçaları zararı yoktur hocam. Güç tüketimi çok azıcık artabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sıcaklığa biraz etkisi olması gerek ama ne kadar olur bir fikrim yok.
Bu dediğim 2 ayarı da aç hocam.
Aynen hocam.tamamdır hocam açıyorum şimdi sıcaklıkta fazla bir artış olursa tekrar aynı şekilde kapatıyorum degil mi
XMP nereden aciliyor hocamAynen hocam.
XMP ayarını da aç.