Barmelow
80+
- Reaksiyon skoru
- 21
Elimde şu an tam olarak başlıkta da belirttiğim gibi bir GIGABYTE GeForce RTX4070 EAGLE OC 12GBGDDR6x 192Bit ekran kartı var, evvelsi gün kasamı komple dağıtıp temizliğini yaptım ekran kartının fanlarındaki pisliği temizlemek için de kartın bloğunu vs ayırıp çıkardım fanlarını temizledim, elimde de halihazırda mastergel pro vs vardı işlemciye de ekran kartına da bunlardan sürüp topladım. Şu an kart herhangi bir yük altına girdiğinde 80 dereceye kadar çıkıyor fanlar tam güçte dönüyor ama kart kolay kolay soğumuyor kart kendisini korumaya alıp görüntü işlemeyi bırakıyor. Kartı topladıktan sonra farkettim ki vram ve mosfetler üzerindeki pedlerin bazıları tam basmıyor kartı alalı tam 2 sene oldu pedler eskimiş midir, onları da değiştirmeli miyim ? eğer değiştirmeliysem nasıl ne marka bir ped almalıyım bir fikrim yok açıkçası, hani pedlerdeki kalınlık vs mevzusunu falan biliyorum ama biraz bakındım piyasadaki pedlerden pek memnun çıkan olmuyor ne yapabilirim vs fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu arada elimdeki mastergel pro v2'nin ekran kartı için tam olarak uygun özellikte olmadığını sorununu gördükten araştırdıktan sonra farkettim ve birer adet mx4, mx6 ve pedler yerine de 20 gr cooler force termal putty sipariş ettim ama sonuçlar ne kadar tatmin edici olur bilmiyorum, sipariş geldiğinde komple tekrar söküp macunu ve pedleri değiştirip bakacağım. İşlemcide veya kartta herhangi bir oc söz konusu değil. Fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.