Msi Afterburner ile bakıyorum sıcaklık değerlerine oyundayken yukardaki gösterge 90 derece gösteriyor. Hemen ALT+F4 yapıyorum normal olarak bakınca 67 derecelerde falan gözüküyor. Gösterge yanlış olabilir mi
Kısaca anlatıyım.Oyunda iken Memory clock değerini sadece memory clock dikkat edin üstündeki değeri yükseltmeyin.Yüksletirseniz Gpu yanabilir powerdan olabilirsiniz riske girmeye değmez.
Memory clock değeri varsayılan benim 700 mhz idi. İlk başta 50 mhz yükseltip oyuna giriyoruz 5-10 dakika oynuyoruz.Herhangi bir sıkıntı yok ise tekrar 50 mhz yükseltiiyoruz tekrar bakıyoruz.Sıkıntı yok ise Bu sefer 25 mhz yüksletiyoruz sonraki sefer yine 25 mhz sonraki sefer 15 mhz bu işlemi oyunda pikselleşme görüntüde karıncalanma yok olan pikseller i görünceye kadar deniyoruz.O noktaki değer sizin max memory frekansınız oluyor. Dikkatli olun fazla zorlamayın.
Örnek olarak;
Benim ekran kartı afterburner tarafından 910 mhz e kadar çıkabilir iken.Amd nin yazilımı ile 940 mhz e yükseltip stabil şekilde oynayabiliyorum. 960 yaptığımda stabilite bozuluyor Ets 2 de oyunda 4-5 piksellik kayıp oluştu. Pembe idi.
İlk 950 mhz yaptığımda ekran kartı çalışmayı durdurdu hatası vermişti.
Bazende oyun oynarken pc kitleniyor reset atmadan düzelmiyordu sonradan düzeldi.
Bu işlem dikkat ister fazla zorlamayın kartınızı.
Kısaca anlatıyım.Oyunda iken Memory clock değerini sadece memory clock dikkat edin üstündeki değeri yükseltmeyin.Yüksletirseniz Gpu yanabilir powerdan olabilirsiniz riske girmeye değmez.
Memory clock değeri varsayılan benim 700 mhz idi. İlk başta 50 mhz yükseltip oyuna giriyoruz 5-10 dakika oynuyoruz.Herhangi bir sıkıntı yok ise tekrar 50 mhz yükseltiiyoruz tekrar bakıyoruz.Sıkıntı yok ise Bu sefer 25 mhz yüksletiyoruz sonraki sefer yine 25 mhz sonraki sefer 15 mhz bu işlemi oyunda pikselleşme görüntüde karıncalanma yok olan pikseller i görünceye kadar deniyoruz.O noktaki değer sizin max memory frekansınız oluyor. Dikkatli olun fazla zorlamayın.
Örnek olarak;
Benim ekran kartı afterburner tarafından 910 mhz e kadar çıkabilir iken.AMD nin yazilımı ile 940 mhz e yükseltip stabil şekilde oynayabiliyorum. 960 yaptığımda stabilite bozuluyor Ets 2 de oyunda 4-5 piksellik kayıp oluştu. Pembe idi.
İlk 950 mhz yaptığımda ekran kartı çalışmayı durdurdu hatası vermişti.
Bazende oyun oynarken pc kitleniyor reset atmadan düzelmiyordu sonradan düzeldi.
Bu işlem dikkat ister fazla zorlamayın kartınızı.