Modding GPU Render Hakkında.

Reaksiyon skoru
247
Merhabalar Adobe ve birçok program artık gpu üzerinden render destekliyor buda işleri hızlandırıyor açık ara farkla fakat konu hakkında pek bilgim yok Türkçe pek bir kaynak da bulamadım yenilerden. İşlemcim R5 3600 GPU ise Zotac RTX 3080 Trinity ikisnide kullanıp render alırken alacağım sonuç ve ısı değerleri hakkında ortalama bir tahmin yürütmek mümkünmüdür? Abdullah abi hazır elinde varken GPU Render test videosu rehberi vs hazırlamazmı?

Daha kart elime ulaşmadı kendim test edemiyorum.

Referans model oyunda 75 derece civarı, özel 3 fanlı tasarım ise render yaparken 80 derecelerde gezer.

Bu kartlar için 80 derece normal.

Zaten %99 kullanımda olacak yine kart 76 derecelerde takılır. Kullanımda artiş olmayacak yani renderda.

Ama render daha fazla yoruyor.

Mesela oyunda aldığı sıcaklık ile Furmark'da aldığı sıcaklık farklı ama kullanım 2 tarafta da %100.

Linus Tech Tips'in bu konu ile alakalı videosu var. Isı değil de o süreyi gösteriyor. Bence render alırken ısıya takılma, ekran kartının birçok kaynağını kullandığından ısınır.

Kasa içi hava akımı gayet güçlü şuan 3 içeri 3 dışarıya akıyor hava kasa RGB lit 200
COOLER MASTER MasterLiquid ML360R ARGB içeriye alıyor

x3 COOLER MASTER SickleFlow 120 ARGB ise dışarıya atıyor

Merhabalar Adobe ve birçok program artık gpu üzerinden render destekliyor buda işleri hızlandırıyor açık ara farkla fakat konu hakkında pek bilgim yok Türkçe pek bir kaynak da bulamadım yenilerden. İşlemcim R5 3600 GPU ise Zotac RTX 3080 Trinity ikisnide kullanıp render alırken alacağım sonuç ve ısı değerleri hakkında ortalama bir tahmin yürütmek mümkünmüdür? Abdullah abi hazır elinde varken GPU Render test videosu rehberi vs hazırlamazmı?

Daha kart elime ulaşmadı kendim test edemiyorum.

Ben R5 3600 ve RX 580 ile Adobe Media Encoderdan 1080p 60 FPS 10 dakikalık editlenmiş bir videoyu 2 dakkada falan render alıyordum GPU desteği ile, hesaplamandan ne kadar işe yara bilmiyorum :D.

Ben R5 3600 ve RX 580 ile Adobe Media Encoderdan 1080p 60 FPS 10 dakikalık editlenmiş bir videoyu 2 dakkada falan render alıyordum GPU desteği ile, hesaplamandan ne kadar işe yara bilmiyorum :D.
Kanka 4K 1 saat videoyu 3090 ile renderladıgını düşünsene :D. 10 15dk da renderlar la belkide :D

Araştırdığım kadarıyla bu GPU Render üzerinde genelde NVİDA ile anlatmış ADOBE ya anlaşmadan ya dahah iyi optimizasyondan dolayı yani NVİDA bağıra bağıra anlatırken GPU RENDER'ı AMD pek bir şey söylememiş sadece uyumlu olduğunu belirtmişler.

Araştırdığım kadarıyla bu GPU Render üzerinde genelde NVİDA ile anlatmış ADOBE ya anlaşmadan ya dahah iyi optimizasyondan dolayı yani NVİDA bağıra bağıra anlatırken GPU RENDER'ı AMD pek bir şey söylememiş sadece uyumlu olduğunu belirtmişler.

Nvidia GPU lar Render konusunda daha iyi.

Geri