mezuna bırakıp yapay zeka yada elektrik elektronik okumayı planlıyodum ama grafik tasarımı okuyup bi' yere yerleşsem mi diye düşündüm, uzun süredir edit yapmıyorum ama eskiden çok severdim profesyonelim denebilirdi sizce okunur mu grafik tasarım?
bok gibi şuan mesem grafikt tasarımdayımmezuna bırakıp yapay zeka yada elektrik elektronik okumayı planlıyodum ama grafik tasarımı okuyup bi' yere yerleşsem mi diye düşündüm, uzun süredir edit yapmıyorum ama eskiden çok severdim profesyonelim denebilirdi sizce okunur mu grafik tasarım?
ilgin var mıydı bölüme hocam? neden sevmedin?bok gibi şuan mesem grafikt tasarımdayım
İlk olarak şunu söyleyeyim bu mesleğin geleceği yok. Yapay zeka aldı başını gidiyor. Birkaç sene sonra sence kaç kişi kurumsal kimlik vs için grafik tasarımcılar ile iletişime geçecek bunu düşün. İkinci olarak bu meslekte öyle parada yok aman aman işler yapmıyor isen. Birde gerçek bir grafik tasarımcı olmak istiyorsan kesinlikle eskiz kabiliyetin çok iyi olmalı , bu sektörde para kazananlar illüstrasyonculardır. Ama dediğim gibi onlar yaptıkları zor ve sıfırdan uzun süren çalışmalar. Bence aman aman ilgin yoksa kesinlikle boş mesleklerden biri. Allahtan üniversite bölümü olarak seçmemişim.ilgin var mıydı bölüme hocam? neden sevmedin?
mezuna bırakıp yapay zeka yada elektrik elektronik okumayı planlıyodum ama grafik tasarımı okuyup bi' yere yerleşsem mi diye düşündüm, uzun süredir edit yapmıyorum ama eskiden çok severdim profesyonelim denebilirdi sizce okunur mu grafik tasarım?İlk olarak şunu söyleyeyim bu mesleğin geleceği yok. Yapay zeka aldı başını gidiyor. Birkaç sene sonra sence kaç kişi kurumsal kimlik vs için grafik tasarımcılar ile iletişime geçecek bunu düşün. İkinci olarak bu meslekte öyle parada yok aman aman işler yapmıyor isen. Birde gerçek bir grafik tasarımcı olmak istiyorsan kesinlikle eskiz kabiliyetin çok iyi olmalı , bu sektörde para kazananlar illüstrasyonculardır. Ama dediğim gibi onlar yaptıkları zor ve sıfırdan uzun süren çalışmalar. Bence aman aman ilgin yoksa kesinlikle boş mesleklerden biri. Allahtan üniversite bölümü olarak seçmemişim.
marvel, dc, acunmedya, stranger things gibi büyük yapımlarda çalışabilme fırsatı bulursak? ben edit/vfx açısından ilerlemeyi düşünüyodumİlk olarak şunu söyleyeyim bu mesleğin geleceği yok. Yapay zeka aldı başını gidiyor. Birkaç sene sonra sence kaç kişi kurumsal kimlik vs için grafik tasarımcılar ile iletişime geçecek bunu düşün. İkinci olarak bu meslekte öyle parada yok aman aman işler yapmıyor isen. Birde gerçek bir grafik tasarımcı olmak istiyorsan kesinlikle eskiz kabiliyetin çok iyi olmalı , bu sektörde para kazananlar illüstrasyonculardır. Ama dediğim gibi onlar yaptıkları zor ve sıfırdan uzun süren çalışmalar. Bence aman aman ilgin yoksa kesinlikle boş mesleklerden biri. Allahtan üniversite bölümü olarak seçmemişim.