Neler Yeni

Grafiker olmak için ilk adım?

wQueX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Kerem YILMAZ
Hocam 11.sınıf öğrencisiyim grafiker olmak istiyorum ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum Illustrator ile başladım ama doğru mudur onu da bilmiyorum ilk başta hiçbir şey bilmiyorken Illustrator ile bunu yaptım ben grafiker olarak ilk adımı nasıl atabilirim var mı aranızda grafiker arkadaşlar siz nasıl başladınız şu an nerede çalışıyorsunuz cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.

Bir de video izleyerek böyle ufak tefek şeyler yaptım(Adidas).

Ekler

• kendi logom1.png
    kendi logom1.png
    42.1 KB · Hit: 76
  • adidas 2.png
    adidas 2.png
    21.6 KB · Hit: 81

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Caner
Hocam 11.sınıf öğrencisiyim grafiker olmak istiyorum ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum Illustrator ile başladım ama doğru mudur onu da bilmiyorum ilk başta hiçbir şey bilmiyorken Illustrator ile bunu yaptım ben grafiker olarak ilk adımı nasıl atabilirim var mı aranızda grafiker arkadaşlar siz nasıl başladınız şu an nerede çalışıyorsunuz cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.

Illustrator en kaliteli yazılar yazıldığı için yazıyla ilgili ihtiyacımı ordan, genel tasarımı photoshop, afiş vs işlerini indesign uygulamasından yapıyordum. Başlangıç olarak illustrator ve photoshop kullansan yeterli olur muhtemelen.
Şuan bu meslekte bi is yapmıyorum ama geçmişte biruni üniversitesi afiş tasarimlari, Tudors gömlek tasarım önerisi yolladım, arkadaşımın yardım talebi üzerine almanyada temizlik şirketi üzerine olan firmaya wordpress üzerinden site tasarlamak, ücretli logo tasarımları gibi bi çok işi yazdığım uygulamalardan yapmıştım.

wQueX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Kerem YILMAZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Illustrator en kaliteli yazılar yazıldığı için yazıyla ilgili ihtiyacımı ordan, genel tasarımı photoshop, afiş vs işlerini indesign uygulamasından yapıyordum. Başlangıç olarak illustrator ve photoshop kullansan yeterli olur muhtemelen.
Şuan bu meslekte bi is yapmıyorum ama geçmişte biruni üniversitesi afiş tasarimlari, Tudors gömlek tasarım önerisi yolladım, arkadaşımın yardım talebi üzerine almanyada temizlik şirketi üzerine olan firmaya wordpress üzerinden site tasarlamak, ücretli logo tasarımları gibi bi çok işi yazdığım uygulamalardan yapmıştım.
peki siz bunu nerde öğrendiniz ? evdemi yoksa universite de falanmı

Kyles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
758
İsim
Caner

ocanca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Önder Çamözü
Grafik tasarım bitirmiş biri olarak yol yakınken dön derim sana :D ama illaki ben bu yola baş koydum diyorsan bence grafik tasarımla ne yapmak istediğine karar ver bazı grafikerler markalaşma ve pazarlama alanına kayıyor eğer bu yönde ilerlemeyi düşünüyorsan marka nasıl oluşturulur konusunda geliştir kendini sade tasarımlar yap markaların tasarımlarının hikayelerini oku diğer grup art design veya sanatsal çalışmalar yapıyor bunun içinde behance de sürekli sanatçıların işlerine bak. İşin pratik kısmında(görsel üretme anlamında ) hiç bir zaman sıkıntı çekmezsin programlar kolay öğreniliyor yeni bir şey yapmak istediğin zaman arat google da. Fark ettiysen hiç teknik anlamda bir tavsiye vermedim çünkü bize de üniversitede aynı şeyi yaptılar 30 gün anlattılar programları birkaç proje yaptık sonrası hep teorikti marka nasıl pazarlanır hangi renkler kullanılır markanın kimliği nasıl temsil edilir zaten iş hayatında da bunlardan fazlasına ihtiyacın olmuyor. Eğer meslek seçimine dair b planın varsa ve çok aşkla bağlı değilsen grafik tasarıma vazgeç derim bölüm tatmin etmiyor iş olanakları hiç tatmin etmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ayberk Çakır

programları iyi öğrenmen önemli tabikide ama burda olay programları nasıl amaçlarla kullancağın diğer arkadaşların yazdığı gibi markalaşma ve pazarlama alanında iş yapmak artık son dönemde daha değerli olmaya başladı ocanca nın dediği gibi pratik önemli ama bol bol markalaırn hikayelerini vs oku bol bol araştır

Top Bottom