GRAVİX 5A SİSTEM OYUNDAN ATMA SORUNU

ermin1

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba game garajdan Gravix 5A sistem aldım özelliştirme olarak işlemciyi ryzen 7 7700x anakartı ise ASUS PRİME 650 M-R olarak değiştirdim sistem geldi kurulumlarını yaptım driver güncelledim oyunları yükleyip test etmek icin girdim ve bir çok oyunda şu ana kadar denedigim her oyunda(wolfteam dışında) oyundan atıyor 5-10 dk anca dayanıyor kendim bir yeri atlamışımdır belki diye bilgisayarcıya götürüp tam takır format attırdım fakat aynı sorun hala devam ediyor bir çok forumda çözüm aradım sunulan çözümlerin hepsini denedim fakat sorun hala devam ediyor. KISACA SİSTEMİMİ ÖZETLEYEYİM ; AMD Ryzen 7 7700x - PALİT İNFİNİTY 3 RTX 5070 - ASUS PRİME 650 M-R - Crucial Pro 32GB (2x16) 5600MHz - Crucial E100 1TB 5000 -4500MB/s - FSP 750W KASA - AIGO AI240 ARGB 240mm Siyah Sıvı Soğutucu

En güncel (veya stabil) BIOS güncellemesini yapın.
RAM'i EXPO kapalıyken (4800MHz'de) test edin.
Oyun sırasında sıcaklıklarınızı kontrol edin.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
farklı prizde denediniz mi sistemi
Hayır denemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En güncel (veya stabil) BIOS güncellemesini yapın.
RAM'i EXPO kapalıyken (4800MHz'de) test edin.
Oyun sırasında sıcaklıklarınızı kontrol edin.
BIOS en guncel olan sürüm. expoyu hic bir zaman açmadım. 4800 de deneyecegim oyun sırasında sıcaklık olarak gpu sıcaklıgı anlamsız bir şekilde 95 uzerine kadar çıkıyor onu hala çözemedim biliyorsanız cok sevinirim

Merhaba game garajdan Gravix 5A sistem aldım özelliştirme olarak işlemciyi ryzen 7 7700x anakartı ise ASUS PRİME 650 M-R olarak değiştirdim sistem geldi kurulumlarını yaptım driver güncelledim oyunları yükleyip test etmek icin girdim ve bir çok oyunda şu ana kadar denedigim her oyunda(wolfteam dışında) oyundan atıyor 5-10 dk anca dayanıyor kendim bir yeri atlamışımdır belki diye bilgisayarcıya götürüp tam takır format attırdım fakat aynı sorun hala devam ediyor bir çok forumda çözüm aradım sunulan çözümlerin hepsini denedim fakat sorun hala devam ediyor. KISACA SİSTEMİMİ ÖZETLEYEYİM ; AMD Ryzen 7 7700x - PALİT İNFİNİTY 3 RTX 5070 - ASUS PRİME 650 M-R - Crucial Pro 32GB (2x16) 5600MHz - Crucial E100 1TB 5000 -4500MB/s - FSP 750W KASA - AIGO AI240 ARGB 240mm Siyah Sıvı Soğutucu
RAMLERDEN BİR TANESİNİN YAPI KISMINDA OYNAMA VAR COK RAHAT BİR ŞEKİLDE HARAKET ETTİRİNCE ORTA KISMI AYRILIYOR ONU ÇIKARDIM ACABA SORUN RAM OLABİLİR Mİ DİYE AMA BİR KAC KEZ OYUN OYNADIKTAN SONRA AYNI SORUN TEKRAR DEVAM ETMEYE BAŞLADI

Son düzenleme:
gpu 95 derece görüyosa oyundan atmasa kart yanacak zaten
soğutucu soğutmuyor ramle falan alakası yok soğutucuyu kontrol edin

Furmark testi sonrasında ekran kartını servise göndermeniz gerekir. 95C çok sıcak. Boşta 40-45 yük altında 75-80 falan olmalı en fazla.

gpu 95 derece görüyosa oyundan atmasa kart yanacak zaten
soğutucu soğutmuyor ramle falan alakası yok soğutucuyu kontrol edin
Ekran kartının fanlarını kontrol ediyorum sogukluk gelmiyor ustune dokunuyorum ateş gibi sorun ekran kartında degil mi?

Furmark testi sonrasında ekran kartını servise göndermeniz gerekir. 95C çok sıcak. Boşta 40-45 yük altında 75-80 falan olmalı en fazla.
Ekran kartı uncharted açtım şu an 75 90 arası gidip geliyor işlemci 85 civarı görüyor. Asıl sorun nedir?

Ekran kartı uncharted açtım şu an 75 90 arası gidip geliyor işlemci 85 civarı görüyor. Asıl sorun nedir?
Hocam 75-90 çok dengesiz ya emin olamıyorum. İşlemci de normalin üstünde ama tehlikeli görünmüyor. Ekran kartını furmark testine sokabilir misiniz? Eğer hata vs bir şey varsa %100 kullanımda test ortasında kapanma olacaktır. Test sonucunu da sonrasında servise gönderip ekran kartı tarafında kontrol sağlamaları için gönderebilirsiniz.

Hocam saçma gelecek ama işlemciye termal macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz? Veya arkadaşın dediği gibi sokete tam oturmamış olabilir mi? Ekran kartının sıcaklığı ile alakası yoktur ama kontrol etmekte fayda var.

Hocam 75-90 çok dengesiz ya emin olamıyorum. İşlemci de normalin üstünde ama tehlikeli görünmüyor. Ekran kartını furmark testine sokabilir misiniz? Eğer hata vs bir şey varsa %100 kullanımda test ortasında kapanma olacaktır. Test sonucunu da sonrasında servise gönderip ekran kartı tarafında kontrol sağlamaları için gönderebilirsiniz.

Hocam saçma gelecek ama işlemciye termal macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz? Veya arkadaşın dediği gibi sokete tam oturmamış olabilir mi? Ekran kartının sıcaklığı ile alakası yoktur ama kontrol etmekte fayda var.
furmark testini yapıcam ama işlemci sogutucuyu çıkarıp merak ettigimden bakmak istedim tekrar takamadım zar zor taktım ama termal macunu vardı

furmark testini yapıcam ama işlemci sogutucuyu çıkarıp merak ettigimden bakmak istedim tekrar takamadım zar zor taktım ama termal macunu vardı tam oturdugundan da eminim bi sıkıntı olsa daha fena olurdu

furmark testini yapıcam ama işlemci sogutucuyu çıkarıp merak ettigimden bakmak istedim tekrar takamadım zar zor taktım ama termal macunu vardı
Hocam yüksek ihtimalle ekran kartınızın soğutma sisteminde bir problem var.
Küçük değerler olsaydı kasa içindeki fanların yönünü falan kontrol etmenizi isterdim ancak 95C ye kadar çıkmasının problemi tek başıja hava akışı değildir diye düşünüyorum.

Geri