Neler Yeni

Çözüldü✓ GTA 5 10-20 FPS SORUNU

requim

80+
Sen benim farklı bir versiyonumsun sanırım.Ben de 2 yıl boyunca GTA Online oynadım.Genellikle ilk girdiğim an 40 fps açılıyor sonrasında git gide fps düşüp saniyede bir drop yiyordum.Bu önceden yoktu.GTA Online Summer Update DLC geldi ve ondan sonra oyunun optimizasyon Mariana Çukur'u kadar bir derinliğe gömüldü.Aynı zamanda GTA 5'te CS:GO gibi oyunlarda olduğu gibi çift ekran kartını veya ikincil ekran kartını devreye sokma gibi olayları yok.Test edebileceğin bir uygulama ile fark edebilirsin GTA 5 güç gerektiği zaman devreye girmesi gereken ekran kartlarında devreye girmiyor sadece işlemcinin grafik birimini kullanıyor.Gerekli olan VRAM'i de ramlardan kullanıyor.Isınma sorununa girmiyorum zaten o başlı başına bir drop belası.En iyi yöntem silmektir gram zevk alamıyorsun.Bu arada bu konuda AMD'nin de suçu var.Nvidia için bir sürü çözüm yöntemi bulmuştum zamanında internette.Eski AMD'lerin sanırım garezi var bu konuda.Tavsiyemdir oyunu sil çözünürlüğü düşürünce oyun Minecraft oluyor eğer monitörünün çözünürlüğü ile aynı değilse.
valla ne desem haklısın :D pc ölü zaten benim pc almayı düşünüyorum ama para yok int kafeden alıcaz başka çaremiz yok he bu arada minecraftda her şeyi kapayınca kısınca 1k fps yi buluyor ama grafikleri şahane felan yapınca 120 200 de oynatıyor (hesabı çaldılar oynayamıyorum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Can Turhan
Discord
Dvlogsyt#4867
valla ne desem haklısın :D pc ölü zaten benim pc almayı düşünüyorum ama para yok int kafeden alıcaz başka çaremiz yok he bu arada minecraftda her şeyi kapayınca kısınca 1k fps yi buluyor ama grafikleri şahane felan yapınca 120 200 de oynatıyor (hesabı çaldılar oynayamıyorum)
Ben de aynı durum bilgisayarım çok kötü ama Minecraft rahatlıkla oynayabiliyorum...yoksa fps sorunu olmadan önce 150-160 level kasmıştım.Aylar boyu araştırmam ve denemediğim yöntem kalmaması üzerine dayanarak düzeleceğini hiç düşünmüyorum ama umarım forumda birileri çözmüştür de çözümünü yazar...

CalypsoBy

80+
En İyi Cevap
1
msı afterburner yazılımı ile oyuniçi cpu (işlemci), gpu(ekran kartı), ram vs donanımların kullanım ve ısınma oranları, fps gibi bilgileri anlık olarak ekranda gösteren yazılım. Konu hakkındaki kendi fikrimse ekran kartın yetersiz ve oyunu oynatan sana işlemci. İşlemci oyunu çalıştırır ekran kartı da görüntüyi verir monitöre diyebiliriz. İşlemcin de yetersiz zaten düşük fps alman normal. upgrade etme şansın varsa pcyi yenile derim illa 60 fps oynamak istiyorsan. ya da şöyle yapabilirsin daha ucuz bile olabilir, bulut sistem üzerinden internet bağlantınla (donanımın önemsiz) gta 5 oyna aylık belli ücretlerle.

requim

80+
Ben de aynı durum bilgisayarım çok kötü ama Minecraft rahatlıkla oynayabiliyorum...yoksa fps sorunu olmadan önce 150-160 level kasmıştım.Aylar boyu araştırmam ve denemediğim yöntem kalmaması üzerine dayanarak düzeleceğini hiç düşünmüyorum ama umarım forumda birileri çözmüştür de çözümünü yazar...
minecraft levele dayalı bi oyun değilki yapı yapma ve ejderhayı kesme üzerine kurulu(Benim pc 1 yıldır böyle çok kasıyor ya ama minecraftda felan sıkıntı yok arkadaşlarla oyniyabiliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Can Turhan
Discord
Dvlogsyt#4867
minecraft levele dayalı bi oyun değilki yapı yapma ve ejderhayı kesme üzerine kurulu(Benim pc 1 yıldır böyle çok kasıyor ya ama minecraftda felan sıkıntı yok arkadaşlarla oyniyabiliyorum
Minecraft levele dayalı bir oyun değil ama Microsoft satın aldığından beri render sistemi mükemmel olan bir oyun.Arkadaşlarınla oynadığına göre sanırım Aternos veya farklı bir sitenin sunucuları üzerinde oynuyorsun.Aternos sen ne kadar farklı grafikler veya render ile oynarsan oyna hep aynı tutuyor sunucularından dolayı.Gerçek halini anca tek oyunculu bir şekilde görebilirsin.

requim

80+
Minecraft levele dayalı bir oyun değil ama Microsoft satın aldığından beri render sistemi mükemmel olan bir oyun.Arkadaşlarınla oynadığına göre sanırım Aternos veya farklı bir sitenin sunucuları üzerinde oynuyorsun.Aternos sen ne kadar farklı grafikler veya render ile oynarsan oyna hep aynı tutuyor sunucularından dolayı.Gerçek halini anca tek oyunculu bir şekilde görebilirsin.
yok kanka grafikleri kendin ayarlıyon bildiğin değiştirmiyor o

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Can Turhan
Discord
Dvlogsyt#4867
yok kanka grafikleri kendin ayarlıyon bildiğin değiştirmiyor o
8 chunk üzeri çıkarmıyor denediğimden biliyorum.Single player ile arasında cidden belli bir fark oluyor iki türlü de oynuyorum çünkü.Ama pek bir ümit çıkacağını zannetmiyorum iki türlü de.

xxsay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
mert
yeni pc alcan knk o pcde upgrade yapcak yerde kalmamış

requim

80+
8 chunk üzeri çıkarmıyor denediğimden biliyorum.Single player ile arasında cidden belli bir fark oluyor iki türlü de oynuyorum çünkü.Ama pek bir ümit çıkacağını zannetmiyorum iki türlü de.
knk commands var aternosda ordan ayarlarını yapabiliyorsun ve arada bi takılmalar oluyor bloğu kırıyosun felan kırmıyor o internet hızından kaynaklı çözümü çok basit aternosdan sunucu açıp giriyoz onuyoz 30dk sonra aternosun açık olduğu google yi kapatıyoz sunucu açık kalıyor öyle takılma felanda olmuyor (vpn le yapmanı öneririm)

hasnckr28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Hasan Çakır
Çözünürlüğü düşürmen hiçbir işe yaramayacak. O ekran kartı ile normal şartlar altında 720p düşük ayarlarda 30-40 FPS alırsın. Ama burdaki sorun işlemcin. İşlemcin çok zayıf kalıyor. Bundan dolayı çözünürlük veya ayar düşürmen demek işlemci üzerindeki yükü arttırman demek. İşlemcin ekran kartını besleyemiyor. MSI Afterburner üzerinden değerleri kontrol ettiğin zaman görüceğin değerler aşağı yukarı belli. 99% CPU 50% GPU tarzı bir kullanım görüceksin. Sana 4 çekirdekli bir işlemci lazım ki oynayabilesin ama masraf etmeni tavsiye etmem çünkü ölü yatırım olucak. Ayrıca 4 GB kullanıyorum demişsin. Yüksek ihtimal 32 bit windows kullanıyorsun. @Negastron

requim

80+
Çözünürlüğü düşürmen hiçbir işe yaramayacak. O ekran kartı ile normal şartlar altında 720p düşük ayarlarda 30-40 FPS alırsın. Ama burdaki sorun işlemcin. İşlemcin çok zayıf kalıyor. Bundan dolayı çözünürlük veya ayar düşürmen demek işlemci üzerindeki yükü arttırman demek. İşlemcin ekran kartını besleyemiyor. MSI Afterburner üzerinden değerleri kontrol ettiğin zaman görüceğin değerler aşağı yukarı belli. 99% CPU 50% GPU tarzı bir kullanım görüceksin. Sana 4 çekirdekli bir işlemci lazım ki oynayabilesin ama masraf etmeni tavsiye etmem çünkü ölü yatırım olucak. Ayrıca 4 GB kullanıyorum demişsin. Yüksek ihtimal 32 bit windows kullanıyorsun. @Negastron
64 bit windows 10 pro 6gb ram bios menü açılmıyor rami arttıramıyorum o yüzden normalde çekirdeği 1 de kullanıyodu 2 de açıktı kendisi ayarlamamış ben ayarladım 2 ye 3 de oluyor bios açılsaydı açılmıyor ama

hasnckr28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Hasan Çakır
64 bit windows 10 pro 6gb ram bios menü açılmıyor rami arttıramıyorum o yüzden normalde çekirdeği 1 de kullanıyodu 2 de açıktı kendisi ayarlamamış ben ayarladım 2 ye 3 de oluyor bios açılsaydı açılmıyor ama
BIOS nasıl açılmıyor? Anakart modeli nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,086
Üyeler
162,771
Son üye
ozyaziciemir
Top Bottom