Neler Yeni

Yardım GTA 5'de RTX 4060 8GB - AMD RYZEN 5 5600 ile darboğaz yaşıyorum.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Enes Budak
Öncelikle merhaba , sistemim şu şekilde ;
RTX 4060 8GB - Ryzen 5 5600 - A520 M - 8+8 RAM gibi bir sistemim var .
GTA 5 oynarken, 1080p full ultra ayarlarda oynuyorum ve 60-100 FPS arası alıyorum. Eğer ayarlarımı tamamen ultra yapmazsam (x16 yumuşatma dahil) bu sefer FPS artmak yerine , GPU kullanımım %97'lerden , %80'lere düşüyor. Mesela ben oyunu +120 FPS olucak şekilde oynamak istiyorum, ama eğer 120 FPS olucak şekile getirmeyi bırak, yumuşatmayı x16'dan, x8'e çeksem dahi , darboğaz yemeye başlıyorum. FPS'im ufaktan artıyor ama ara ara droplar yiyorum. Hele mesela ayarları ultra'dan high'a çekeyim , inanılmaz droplanmaya başlıyor oyun 1080p'de, çünkü GPU kullanımı %50'lere düşüyor. Yani arkadaşlar 1080p GTA 5'de drop yememek, darboğaz yememek için ayarları tam anlamıyla ultra yapmak zorunda kalıyorum, yumuşatmayı x16'dan x8'e çeksem dahi GPU direkt %80'lere düşüyor. Benim monitörün 180 hz, ben 120 Hz GTA oynamak istiyorum, ayarları bir tık düşürerek , ama direkt darboğaz oluyor ve drop yiyorum. Birde Map'i açtığımda vesaire (grafik ayarları farketmez) 3-4 sn drop yiyorum, gpu kullanımı birden %97'den %5'lere düşüyor. Ne diyorsunuz, yardım edebilecek var mı?

yahhqy61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yahya Emir Erdem
büyük ihtimal pc yi düşük performansda kullanıyorsun güç ayarlarından güç planını yüksek performansa çek olmazsa arama yerine sistem yapılandırması yaz oradan önyüklemeye gir gelişmiş seçeneklere tıkla işlemci sayısı kutucuğunu işaretle ve en yüksek işlemci neyse onu seç ardından uygulayıp tamama basıp önüne gelen uyarıda şimdi yeniden başlata tıkla umarım bu sorununu çözer
Mesaj otomatik birleştirildi:

hem ultrada 60-100 normal

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Öncelikle merhaba , sistemim şu şekilde ;
RTX 4060 8GB - Ryzen 5 5600 - A520 M - 8+8 RAM gibi bir sistemim var .
GTA 5 oynarken, 1080p full ultra ayarlarda oynuyorum ve 60-100 FPS arası alıyorum. Eğer ayarlarımı tamamen ultra yapmazsam (x16 yumuşatma dahil) bu sefer FPS artmak yerine , GPU kullanımım %97'lerden , %80'lere düşüyor. Mesela ben oyunu +120 FPS olucak şekilde oynamak istiyorum, ama eğer 120 FPS olucak şekile getirmeyi bırak, yumuşatmayı x16'dan, x8'e çeksem dahi , darboğaz yemeye başlıyorum. FPS'im ufaktan artıyor ama ara ara droplar yiyorum. Hele mesela ayarları ultra'dan high'a çekeyim , inanılmaz droplanmaya başlıyor oyun 1080p'de, çünkü GPU kullanımı %50'lere düşüyor. Yani arkadaşlar 1080p GTA 5'de drop yememek, darboğaz yememek için ayarları tam anlamıyla ultra yapmak zorunda kalıyorum, yumuşatmayı x16'dan x8'e çeksem dahi GPU direkt %80'lere düşüyor. Benim monitörün 180 hz, ben 120 Hz GTA oynamak istiyorum, ayarları bir tık düşürerek , ama direkt darboğaz oluyor ve drop yiyorum. Birde Map'i açtığımda vesaire (grafik ayarları farketmez) 3-4 sn drop yiyorum, gpu kullanımı birden %97'den %5'lere düşüyor. Ne diyorsunuz, yardım edebilecek var mı?
GTA5 Oyun motoru 140+ fps den sonra sapıtmaya başlıyor. FPS'ni sabitlemen gerekiyor. Aksi halde drop oluyor.

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
765
İsim
Rüveyda Akın
Oyunu 120 FPS alacak şekilde ayarla

Top Bottom