GÜÇ KAYNAĞI ÖNERİSİ (power supply değil)

Reaksiyon skoru
19
Bütçe
2000
İzmir denen köylük yerde gün içerisinde yaklaşık 3 4 defa elektrik kesildiği için bilgisayarım yandı yanacak. Güç kaynağı önerisi olan varsa yazsın fiyatlar hakkında hiçbir bilgim yok, konunun cahiliyim, daha önce izmir KÖYÜNDE yaşamadığım için böyle kafasına estikçe elektrik kesilmediğinden ilk kez bu tarz bir ürüne ihtiyaç duyuyorum.

Kaç W psu kullanıyorsunuz kasanızda ona göre önereceğim

İzmir denen köylük yerde gün içerisinde yaklaşık 3 4 defa elektrik kesildiği için bilgisayarım yandı yanacak. Güç kaynağı önerisi olan varsa yazsın fiyatlar hakkında hiçbir bilgim yok, konunun cahiliyim, daha önce izmir KÖYÜNDE yaşamadığım için böyle kafasına estikçe elektrik kesilmediğinden ilk kez bu tarz bir ürüne ihtiyaç duyuyorum.
2500'e nzxt c750 var c tierdi o fiyata daha iyisi bilmiyorum (yok anlamında değil cidden varsa bilmiyorum belki 550w'larda falan daha iyisi vardır)

Sistemlerimiz benzer güç tüketimine sahip. Kendi kullanmış olduğum Schneider 1000VA ups'i tavsiye edebilirim.
Bildiğim kadarıyla FSP ve Tunçmatik de yine iyi markalar. Seçim yaparken en azından 1000VA almaya çalışın.

CS2 oynarken elektrik gidince beni 3 dakika taşıdı maç biter bitmezde bilgisayarı kapattım. Açık kalsa daha ne kadar dayanır diye test etmedim.

Sistemlerimiz benzer güç tüketimine sahip. Kendi kullanmış olduğum Schneider 1000VA ups'i tavsiye edebilirim.
Bildiğim kadarıyla FSP ve Tunçmatik de yine iyi markalar. Seçim yaparken en azından 1000VA almaya çalışın.

CS2 oynarken elektrik gidince beni 3 dakika taşıdı maç biter bitmezde bilgisayarı kapattım. Açık kalsa daha ne kadar dayanır diye test etmedim.
Olması gereken 1000VA mıdır bu sistem için?

Olması gereken 1000VA mıdır bu sistem için?
VA ile W ölçümü farklı şeyler. Watt değerinin %35 fazlasını hesaplıyorum ben en ideal olarak.
600W için 850VA'da ucu ucuna yetebilir hesaplamak lazım ama ideali 1000VA almak olur.
Bütçeniz varsa Tunçmatik alın, Makelsan alın. Bütçe az diye mecbur ucuz yollu önerdim ama ucuz ürünlerin de ömrü kısa oluyor bir şekilde ve koruma güçleri de belli oranda kalıyor.

Geri