GÜNCELLEME : AMD GERİ ADIM ATTI 5000-6000 Serisi Gpu Lar İçin

5000 serisi neyse de 6000 serisi kötü bir seri değildi, destek vermemeleri büyük ayıp, yakışmadı AMD.

amd den yeni açıklama kısaca sıçtık sıvama modu amd kart alınmaz öldü

yapay zeka ile türkçe çeviri

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2’nin hâlâ “gün sıfır” oyun desteği ve sürücü güncellemeleri alacağını açıkladı — ayrı GPU’lar ve elde taşınabilir cihazlar (handheld) gelecekteki oyunlarla hâlâ çalışacak

Makale itibariyle:

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 mimarisine sahip grafik kartlarını “bakım modu (maintenance mode)” altına aldıktan sonra, söz konusu kartların oyun optimizasyonları açısından tamamen kenara itilmeyeceğini belirtti. Tom's Hardware
AMD sözcüsü, “Yeni özellikler, hata düzeltmeleri ve oyun optimizasyonları, piyasa ihtiyaçları gerektirdiği müddetçe bakım modu şubesinde teslim edilmeye devam edecek” dedi. Tom's Hardware

Bu açıklama, daha önce yayınlanan ve şöyle diyordu:

“En yeni GPU’lara yönelik yeni ve geliştirilmiş teknolojileri optimize etmek için, AMD Software Adrenalin Edition 25.10.2 sürümü RDNA 1 ve RDNA 2 (örneğin RX 5000 ve RX 6000 serisi) grafik kartlarını bakım moduna alıyor. RDNA 1 ve RDNA 2 grafik kartları yalnızca kritik güvenlik ve hata düzeltme güncelleştirmeleri alacak.” Tom's Hardware

Makale ayrıca şöyle belirtiyor:
RDNA 1 / RDNA 2 kartları tamamen bırakılmıyor; “gerekirse” (piyasa ihtiyaçları doğrultusunda) oyun desteği, oyun çıktığı gün (day-zero) desteği ve sürücü iyileştirmeleri alabilecekler. Tom's Hardware
Bununla birlikte “piyasa ihtiyaçları” ifadesinin neyi kapsadığı belirsiz — yani yeni özelliklerin büyük oranda RDNA 3 veya RDNA 4 tabanlı kartlara odaklanacağı anlaşılıyor. Tom's Hardware

Özetle: Eğer elinizde RDNA 1 veya RDNA 2 mimarisine sahip bir grafik kartı varsa — örneğin Radeon RX 6700 XT gibi — tamamen güncelleme desteğinden mahrum bırakılmayacak; ama yeni teknolojilere ulaşım, performans iyileştirmeleri ve en son özellikler bakımından daha sınırlı olabilir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yapay zeka ile türkçe çevirisi

AMD, RDNA 1 ve RDNA 2 tabanlı grafik kartlarının oyun optimizasyonları açısından “piyasadaki ihtiyaçlara göre” desteğinin sürdürüleceğini belirtti. Tom's Hardware

Şöyle açıklanıyor: Bir AMD sözcüsü, “yeni özellikler, hata düzeltmeleri ve oyun optimizasyonları, piyasa ihtiyaçları gerektirdiği sürece bakım modu (maintenance mode) dalında teslim edilmeye devam edecek” dedi. Tom's Hardware

Bu ifade, önceki açıklamalarda yer alan “RDNA 1 ve RDNA 2 grafik kartları artık bakım moduna geçmiş olup yalnızca kritik güvenlik ve hata düzeltme sürümleri alacak” ifadesinin ardından gelmiş durumda. Tom's Hardware

Bu da şunu gösteriyor: RDNA 1 ve RDNA 2 tabanlı kartlar tamamen unutulmayacak, “gerek duyulursa” oyunlara özel optimizasyonlar ve sürücü güncellemeleri almaya devam edecekler.

amd 5000-6000 serisi için artık optimize oyun drivelrı ile ugraşmayacagını yani driver çıkarmayacagını beyan etti g.o sadece kritik güvenlik updateleri alıcak
Yaw ben bu olayı saçma buluyorum, 5000 serisine güncelleme verme, onu anlarım fakat 6000 serisi hala kullanan bir sürü insan var. Sen gidip neden insanlara zorla 7000 serisi al diyorsun ki, saçmalık tamamen.

Ben de RX6800 kullanıyorum, hala daha memnunum. Her oyunu 2K ultra ayarlarda açıyor, canavar. Ben bunlara inat geçmeyeceğim 7000 serisine.

6000 serisi ile 7000 serisi arasında dosdoğru bir fark olduğunu da sanmıyorum bu arada, RT performansı olarak ikiside birbirinin aynısı sadece saf güç olarak biraz daha iyi 7000 serisi. Hadi anladık 5000 serisi komple RT desteklemiyor o yüzden sürücü desteğini kes gitsin ama 7000 serisini kesmiyorsan 6000 serisini de kesmeyeceksin.

Yaw ben bu olayı saçma buluyorum, 5000 serisine güncelleme verme, onu anlarım fakat 6000 serisi hala kullanan bir sürü insan var. Sen gidip neden insanlara zorla 7000 serisi al diyorsun ki, saçmalık tamamen.

Ben de RX6800 kullanıyorum, hala daha memnunum. Her oyunu 2K ultra ayarlarda açıyor, canavar. Ben bunlara inat geçmeyeceğim 7000 serisine.
5000 serisini de kullanan var reis niye üvey evlat muamelesi gördük ki şimdi :D 5600xt ile bu ay 5 yılı doldurdum hala da taş gibi çalışıyor allaha şükür.
bu arada geçtiğimiz 5 yıl boyunca hep yılda 2 veya en fazla 3 defa güncelleme yapmışımdır. her gelen güncellemeyi yapmam, herhangi bir sorunda yaşamadım. önemli kritik güncellemeleri almaya devam edecek anladığım kadarıyla. yani büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:

amd 5000-6000 serisi için artık optimize oyun drivelrı ile ugraşmayacagını yani driver çıkarmayacagını beyan etti g.o sadece kritik güvenlik updateleri alıcak
Kartlar güçlü zaten oyun sorunlu olmadığı sürece optimize driver'a gerek yok. Örnek olarak bf6 driverları yeni geldi ama hiçi bir fps farkı yok.

Ayrıca bazı youtuberlar kartlar ayrılacak diyor. Yani atıyorum 6800 25 sürümü varsa yeni nesil kartlarda A25 sürümü olacak

Bütçem iyi olsa nvidiayı tercih ederim, fakat şunun bunun "bitmesini" istemem. Açık konuşayım 9070XT Varken gidipte 5070TI önermem. Ortalama 10K Fiyat farkı ile aynı yer yer daha iyi performans almak varken almam 5070TI yı. Benim istediğim rekabet olması, amd yi kötüleyenlere diyorum. Amd biterse hepimize zarar olur, "%95 pazar payı nvidianın amd kartlar kötü falan" yazan birini görmüştüm, yahu bu iyi bir şey mi??? %100 olursa daha kötü olur tekelleşme olursa hepimize zarar. Amd nin bu hareketi konuşulur, yanlış mı doğru mu diye karar vermek için erken olduğunu düşünüyorum. Fakat amd nin dahada büyümesi veyahut intelin ekran kartı sektörenüde atak yapmasını çok isterim, bu azgınlaşan tekellerin önüne geçer ve iyi bir rekabet ortamı oluşturur.
"AMD önerenler neredeeee" yazan insanlar, Yoksulluk sınırının altında geçindiğimiz ülkemizde şu halde bile Trilyon dolarlık Nvidiayı övmek... çok büyük bir SINIF BİLİNÇSİZLİĞİDİR.

Bütçem iyi olsa nvidiayı tercih ederim, fakat şunun bunun "bitmesini" istemem. Açık konuşayım 9070XT Varken gidipte 5070TI önermem. Ortalama 10K Fiyat farkı ile aynı yer yer daha iyi performans almak varken almam 5070TI yı. Benim istediğim rekabet olması, amd yi kötüleyenlere diyorum. Amd biterse hepimize zarar olur, "%95 pazar payı nvidianın amd kartlar kötü falan" yazan birini görmüştüm, yahu bu iyi bir şey mi??? %100 olursa daha kötü olur tekelleşme olursa hepimize zarar. Amd nin bu hareketi konuşulur, yanlış mı doğru mu diye karar vermek için erken olduğunu düşünüyorum. Fakat amd nin dahada büyümesi veyahut intelin ekran kartı sektörenüde atak yapmasını çok isterim, bu azgınlaşan tekellerin önüne geçer ve iyi bir rekabet ortamı oluşturur.
"AMD önerenler neredeeee" yazan insanlar, Yoksulluk sınırının altında geçindiğimiz ülkemizde şu halde bile Trilyon dolarlık Nvidiayı övmek... çok büyük bir SINIF BİLİNÇSİZLİĞİDİR.
işlemcide amd ekran kartında nvidia der susarım

işlemcide amd ekran kartında nvidia der susarım
Yazım ile pek alakalı değil amaTercih meselsi lafım yok. Fakat nvidiayı tercih etsen bile asıl olay AMD nin gelişmesini istemektir, AMD gelişir ve bir tehlikeye dönüşürse, Nvidia son kullanıcıya daha çok yönelir ve buda senin işine gelir, senin işine gelince sen daha çok Nvidia tercih edersin tabii.
Ama senin susman da çok iyi değil :D Dogmatik bi şekilde "şu der susarım" denmemeli, hangisi daha iyi ve daha cebe uygun ürün çıkartırsa o tercih edilmeli, bugün AMD olur, yarın Intel, sonra Nvidia. Yoksa azgın şirketler sırtımıza binip 5070TI da senden 10K daha fazla alır :DDDD

Yazım ile pek alakalı değil amaTercih meselsi lafım yok. Fakat nvidiayı tercih etsen bile asıl olay AMD nin gelişmesini istemektir, AMD gelişir ve bir tehlikeye dönüşürse, Nvidia son kullanıcıya daha çok yönelir ve buda senin işine gelir, senin işine gelince sen daha çok Nvidia tercih edersin tabii.
Ama senin susman da çok iyi değil :D Dogmatik bi şekilde "şu der susarım" denmemeli, hangisi daha iyi ve daha cebe uygun ürün çıkartırsa o tercih edilmeli, bugün AMD olur, yarın Intel, sonra Nvidia. Yoksa azgın şirketler sırtımıza binip 5070TI da senden 10K daha fazla alır :DDDD
on yıl önce amd işlemcileri konuşmazdık şuan intel işlemcileri konuşmaz olduk gün gelir devran döner. ancak piyasaya iyi mal sürdüğün sürece başarılı olursun

AMD GERİ ADIM ATTI

Ağam bizle eğlenir. 3 5 ay sonra kesmeyeceği ne malum AMD alınmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,402
Üyeler
184,160
Son üye
31cinamıkekin
Geri