Neler Yeni

Hâlâ aşı olmadım, olmalı mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
448
İsim
Metin dal
Başın sağolsun
Olmalısın

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,181
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Bence olmalısın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaptırmama gayenizi anlamadım, bilim düşmanı komplo teoricilerden olmadığınızı varsayıyorum. Aşı yaptırmaya gitmeye üşendiniz sanırım. Aylar önce okullar başlamaya yakın ilk BioNTech dozumu oldum. Ondan bir ay sonra da 2. BioNTech dozumu oldum. Tüm ailem de aşılı. Akrabalarım da aşılı. Neredeyse hepimiz Covid-19'a yakalandık. Aşı sağ olsun oldukça hafif atlattık. Öksürük, hafif boğaz ağrısı ve biraz hâlsizlikten başka bir şey olmadı. Aşı vurulduğunda da bana bir şey olmamıştı zaten. Sol kolumda iğnenin girdiği yerde hafif bir ağrı haricinde hiçbir şey hissetmedim, yan etki yapmadı. Birkaç güne o da geçti. Bünyeden bünyeye değişiyor. Niye BioNTech olmak istemediğinizi anlamadım. mRNA daha güvenilir ve daha etkili bana kalırsa.
Yurtdışında ülkelerde fazla diye biliyorum komplo teoriciler.

Enesm06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Enes
Bende olmadım. Olup hastanelik olanda cok gördüm. Olup ölenide çok gördüm, o yüzden bana en mantıksız şey geliyor. Birilerinin oyuncagi olmayi istemiyorum, deney fareleri degiliz

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yurtdışında ülkelerde fazla diye biliyorum komplo teoriciler.
Her yerde varlar. İnsanlar nasıl bu kadar bilimden uzak, araştırmadan uzak olabilir? "Deney fareleri oluyoruz, içinde çip var, Bill Gates'e dikkat, öldürüyormuş, küreselcilerin oyunlarına kanmayın." gibi asparagaslara inanıyorlar. İnsanlar çok garip.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Her yerde varlar. İnsanlar nasıl bu kadar bilimden uzak, araştırmadan uzak olabilir? "Deney fareleri oluyoruz, içinde çip var, Bill Gates'e dikkat, öldürüyormuş, küreselcilerin oyunlarına kanmayın." gibi asparagaslara inanıyorlar. İnsanlar çok garip.
Aşı olan kuzenimde 2 hafta sonra kalp çarpıntısı oldu doktora gitmeye başladı önceden hiçbir şeyi yoktu sapasağlamdı.

Ayrıca çevrede aşıdan sonra kalp krizi geçiren sayısı da arttı. Bilimden de uzak değilim.

4 aşılı akrabalarım oldukça ağır atlattılar.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Aşı olan kuzenimde 2 hafta sonra kalp çarpıntısı oldu doktora gitmeye başladı önceden hiçbir şeyi yoktu sapasağlamdı.

Ayrıca çevrede aşıdan sonra kalp krizi geçiren sayısı da arttı. Bilimden de uzak değilim.

4 aşılı akrabalarım oldukça ağır atlattılar.
Yan etkiler olabilir, aşı olurken formu imzalıyorsunuz zaten. Birkaç kişinin yaşadığı sorunlar aşı mevzusunun baştan aşağı yalan olduğunu göstermez. Ben de size kendimden, akrabalarımdan yahut çevremden insanları örnek verebilirim. Aşı hiçbir yan etki yapmadı, virüse yakalandığımızda da oldukça hafif atlatmamızı sağladı. Bunları öne sürüp aşılar tamamen sorunsuz, hiçbir şey yapmıyor, sadece koruyor diyemiyorsam siz de bu örneklerle aşılanma zararlı, bakın biz olduk ama ağır geçirdik propagandası yapamazsınız. Covid-19'un sırrının künhüne varmadınız. Bilimin metodolojisinden uzaklaşmayın. 100 kişiden 90 kişi sorun yaşamıyor, 10 kişi bazı sorunlar yaşıyor. 10 kişiye bakıp komplo teorileri kurmayın. Lafım bunlara. Herifler çevresinde biraz etkilenen gördü diye aşıya demediklerini bırakmadı. "Küreselciler bizi kobay yaptı, Bill Gates çip koydu, öldürmek üzere tasarlanmış, köle ediyor." Neler neler diyorlar.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yaptırmama gayenizi anlamadım, bilim düşmanı komplo teoricilerden olmadığınızı varsayıyorum. Aşı yaptırmaya gitmeye üşendiniz sanırım. Aylar önce okullar başlamaya yakın ilk BioNTech dozumu oldum. Ondan bir ay sonra da 2. BioNTech dozumu oldum. Tüm ailem de aşılı. Akrabalarım da aşılı. Neredeyse hepimiz Covid-19'a yakalandık. Aşı sağ olsun oldukça hafif atlattık. Öksürük, hafif boğaz ağrısı ve biraz hâlsizlikten başka bir şey olmadı. Aşı vurulduğunda da bana bir şey olmamıştı zaten. Sol kolumda iğnenin girdiği yerde hafif bir ağrı haricinde hiçbir şey hissetmedim, yan etki yapmadı. Birkaç güne o da geçti. Bünyeden bünyeye değişiyor. Niye BioNTech olmak istemediğinizi anlamadım. mRNA daha güvenilir ve daha etkili bana kalırsa.
Ben Aşı Olmadan Korona Geçirdim İlk Gün Kalktığımda 15 Dk Boğazım Ağırdı Ve Başka Hiçbir Şey Olmadı, Aşı Oldum Yine Korona Geçirdim Ve Yine Aynısı Oldu Hani Bir Farklılık Görmedim Ben Sanki Boş Yere Oldum Aşıyı.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,584
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Olma bence

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Yani ben 3 doz biontech aşısı olan birisi olarak ve annemde bağışıklığı biraz düşük olduğundan ve oda 3 doz aşı olduğu için ölmezsin merak etme. Ha illa sıkıntı yaşayacaksın bir iki gün halsizlik ateş olur sonra geçer. Mesela benim yurtta oda arkadaşı covid oldu ben yanındaydım geçirmedim bile ben hastalığı (3 ay önce olduğum için aşıyı karantinaya almadılar direk beni) sonrasında hadi taşıyıcı oldum diyelim annemin bağışıklığı biraz düşük olduğundan onda illahaki belirti gösterirdi. (Ki aşı bile onu ufakta olsa baya halsizleştirmişti) ona rağmen bir şey olmadı.

Biraz şans işi bu mesele ben şanslıydım geçirmedim. Olsan bir zararı olmayacak en azından temaslı olduğunda 3 ay boyunca karantinaya girmezsin olan bu.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,181
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Haklısınız bende Kanada ve ABD gibi gelişmiş bilime önem veren ülkeler halk bazıları karşı çıkması çok garip...

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ben Aşı Olmadan Korona Geçirdim İlk Gün Kalktığımda 15 Dk Boğazım Ağırdı Ve Başka Hiçbir Şey Olmadı, Aşı Oldum Yine Korona Geçirdim Ve Yine Aynısı Oldu Hani Bir Farklılık Görmedim Ben Sanki Boş Yere Oldum Aşıyı.
Yok beya bol yere değil aslında. Eğer başkasının temaslısı olsaydın aşı olmadan 1 hafta karantina verirlerdi eğer oduysan 3 ay içinde aşı temaslı dahi olsan sana karantina vermiyorlar. Ha hasta olursan veriyorlar bir tek.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Yan etkiler olabilir, aşı olurken formu imzalıyorsunuz zaten. Birkaç kişinin yaşadığı sorunlar aşı mevzusunun baştan aşağı yalan olduğunu göstermez. Ben de size kendimden, akrabalarımdan yahut çevremden insanları örnek verebilirim. Aşı hiçbir yan etki yapmadı, virüse yakalandığımızda da oldukça hafif atlatmamızı sağladı. Bunları öne sürüp aşılar tamamen sorunsuz, hiçbir şey yapmıyor, sadece koruyor diyemiyorsam siz de bu örneklerle aşılanma zararlı, bakın biz olduk ama ağır geçirdik propagandası yapamazsınız. Covid-19'un sırrının künhüne varmadınız. Bilimin metodolojisinden uzaklaşmayın. 100 kişiden 90 kişi sorun yaşamıyor, 10 kişi bazı sorunlar yaşıyor. 10 kişiye bakıp komplo teorileri kurmayın. Lafım bunlara. Herifler çevresinde biraz etkilenen gördü diye aşıya demediklerini bırakmadı. "Küreselciler bizi kobay yaptı, Bill Gates çip koydu, öldürmek üzere tasarlanmış, köle ediyor." Neler neler diyorlar.
Sadece onlar değil kiminle konuşsam artık başka doz aşı olmayacağız yan etkisi oldu, korumuyor gibi vs etkenler var. Aşı olana da saygım var olmayana da. Ben aşı olmak için beklemeyi tercih ediyorum çünkü henüz aşı çıkalı 1 yıl oldu ve ileride ne gibi etkiler yapacak bilinmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,838
Üyeler
160,611
Son üye
mateseko
Top Bottom