Hangi bilgisayar daha iyi?

HP Kullanıcısı

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,037
Babam bana dün bir teklif sundu eğer kendi bilgisayarını (1.sistem) verirsen sana kendi bilgisayarımı (babamın pc'sini 2.sistem) vereceğim. Bende düşüneyim dedim. Sizce aşağıdaki sistemlerin hangisi iyidir?
Oyun, Kardeşimin dersleri, Uzun ömürlülük açısından hangisi iyidir?

1.SISTEM (Benim)

İntel Core İ5 2430M 2,40 GHz 4 Çekirdek
6 GB RAM 1333 MHz
İntel HD 3000
Windows 11 Pro

2.SISTEM (Babamın)
İntel Core İ5 2410M 2,30 GHz 4 Çekirdek
4 GB RAM 1333 MHz
İntel HD 3000 + AMD Radeon 7400M
Windows 8.1 Pro (DUAL-BOOT) - Kullanılan İşletim Sistemi : Windows 10 Pro

Hangisi iyidir?

NOT : Arkadaşlar lütfen ciddi karar verin. Çünkü takas yapacağız. Babamın sistemini aldığımda geri veremeyebilirim bilginiz olsun.

İyi günler :)

Babanın sisteminde harici grafik birimi var. Oyunlarda babanın bilgisayarı daha iyi performans alırsın.

1. sistem OYUN OYNAMIYORSAN daha uzun ömürlü olabilir; GPU yükü gerektirmeyecek işlerde net daha uzun ömürlü.

Babam bana dün bir teklif sundu eğer kendi bilgisayarını (1.sistem) verirsen sana kendi bilgisayarımı (babamın pc'sini 2.sistem) vereceğim. Bende düşüneyim dedim. Sizce aşağıdaki sistemlerin hangisi iyidir?
Oyun, Kardeşimin dersleri, Uzun ömürlülük açısından hangisi iyidir?

1.SISTEM (Benim)

İntel Core İ5 2430M 2,40 GHz 4 Çekirdek
6 GB RAM 1333 MHz
İntel HD 3000
Windows 11 Pro

2.SISTEM (Babamın)
İntel Core İ5 2410M 2,30 GHz 4 Çekirdek
4 GB RAM 1333 MHz
İntel HD 3000 + AMD Radeon 7400M
Windows 8.1 Pro (DUAL-BOOT) - Kullanılan İşletim Sistemi : Windows 10 Pro

Hangisi iyidir?

NOT : Arkadaşlar lütfen ciddi karar verin. Çünkü takas yapacağız. Babamın sistemini aldığımda geri veremeyebilirim bilginiz olsun.

İyi günler :)
Çok yakın sistemler ya takas yapmaya verileri aktarmaya falan değmez bence böyle devam edin.

2. sistemde harici ekran kartı olması oyun performansı açısından iyi ama işlemci ve RAM biraz daha düşük. (Gerçi RAM eklemek kolay onu ilerde 8GB yaparsın 100-150TL masrafla 😀)

Günlük kullanım için ise ilk sistem biraz daha iyi gibi.

Çok yakın sistemler ya takas yapmaya verileri aktarmaya falan değmez bence böyle devam edin.

2. sistemde harici ekran kartı olması oyun performansı açısından iyi ama işlemci ve RAM biraz daha düşük. Gerçi RAM eklemek kolay onu ilerde 8GB yaparsın 100-150TL masrafla 😀

Günlük kullanım için ise ilk sistem biraz daha iyi gibi.
Tamamdır en güzel cevap buydu 1.Sistemi kullanmaya ve HDD kullanmaya devam :D sonuçta 2.sistemindeki ssd'den iyi de neyse :D . Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,112
Üyeler
190,861
Son üye
furkankaankarahasanoglu
Geri