Çözüldü✓ Hangi Güç Modunu Kullanmalıyım ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,201
winowsun ayarlar kısmından en iyi performansı mı seçeyim yoksa güç planlarından birisini mi seçmem lazım ayrıca güç planı yüksek veya nihai performansta kullanmak ekran kartının ve diğer parçaların ömrünü kısaltır mı sıcaklıklar artar mı ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-03-06 125743.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-06 125743.png
    24.1 KB · Hit: 82
  • Ekran görüntüsü 2024-03-06 125817.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-06 125817.png
    26.1 KB · Hit: 79
nihai performansta kullanmalısın oyunlarda en iyi performansı istiyorsan. Ekran kartından çok işlemci ile alakalı eğer dengeli veya güç tasarrufu seçersen mümkün mertebe frekansı ve çekilen gücü düşük tutmaya çalışır windows lakin yüksek performans seçersen verebileceği en iyi performansı vermek için çalışır çok daha iyi verim alırsın. Ömür olarakta yüksek performansta kullandın diye 3 ayda eskimez işlemcin gözle görülür hiçbir fark olmayacaktır çok yüksek sıcaklıklarda çalışmadığı sürece

nihai performansta kullanmalısın oyunlarda en iyi performansı istiyorsan. Ekran kartından çok işlemci ile alakalı eğer dengeli veya güç tasarrufu seçersen mümkün mertebe frekansı ve çekilen gücü düşük tutmaya çalışır windows lakin yüksek performans seçersen verebileceği en iyi performansı vermek için çalışır çok daha iyi verim alırsın. Ömür olarakta yüksek performansta kullandın diye 3 ayda eskimez işlemcin gözle görülür hiçbir fark olmayacaktır çok yüksek sıcaklıklarda çalışmadığı sürece
aslında şuan istediğim fps değerlerini fazlasıyla alıyorum işlemci ve ekran kartı tam yük altında 58 dereceyi geçmiyor ama merak ettim yine de

Genelde artık dengeli öneriliyor. Bilgisayarın ihtiyacı varsa işlemciye yükleniyor yoksa düşükte tutuyor. Performans ve nihai performansta ise sürekli olarak yüksekte çalıştırma söz konusu. Ben araştırdığım da böyle bilgi verildi bana. Eskiden performans çok önerilirdi.

Genelde artık dengeli öneriliyor. Bilgisayarın ihtiyacı varsa işlemciye yükleniyor yoksa düşükte tutuyor. Performans ve nihai performansta ise sürekli olarak yüksekte çalıştırma söz konusu. Ben araştırdığım da böyle bilgi verildi bana. Eskiden performans çok önerilirdi.
Evet hocam eskiden herkes yüksek perfomansa alın derdi şimdi dengeli öneriliyor ama yine sorayım dedim zaten istediğim değerleri alıyorum boşa yormaya gerek yok bence pc yi windows ayarlardan en iyi performans yaptım yeterli o bence güç planına gerek yok

Geri