Neler Yeni

Hangi laptopu secmeliyim

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ayhan TOPCU
Mümkün mertebe U serisi işlemcilerden uzak durun, H serisi işlemcilere yönelin hocam. 3050 - 5600H güzel kombinasyon bu bütçede.

whisper snow

80+ Silver

https://www.hp.com/tr-tr/products/laptops/product-details/2101443115 bu ve sizin attığınız laptop arasında kaldım internetten bakıyorum incelemelerde felan, çok kararsız kaldim​

Mesaj otomatik birleştirildi:

Link ekran 9ms tepki süresi var iyi midir
Hocam Victus cok isiniyor diyorlar ama ben kullanmadigim icin birsey diyemeyecegim. Ama Acer kullandim 3.5 sene ve gayet memnun kaldim sadece kontrol cipi ve kablosu bozuldu oda ben hor kullandigim icin :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz

whisper snow

80+ Silver
5625U işlemci var attığın laptopta. U serisi işlemcinin ne anlama geldiğini bilmiyorsun arakadaşa öneri veriyoırsun. Bilmiyorsun bari konuşma ya.
r5 5625u: 25watt
r5 5600h: 45watt
Ey cok bilmis arkadasim watt degerleri performansinin iyi oldugunu yansitmiyor aksine daha cok guc tukettigini gosteriyor yani 25 watt olan daha avantajli bu durumda. Ayrica sana mi soracam konusurken lale.

Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Yunus Yılmaz
Ey cok bilmis arkadasim watt degerleri performansinin iyi oldugunu yansitmiyor aksine daha cok guc tukettigini gosteriyor yani 25 watt olan daha avantajli bu durumda. Ayrica sana mi soracam konusurken lale.
Bak çocuk öğreteyim sana da çok mu az mı ne bildiğime sen karar ver. Bak senin için tahkiye ederek anlatacağım iki satır bişey okumuş olursun bu konularda.
Bu iki işlemci aslında çip olarak aynı işlemci. İkisi de 6 core 12thread mobil işlemciler. L1 L2 L3 önbellek miktarları, PCEI hatsayıları vs her şeyleri eşit.
Sadece tek çekirdek boost frekansında 5625u 4.3ghz ye boostlayabiliyor çünkü bu işlemci 25watt TDP ile sınırlı olduğu için iyice geride kalır kimse tercih etmez diye orayı biraz arttırmışlar ve bu sayede single core puanı %2 kadar yüksek çıkıyor. Bunu nasıl yapıyor şöyle anlatayım. 6 çekirdekten 5 tanesi %0 kullanımda sıfır güç tüketimindeyken 1 çekirdek 25wattın hepsini kendine çekip 4.3e boostluyor ve işi bilmeyen tipler "ooo 4.3ghz daha iyi işlemciii süpeerr" diyerek sazan gibi atlıyor.
Ancak iş single core ile bitmiyor. Multi core performansına sıra geldiğinde ki günümüz oyunları işlemciye yük bindiriyor artık CSGO gibi single core üzerinde ilerlemiyor işler. Rainbow Six Siege, BF2042, COD Warzone ,Farcry6, Spiderman vs gibi oyunları açınca anlarsın multicore neymiş ne işe yararmış.
Neyse sadede geleyim. Singlecore puanında %2 önde olan canavar işlemcimiz r5 5625u multicore puanında ise tam %17 daha geride kalıyor çünkü 6 çekirdek aynı anda tam yüke girince 25watt sınırlamasına takılan 5625u canavar işlemcimizin aslında hiç de canavar falan değil bir sümsük kedi olduğu ortaya çıkıyor :D
Bak kara cahile anlatır gibi anlattım. Buna rağmen hala anlamadıysan hayırlı işler derim.
ss.JPG

Buyur tam video burada:

Hocam min 5600h 3050 laptop almanızı tavsiye ederim ve hp victus güzel laptop. Ben acer aspire almıştım tuş olarak vs. O kadar kaliteli değil ama yine güzel. 5500u yerine sahibindende kapalı kutu olarak satılan 1240p versiyonları var benim de kullandığım model çok daha iyidir. Dolap üzerinden ise hem get hem de kredi kartına taksitle alabilirsiniz

Sıfır olarak alacaksanız en iyi seçenek şuan bu

HP Victus 15-FB0008NT AMD Ryzen 5 5600H 16GB 512GB SSD RTX3050Ti Freedos 15.6" Taşınabilir Bilgisayar 71T72EA
Aklın yolu bir . r5 5625u + rtx3050 almaktansa r5 5600h + 3050ti almak daha mantıklı tabii ki. Aynı laptopu önermişiz :)

Son düzenleme:

whisper snow

80+ Silver
Bak çocuk öğreteyim sana da çok mu az mı ne bildiğime sen karar ver. Bak senin için tahkiye ederek anlatacağım iki satır bişey okumuş olursun bu konularda.
Bu iki işlemci aslında çip olarak aynı işlemci. İkisi de 6 core 12thread mobil işlemciler. L1 L2 L3 önbellek miktarları, PCEI hatsayıları vs her şeyleri eşit.
Sadece tek çekirdek boost frekansında 5625u 4.3ghz ye boostlayabiliyor çünkü bu işlemci 25watt TDP ile sınırlı olduğu için iyice geride kalır kimse tercih etmez diye orayı biraz arttırmışlar ve bu sayede single core puanı %2 kadar yüksek çıkıyor. Bunu nasıl yapıyor şöyle anlatayım. 6 çekirdekten 5 tanesi %0 kullanımda sıfır güç tüketimindeyken 1 çekirdek 25wattın hepsini kendine çekip 4.3e boostluyor ve işi bilmeyen tipler "ooo 4.3ghz daha iyi işlemciii süpeerr" diyerek sazan gibi atlıyor.
Ancak iş single core ile bitmiyor. Multi core performansına sıra geldiğinde ki günümüz oyunları işlemciye yük bindiriyor artık CSGO gibi single core üzerinde ilerlemiyor işler. Rainbow Six Siege, BF2042, COD Warzone ,Farcry6, Spiderman vs gibi oyunları açınca anlarsın multicore neymiş ne işe yararmış.
Neyse sadede geleyim. Singlecore puanında %2 önde olan canavar işlemcimiz r5 5625u multicore puanında ise tam %17 daha geride kalıyor çünkü 6 çekirdek aynı anda tam yüke girince 25watt sınırlamasına takılan 5625u canavar işlemcimizin aslında hiç de canavar falan değil bir sümsük kedi olduğu ortaya çıkıyor :D
Bak kara cahile anlatır gibi anlattım. Buna rağmen hala anlamadıysan hayırlı işler derim.
Alıntıyı görüntüle
Buyur tam video burada:

Aklın yolu bir . r5 5625u + rtx3050 almaktansa r5 5600h + 3050ti almak daha mantıklı tabii ki. Aynı laptopu önermişiz :)
Tamam kardeşim alsın op Victus laptopu ana sonra ısınıyor diye şikayet etmesin gelip nedense ucuz etin yahnisi iyi olmaz diye bir laf vardır...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,055
Üyeler
163,424
Son üye
tuvaletdelen335