Öneri Hangi Monitör Alınmalı?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
8,114
Hiçbiri.

İtopya'da olan monitörlerde İyzico ve Parolapara kampanyalarını kullanırsanız eğer aşırı uygun fiyata gelirler: https://forum.donanimarsivi.com/konu/iyzico-ve-parolapara-ile-1000-900-tl-cashback.1105475/

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
  • Beğen

Bunada bakabilrisiniz
Neden

aralarında çok belirgin bir fark göremedim özelliklerine baktığımda hangisi daha uygun fiyatlıysa o alınabilir şuan uygun fiyatlı olan acer gibi ilerde ne olur bilmiyorum ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bireysel olarak ne öneririm diye soracak olursan bunu öneririm

çünkü hem rapid ips ve gtg değerini de belirtmiş ve msi kendi sitesinde 8-bit olduğunu belirtmiş gerçek 8-bit ise diğerlerinden daha canlı renk değerleri verecektir o yüzden bunu öneriyorum hem de fiyatlar benzer

• Beğen
R24e bakabilirsin 4.500 tl bütçede güzel bir ürün pivot özelliği ghostingi başarılı bir seviyede 400nit parlaklık sunabiliyor hoparlörü yok yanlış bilgilendirme olmuş hoparlörü olan model r25i-30du o çok pahalı ve değmez
Ayrıca arkadaşın attığı gigabyte monitör de gayet iyi 200Hz 1ms GTG olan bir monitör ve gigabyteın renkleri iyi ghostingi de hiç kötü değil

• Beğen
ips den va ya geçtim şahsen daha menmunum
2 yıldır pek ilgilenmiyorum bilgisayarla ama hatırladığım kadarıyla ips panel güneş ışığında en belirgin paneldi sanırsam. Masa camın yanında

benimde çocuk odasında tam pencerenin karşısında ips ya da va bence kalitesi önemli ips pael excalibur 23,8 200 hz vardı oğlan kırınca va panel aoc 27 xu aldım. arada inanılmaz fark var.

• Beğen

İnceleme gibi kıyaslama yaptım hocam size :D

İki monitörde 180hz ve MAT IPS panel kullanıyor. Işıklı, parlak ortamlar için gayet güzel tercih. Göz yorgunluğu için özellikle tercih sebebi olur. Parlak canlı renkler, kontrast ve netlik seviyelerini mat ekran bir miktar etkiler ancak göz sağlığı için avantajları daha tercih sebebi olur.

Acer Monitör 1ms GtG (Grey to Grey) ancak (Visual Response Boost) ile 0.5ms'e kadar daha yenileme hızı düşüyor. Yani yaklaşık 2-3ms bir MRPT değeri vardır bu monitörün.

Viewsonic ise 1ms MPRT (Motion Picture Response Time) ile sadece rekabetçi oyunlar için tercih sebebi olabilir.

İki monitörde Freesync kullanmış ancak Acer'de premium sertifikası var. Yani daha geniş yenileme hız aralığına sahipken daha düşük gecikme sağlıyor demektir.

Görsel kalite olarak;

İki monitörde 8 bit (6bit + FRC) kullanıyor.
sRBG ve NTSC değerleri iki monitöründe aynı seviyelerde.
İki monitörde 1000:1 Statik ancak Dinamik kontrast seviyesi Acer'in daha iyi.
Acer'in Görüntü Genişliği yaklaşık %4 daha iyi.
Oyun-film olarak benzer keyfi verirler.

Sonuç olarak ikisi arasında tercih yapmam gerekirse Acer monitörü tercih ederdim. Genel kullanım için (oyun-film) az farkla da olsa daha iyi bir monitör.

Farklı bir alternatif olarak https://www.itopya.com/aoc-24g42e-2...e58WvH_GVsmi-xO0xh6W0Ix6hzUVMDYH5A6MA2ukgE-d_ monitörü öneririm. Sahip olduğu değerler ile gayet iyi bir alternatif olur. Az önce forumda bir arkadaş araştırmış bu monitörü ve değerleri gayet iyi.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,224
Üyeler
175,005
Son üye
fet2