4 senedir Xiaomi Mi 9T Pro kullanıyorum. Bir zamanların en iyi işlemcili cihazlarındandı.
Bu 4 sene içinde çok farklı çeşitte oyunlar oynadım. NBA, Fifa, Real Racing, Pubg, Moba oyunları vs. bir kere olsun yarı yolda bırakmadı. Hep 60 fps sabit oynattı. O konuda çok memnunum.
Tam ekran kullanım imkânı vermesi ve ön kameranın açılır kapanır olması kullanımı oldukça keyifleştiriyor.
Kamera açısından ise hem ana kamera hem geniş açı kamera 4k 60fps video çekebiliyor. Günümüzde 15 bin TL'ye satılan bazı telefonlar bile geniş açıda 4k 60fps çekemiyor.
Batarya olarak 4 seneyi neredeyse bitirmesine karşılık hâlâ 5-6 saatlik ekran süresi alıyorum. Bence iyi bir değer.
Eksiği yok mu, tabii ki de var. Özellikle ayarlar ve temalar menüsünde sürekli bug oluyor. Kamera arada bir açılmıyor ama aç kapa yapınca kendine geliyor.
Benim için tek eksiklik diyebileceğimiz nokta, hafıza kartı desteklememesi. Sürekli fotoğraf, video vs. bilgisayara atmak zorunda kalıyorum.
Tüm bunları göz önüne aldığımızda zamanında uygun bir fiyattan aldığım da düşünülürse parasının hakkını sonuna kadar verdiğini söyleyebilirim.
Eğer bozulmazsa 2-3 sene daha kullanırım gibime geliyor.