Neler Yeni

Hangi windows yüklemeliyim ? Acil yardım pls

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
Hazır sisteme windows 11 pro yüklemişler fakat ben de windows 11 home key var.
Daha önce flash'a windows 11 yüklemiştim. Windows 11 pro'yu silip windows 11 home nasıl yüklerim ? silmeden de yüklenebilir ?
Windows 11 pro kullanacaksam da , hangi windows 11 pro key almalıyım ?
Windows 11 pro açıkken yeni key taktığımda tamamen farklı bir işletim sistemi mi olacak ? Bilgilerim çalınsın ya da izlenmek istemiyorum.
Temiz kurulumu nasıl yapabilirim ?

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,556
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Masaüstünü windows 11 home çekip microsoft hesabını girerse laptoptaki lisans çalışır büyük ihtimalle açıklamalarda retail key yazıyor
Retail lisans tek kullanımlıktır ama formatla gider.
Oem key anakarta gömülür.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Bende Windows home 11 Oem key var direk anakarta gömülüyor istediğin kadar formatla gitmiyor en temizi o
'' Retail lisanslar, aynı PC’de format sonrası kullanabilir ve güncelleştirmeleri yükleyebilirsiniz.''
Böyle diyor , microsoft hesabına bağlı oluyormuş. Yani hesabı girince key aktif oluyor sanırım. Sizce daha mantıklı değil mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Retail lisans tek kullanımlıktır ama formatla gider.
Oem key anakarta gömülür.
Emin misiniz tek kullanımlık olduğuna ? MAK Değil retail.
Okuduğum kadarıyla mikrosoft hesabına bağlı ve bildiğin sınırsız. Sadece aynı anda birden fazla pc de açılmıyor sanırım.

Almayı düşündüğüm key bu inceler misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
yolcu arslan
Ben de bundan var , başka pc'de de kullanılabiliyorsa ya da sınırsız ise bunu da kullanabilirim. Şu an laptopta bu var.
Fakat hazır sistemde ise windows 11 pro kurulu , key alırsam pro kullanabilirim değil mi ? daha iyi olmaz mı ?
Ayrıca sıfırlamak vs temiz kurulum okudum ama nasıl oluyor bilmiyorum. Bir de bendeki key tek pc'de kullanılıyorsa açıkta kalırım..
Oem anakarta takılı , regital ise microsoft hesabı ile giriliyor daha iyi dğeil mi ?

valorant'a girmiyormuş zaten , o yüzden windows'a devam

Hazır sistemde windows 11 pro kurulu olduğu için ; Bu key'i almayı düşünüyorum. Oem anakart'a takılı ve 1 kez kullanılıyormuş..
Hazır sistemde kurulu olduğu için etkinleştirdikten sonra normal kullanabilecek miyim ? her şey bana ait olacak değil mi ?
ayrıca microsoft hesabını anahtarı etkinleştirmeden önce mi gireyim yoksa sonra mı ?

Tamam o anahtarı kullanabilirsin sorun yok. Pronun daha iyi olduğunu söyleyen tek bir kaynak bulamazsın ben 23 yıldır bulamadım.
Sürümler arası fark özelliklerden geçmektedir. Bu özelliklere göre windows daha ağır yada hafiftir.
Bir ara unutmam Vista enterprise ve Win7 ultimate kullnıyordum nerden bileyim en ağırı bunlar hava cıva olsun diye yapadık.
Sonra en temel sürüm home/ev daha hafif öğrendik tecrube ile neyse.

Windows Sürüm farkları yazarsan çıkar zaten. İşine yarayan sürüm hangisi ise onu kur. Oyuncular için genelde Home sürüm denilir.

Ayrıca Ev sürüm anahtarı ile Pro sürüm anahtarları birbirine uymaz deneme boşa. Adamlar şirketlere pazarlıyor bunları gidipte öyle hatalar yapmaz.
Ama hangisini alırsan al OEM olsun anakarta gömülür üst üste oem kabul ediyor MS.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Tamam o anahtarı kullanabilirsin sorun yok. Pronun daha iyi olduğunu söyleyen tek bir kaynak bulamazsın ben 23 yıldır bulamadım.
Sürümler arası fark özelliklerden geçmektedir. Bu özelliklere göre windows daha ağır yada hafiftir.
Bir ara unutmam Vista enterprise ve Win7 ultimate kullnıyordum nerden bileyim en ağırı bunlar hava cıva olsun diye yapadık.
Sonra en temel sürüm home/ev daha hafif öğrendik tecrube ile neyse.

Windows Sürüm farkları yazarsan çıkar zaten. İşine yarayan sürüm hangisi ise onu kur. Oyuncular için genelde Home sürüm denilir.
hangi anahtarı dediniz acaba ? bendeki windows 11 home mu ? laptopta var.
Nasıl yükleyeceğim peki ? windows 11 pro'yu silecek miyim , kurtar mı diyeceğim.
Yoksa hiç uğraşmayıp windows 11 pro mu almalıyım ? oyunlarda kötü müdür ? pişman olur muyum sence ?
youtube'a içerik üretme hedefim var belki işe yarar ne dersin ?

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
bugra
Nasıl yükleyeceğim peki ? windows 11 pro'yu silecek miyim , kurtar mı diyeceğim.
Yoksa hiç uğraşmayıp windows 11 pro mu almalıyım ? oyunlarda kötü müdür ? pişman olur muyum sence ?
Büyük ihtimalle çalışır o home key
Masaüstünü prodan home a çekmen için format atman lazım sıfırdan home kurman lazım

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Büyük ihtimalle çalışır o home key
Masaüstünü prodan home a çekmen için format atman lazım sıfırdan home kurman lazım
Büyük ihtimalle mi *-* İşimi şansa bırakmak istemem , kolay bir şey mi peki kaç dakika sürecek ?
Pro key alsam ne kaybederim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
yolcu arslan
Kardeşim 50 tane soru sormana gerek yok.
Elinde anahtar var sa Home mesela farketmez Win10/11/12 home yazan her sürümde çalışır.
Pro varsa pro. Temiz kurulum nasıl yapılır aç youtubede var 3-5 dk yaparın burda tek tek anlatamayız.

• Kızgın

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Kardeşim 50 tane soru sormana gerek yok.
Elinde anahtar var sa Home mesela farketmez Win10/11/12 home yazan her sürümde çalışır.
Pro varsa pro. Temiz kurulum nasıl yapılır aç youtubede var 3-5 dk yaparın burda tek tek anlatamayız.
windows 11 home var windows 11 pro açılmıyor onu anlatıyorum zaten
windows 11 pro key mi almak daha mantıklı yoksa sıfırlamak mı bunu soruyorum. İstemiyorsan anlatma

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
bugra
windows 11 home var windows 11 pro açılmıyor onu anlatıyorum zaten
windows 11 pro key mi almak daha mantıklı yoksa sıfırlamak mı bunu soruyorum. İstemiyorsan anlatma
Param yok diyorsan format atıp uğraşıp home çekeceksin
Param var diyorsan direk pro key alacaksın
Youtube işlerinde pro daha iyi olur

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Param yok diyorsan format atıp uğraşıp home çekeceksin
Param var diyorsan direk pro key alacaksın
Youtube işlerinde pro daha iyi olur
Pro key alıp etkinleştireceğim o halde , İnşaAllah hazır sistemde windows 11 pro yüklü geldiği için içerisinde özel bilgilerimi kredi kartı vb. çalacak bir şeyler yoktur ya da izlenmem..

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
bugra
Pro key alıp etkinleştireceğim o halde , İnşaAllah hazır sistemde windows 11 pro yüklü geldiği için içerisinde özel bilgilerimi kredi kartı vb. çalacak bir şeyler yoktur ya da izlenmem..
Madem paran var kaspersky al çok pahalı değil zaten yıllık 200-300 lira 1 ay deneme sürümü var. Kaspersky varken kolay kolay virüs giremez verilerin de çalınmaz

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Madem paran var kaspersky al çok pahalı değil zaten yıllık 200-300 lira 1 ay deneme sürümü var. Kaspersky varken kolay kolay virüs giremez verilerin de çalınmaz
çoktan aldım ya , dediğiniz şeyi de bilmiyorum

windows 11 pro ile mi geliyor ?

https://www.kaspersky.com.tr/premium windows 11 pro key aktifleştirmeden önce mi almam gerekiyor bunu ?
yoksa istediğim zaman alabilir miyim ? format vs gerektiriyor mu ? Key çoktan aldım.
Windows 11 pro retail key aldım. Microsoft hesabını önce girip sonra mu key aktifleştirmeliyim yoksa tam tersi mi ?

bugra7768

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
bugra
çoktan aldım ya , dediğiniz şeyi de bilmiyorum

windows 11 pro ile mi geliyor ?

https://www.kaspersky.com.tr/premium windows 11 pro key aktifleştirmeden önce mi almam gerekiyor bunu ?
yoksa istediğim zaman alabilir miyim ? format vs gerektiriyor mu ? Key çoktan aldım.
Windows 11 pro retail key aldım. Microsoft hesabını önce girip sonra mu key aktifleştirmeliyim yoksa tam tersi mi ?
Yok zorunluluğu yok bunun

istediğin zaman al yada alma sen bilirsin en iyi antivirüslerden biri bilgilerini koruman için demiştim

• Beğen
Top Bottom