Koz-1
80+
Dahası
Selam arkadaşlar! Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM’lerim var, Windows kurulumu sırasında hatalar alınca sistemde bir sorun olduğundan şüphelenip araştırmaya başladım. Rastgele bir RAM’i çıkararak Windows’u sorunsuz kurdum ve diğer RAM’i geri takıp kullanmaya devam ettim. Gerekli driver güncellemeleri yükleyip sistem testleri yapmaya başladığımda, Memtest86’da(ram testi) yaklaşık 7 bin hata çıktı. Şüphelendiğim RAM’i çıkararak tekrar test ettim ve bu kez hiç hata almadım. Sorunun hangi RAM’den kaynaklandığını buldum. şimdi önümde 2 yol var ya iki rami de satıp yeni ramler almak ya da eski ramin aynısından 1 tane daha alıp devam etmek sizce bu piyasaya göre hangisini yapmak daha mantıklı?
(Eklediğim fotoğraflarda ramin benim fikrimce ne yüzden bozulduğu vardır kasam soğutma bakımından fena değil devreleri yanmış olamaz daha önce hiç açılmadı dışardan gözüken tek kusur, hasar çiziği bu)
(Eklediğim fotoğraflarda ramin benim fikrimce ne yüzden bozulduğu vardır kasam soğutma bakımından fena değil devreleri yanmış olamaz daha önce hiç açılmadı dışardan gözüken tek kusur, hasar çiziği bu)