Yardım Hard disk bozuldu; 1 failed var çok ağır çalışıyor YARDIM!!!

bad sectörü devre dışı bırakıp sağlam alanı kullanamaz mıyım ? windows kurmayacağım sadece depolama için.
Bad sectorlere veri yazmasını engelleyebilirsiniz bazı uygulamalar sayesinde bize scan bittiğinde sonuçları atıniz

videoyu youtube yükleyip göstereceğim size beklerim hiç sorun değil yeterki kullanabileyim 1 hafta da beklerim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu nedir ?

@Erol Taş
Siz taramayı yaptınız mı? Burası disk bölgesi. Eğer ilerleme yoksa Quick Scan yapacaksınız. Sizde taranmadı galiba.

hocam 1 tik ilerledi yine de iptal edeyim mi beklemek daha mı doğru ?
Slow scan detaylı taramadır. Size ilk başta demiştim peygamber sabırı lazım böyle işlerde. Slow scan galiba 1 günü bulacak sizde. Slow scan üzerinde tüm diski detaylı olarak göreceksiniz fakat "quick scan" üzerinde sadece belirli yerleri görebileceksiniz. Ben olsaydım slow scan tercih ederdim.

Bu arada ikisinin formatını açıklayayım: "Slow scan" tüm hücrelere yazar-okur ve siler ;"quick scan" ise 1 den fazla hücreye aynı anda yazar, okur ve siler.

Slow scan detaylı taramadır. Size ilk başta demiştim peygamber sabırı lazım böyle işlerde. Slow scan galiba 1 günü bulacak sizde. Slow scan üzerinde tüm diski detaylı olarak göreceksiniz fakat "quick scan" üzerinde sadece belirli yerleri görebileceksiniz. Ben olsaydım slow scan tercih ederdim.
quick ile yapıp azaltsam sonra yavaş olanı yapsam daha iyi olmazmı biraz daha yüksek performans alabilirsem daha iyi olur gibi yarın psu değişmem gerekicek o yüzden sistemi kapatmam gerekicek

quick ile yapıp azaltsam sonra yavaş olanı yapsam daha iyi olmazmı biraz daha yüksek performans alabilirsem daha iyi olur gibi yarın psu değişmem gerekicek o yüzden sistemi kapatmam gerekicek
Nasıl bir azaltma anlayamadım?

"quick ile yapıp azaltsam sonra yavaş olanı yapsam" burayı anlayamadım.

Nasıl bir azaltma anlayamadım?

"quick ile yapıp azaltsam sonra yavaş olanı yapsam" burayı anlayamadım.
hızlı taramada bulduğu bad sectörleri imha edip bad sectörü azaltsam şimdilik yarın psu taktıktan sonra tam tarama ile yeniden aynı işlemi yapsam demek istemiştim

Yeniden çalışır mı ne oldu buna ne yapabilirim içindekiler önemli değil önemli olan sadece yeniden kullanabilmem bad sectör varsa onlar haricinden nasıl kullanabilirim
Bad sector olan kısmı gerekli programlarla ayırıp silin yt de vardir video.

hızlı taramada bulduğu bad sectörleri imha edip bad sectörü azaltsam şimdilik yarın psu taktıktan sonra tam tarama ile yeniden aynı işlemi yapsam demek istemiştim
Öncelikle hızlı taramada bulunan hasarlı hücreler imha edebilmek için sizin yapmanız lazım imhayı. O zaman ilk başta quick yapın sonra PSU'nuzu değiştirince Slow scan yaparsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,013
Üyeler
192,584
Son üye
rezry
Geri