Harp Lise'si var mı?

MAuY

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
311
Harp Lise'si var mı?
(Giresun'da olsa güzel olur fakat en kötü il dışına çıkarım)

şuan hepsi kapatıldı üniveriste olarak var diye biliyorum 4 tane askeri lise vardi harbiye-ışıklar-maltepe-heybeli ada

1 hava 1 deniz 2 kara lisesi vardı 15 temmuzdan itibaren kapatıldı ve artık harp okullarının intibak eğitimi için kullanılıyorlar. Subay olmak istiyorsan üniversite sınavından yaklaşık 2-3 ay önce msü sınavına girmen lâzım. Astsubaylık için ekstradan tyt, subaylık için tyt + ayt girmen lâzım. Puanların yeterli gelirse mülâkata çağırılırsın. Orada da fyt (fiziksel yeterlilik sınavı) ve sözlü mülâkat sınavına girersin okul müdürü ve bir kaç asker ve psikoloji hekimiyle. Bunları da geçersen sağlık testine girersin en çok elenileni göz oluyor. Subayların göz 1 dereceyi, astsubayların göz 3 dereceyi geçmemesi lâzım. bunu da geçersen intibak eğitimine gidiyorsun sabah akşam koşup okulu tanıyorsun. Komutanlar intibak eğitiminde bir sıkıntı çıkarmazsan sana tamam diyorlar ve yemin ediyorsun. Artık harbiyerlisin :) Girmesi nispeten kolay ama bitirmesi çok zordur haberin olsun.
Ben de Bahriye düşünüyorum inşallah.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hava harp okulu için fyt + sözlü mülâkat kısmı biraz daha farklı araştır orayı hava istiyorsan.

Geri