Çözüldü✓ HAZIR KASA ÖNERİSİ BÜTÇE 70K

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
70
Herkese merhaba. FPS oyunu için kasa toplamaya karar verdim araştırdım sizlere de sordum daha önce forumdan şöyle bir sistem çıkardım ancak bütçemi biraz zorluyor nelerden kısıp düşürebiliriz ya da değiştirebiliriz? Bu sistem sanırım 80K-83K bantlarına çıkıyor 70K'lara düşebilirsek çok daha rahatlayacağım 10K'da monitör düşünüyorum. Aslında daha önce kasa da toplamadım buna benzer hazır sistem varsa önerirseniz daha iyi olur. Önerdiğiniz hazır Sistem'e monitör de önerebilirsiniz.[mmporg oyunları oynuyorum genelde]
İşlemciAMD RYZEN 7800X3D14.300,00 TRY
AnakartGigabyte B650 Eagle AX AM57.200,00 TRY
Ekran kartıPalit RTX 5070 TI GamingPro41.500,00 TRY
RamPatriot 32GB(2x16) Viper Venom3.800,00 TRY
SsdKIOXIA EXCERIA PRO G2 2TB5.500,00 TRY
KASA+PSUXPG K Mesh Kyber 750W 80+ Gold4.600,00 TRY
Cpu SogutucuThermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V21.600,00 TRY

Not: Burada yazan fiyatlardan 2 3 k fazla çıkıyor 83K falan ediyor. Düşmem gereken fiyat 70k. Dediğim gibi hazır sistem de olursa daha iyi olur özelleştirip. Teşekkürler şimdiden.

Forumda yardımcı olabilecek kimse yok mu? Çok vakit kaybetmeden almak istiyorum yardımcı olursanız gerçekten sevinirim

Herkese merhaba. FPS oyunu için kasa toplamaya karar verdim araştırdım sizlere de sordum daha önce forumdan şöyle bir sistem çıkardım ancak bütçemi biraz zorluyor nelerden kısıp düşürebiliriz ya da değiştirebiliriz? Bu sistem sanırım 80K-83K bantlarına çıkıyor 70K'lara düşebilirsek çok daha rahatlayacağım 10K'da monitör düşünüyorum. Aslında daha önce kasa da toplamadım buna benzer hazır sistem varsa önerirseniz daha iyi olur. Önerdiğiniz hazır Sistem'e monitör de önerebilirsiniz.[mmporg oyunları oynuyorum genelde]

Not: Burada yazan fiyatlardan 2 3 k fazla çıkıyor 83K falan ediyor. Düşmem gereken fiyat 70k. Dediğim gibi hazır sistem de olursa daha iyi olur özelleştirip. Teşekkürler şimdiden.
Hocam 5070 ti zorunluluk ise bu sistem bileşenleri zaten giriş-orta seviye kalıyor bunlardan daha düşmek çok zor, yapılacak tek işlem ryzen 7 7700 e düşürmek olabilir, sadece oyun için kullanılacak ve render,ai için kullanılmayacaksa 5070 ti o kadar para vermek yerine rx9070xt li sistem toplanabilir.

Sadece fps oyunları için toparlıyorum peki senin 70k önerebileceğin işlemcisi AMD RYZEN 7800X3D olan bi sistem var mıdır? Hazır sistemde olabilir hocam

5070 Tİ yerine 9070XT seçebilirsin kafadan 7-8k düşüyor onun harici sistem gayet güzel düşürmeni önereceğim bir şey yok.

Sadece fps oyunları için toparlıyorum peki senin 70k önerebileceğin işlemcisi AMD RYZEN 7800X3D olan bi sistem var mıdır? Hazır sistemde olabilir hocam
Hocam incehesapta corax 9070xtli hazır sistem var oradan 7800x3d özelleştirmesi ram 32 gb patriot 6600 mhz özelleştirmesi ssd 2 tb olacaksa buraya yazdığınız ssdnin aynısı var , bu özelleştirmelerle sanırım 60k bandına çıkıyor fakat kasa ve işlemci soğutucusu pek iyi gelmedi onların özelleştirmesi hakkında forumdaki arkadaşlar bir şeyler yazmıştır illaki bir iki gündür bu kasayı soranlar oluyor. En kötü sistemi o şekil alıp kasa ve coolerı satıp yerine kendiniz belirlediğiniz kasa,psu ve soğutucuyu alırsanız tahminen 68k civarı tutar

Ekran kartının modelini dusebiliriz gamerock yerine infinity gibi

5070 Tİ yerine 9070XT seçebilirsin kafadan 7-8k düşüyor onun harici sistem gayet güzel düşürmeni önereceğim bir şey yok.
5070 ti ile 9070xt arasındaki fark nedir peki hocam 7 8 k düşüyorsa zaten benim için yeterli ama ikisi arasında fark ne çok bi fark var mı oyunlarda aynı fps alabilir miyim. Hiç bilmediğim için bu işleri o yüzden soruyorum. Zaten bu attığım sistemi de forumlarda geze geze bilgi sahibi oldum oluşturdum bildiğimden değil yani :)

5070 ti ile 9070xt arasındaki fark nedir peki hocam 7 8 k düşüyorsa zaten benim için yeterli ama ikisi arasında fark ne çok bi fark var mı oyunlarda aynı fps alabilir miyim. Hiç bilmediğim için bu işleri o yüzden soruyorum. Zaten bu attığım sistemi de forumlarda geze geze bilgi sahibi oldum oluşturdum bildiğimden değil yani :)
şu an diyeceğim şeyleri OYUNLAR için diyeceğim ;
aralarında kas gücü olarak bir fark yok tek fark MFG teknolojisi o da çoğu oyunda yok ve gereksiz buluyorum( üst segment kart sonuçta) 9070XT ile 5070 Tİ arasındaki tek fark bu diyebilirim fsr4 ile dlss4 eşit kas güçleri eşit.

Hocam kas gücü ve fps performansları 8klık bir fark yaratacak seviyede değil aslında fakat nvidia bu kartları artık oyun amaçlı değil render,iş ve yapay zeka amaçlı tasarlıyor yani böyle ek bir uğraşta bulunacaksanız amd seçenek bile olamayacak kadar kötü fakat sadece oyunsa pek bir fark yansıtmaz 9070xt şu an piyasadaki tüm oyunları en yüksek ayarlarda oynatabilecek bir gpu ki siz zaten fps oyunları dediğiniz için işlemci biraz daha önemli oluyor.

şu an diyeceğim şeyleri OYUNLAR için diyeceğim ;
aralarında kas gücü olarak bir fark yok tek fark MFG teknolojisi o da çoğu oyunda yok ve gereksiz buluyorum( üst segment kart sonuçta) 9070XT ile 5070 Tİ arasındaki tek fark bu diyebilirim fsr4 ile dlss4 eşit kas güçleri eşit.
Hocam çok teşekkür ederim dediğin gibi yapıp ordan fiyat düşüreyim madem. Peki bu sisteme uygun önerebileceğiniz monitör var mıdır? Fps oyunları için sisteme ayak uydurabilecek bi monitör. Bütçe 7 10k aralığında. Diğer arkadaşlara da öneriler için teşekkürler bu arada
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kas gücü ve fps performansları 8klık bir fark yaratacak seviyede değil aslında fakat nvidia bu kartları artık oyun amaçlı değil render,iş ve yapay zeka amaçlı tasarlıyor yani böyle ek bir uğraşta bulunacaksanız amd seçenek bile olamayacak kadar kötü fakat sadece oyunsa pek bir fark yansıtmaz 9070xt şu an piyasadaki tüm oyunları en yüksek ayarlarda oynatabilecek bir gpu ki siz zaten fps oyunları dediğiniz için işlemci biraz daha önemli oluyor.
evet ben sadece fps oyunu için toparlıyorum onun dışında bir şey için kullanmayacağım açıkçası

Geri